Péter Dávid megmondja

Jóból is megárt a sok - 360 nindzsa küzd 4 hétig

Mindennapi nindzsánkat add meg nekünk ma!

Elindult a Ninja Warrior Hungary harmadik évada. Nem is hozott olyan rossz számokat, de, ahogy a Ninja Akadémia fehér öves tanoncai sem tudtak végig vergődni a pályán, úgy a Nyerő Párost sem nagyon tudta a műsor egy pörgő rúgással falhoz állítani, dobócsillagokkal odaszögezni, majd lógva hagyni.

 

Szujó Zoli az új arc Tilla mellett, aki sportkommentátori rutinnal simán lehozza az egészet. A kötelező elemek megvannak, a pálya brutális, de valami nem áll össze. Minden hétköznap közel kétórás műsoridőben lehet nézni, ahogy a nindzsák ugyanazon a pályán megpróbálnak eljutni a célig. Ezt az ismétlődést azzal próbálták oldani, hogy különböző drámát erőszakoltak rá a műsorra. Testvérpárok, barátok, kollégák mérkőznek meg egymással, hogy ki a jobb. Szóval van egy kis rivalizálás, ami amúgy nem tesz rosszat a formátumnak. De nincs annyi érdekes versenyző, hogy minden pillanatban, minden nap izgulni lehessen értük. (Így az első héten biztos, hogy nem.)

Forrás: TV2 Play

 

Ahogy Tilla is mondta: itt 360 nindzsa fog megküzdeni. Ez őrületesen sok versenyző. Nem kimondottan a mennyiséggel van a baj, mert önmagában elég lenne a 360 ember, ahogy egyik akadályról ugrik, csimpaszkodik, lendül, dobbant, toppan, egyensúlyozik a másikra, de úgy, hogy külön-külön meg is kell őket mutatni, kisfilmeket kell köréjük gyártani, drámát kell keresni, találni, generálni, na az már sok. Nehéz ennyi jól beszélő, az érzelmeit látványosan, tévénézés ügyileg jól előadó, megélő embert találni, akik ráadásul még elég sportosak is ehhez a műsorhoz, és még van valami sztorijuk is. 

Én inkább nézném meg 20 ember epikus csatáját, mint 360 ember látszólagos ügyetlenkedését. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy akik a pálya elején beleesnek a vízbe, azok bénák, bezzeg én mennyivel ügyesebb lennék. Nem. Csak azt mondom, hogy ha ilyet akarok, akkor inkább nézem ezt hétvégén délutánonként.

Hétköznap este pedig akkor lássam inkább azt, ahogy vért izzadva megy a küzdelem, mert van tét, van dráma. És akkor egy embernek a diadalmenete lehet akár 45 perc hosszú is, ha a kisfilm, az interjú és a pálya leküzdése úgy van összevágva.