Péter Dávid megmondja

Pumped Gabo bemutatkozott Amerikában

Elindult a The Challenge, amiben hazánk büszke fia, a magyar zászlót képviselő Sz. Gábor, ismertebb nevén Pumped Gabo megmutatja az egész világnak, hogy milyen is ő.

Magyarországon majd augusztus 18-án kerül adásba, de én már láttam a The Challenge legújabb évadának első részét. Ez a külföldi kaland-reality alapvetően nem nagyon hozna lázba. Oké, hogy a műsor a 37. évadát tapossa, ami nem kevés. Minden idők legjobb, legismertebb túlélőshow-ja, a Survivor is 40 felett jár éppen.  Tehát valahol biztos van egy réteg, akinek nem kell bemutatni az MTV realityjét, a The Challenget.

Nekem totál homály, hogy ez mi, de csak azért fogom nézni, mert benne van a Pumped Gabo.

A műsor lényege, hogy két főből álló csapatok versenyeznek egymással. Az esélyegyenlőség végett egynemű csapatok nem lehetnek, tehát egy fiú és egy lány alkot egy csapatot. Plusz a reality szempontjából is jobb ez a felállás. A csapatok különböző ügyességi játékokon mérik össze tudásukat, és azok, akik rosszul teljesítenek, azok valamilyen hátrányban részesülnek. Amikor nem terepen küzdenek egymással a versenyzők, akkor a pazar kis villában vannak összezárva, ahol gyúrhatnak, medencézhetnek, koktélozgathatnak, és persze egymás háta mögött konspirálhatnak, mert itt is egymás közt döntik el, hogy kik menjenek párbajozni. Aki a párbajon veszít, az megy haza.

Tehát ez egy Éden Hotelbe oltott Exatlonos Jersey Shore.

Ennek a koncepciónak a két elemébe tökéletesen illik Gabo. Az Éden Hotelre és a Jersey Shore-ra gondolok. Az itt a kérdés, hogy mennyire jó a feladatokban? Ez majd idővel kiderül. Az első adásból nem spoilerezem el a nagy fordulatokat, inkább Gabo szereplését emelném ki.

- Szerepelni fog? 

- Igen, már az első percekben is látni lassított felvételeken futni a háttérben.

- Meg fog szólalni?

- Igen, többször is halljuk majd.

- Jelentős szerepe lesz?

- Ezt mindenki döntse el maga...

Annyit azért elárulok, hogy senkinek nem kell szégyenkeznie miatta, nem ejt sebet nemzetünk becsületén ez a délceg magyar legény. 

Ez az évad a veteránok és újoncok harca lesz. Első körben ez a felállás, és ez a realitynek szánt időből is látszik, hogy inkább a már ismert, a The Challenge című műsort megjárt szereplőket mutogatják. Logikus, hisz ők "otthon" vannak ezen a terepen, míg másoknak új a szitu. Lehet, hogy az új játékosok a Too Hot To Handle-ből az Éden Hotelből, a Survivorből, Big Brotherből vannak összeszedve, de attól ez nekik ismeretlen közeg; míg a veteránoknak vannak ismereteik egymásról, tudnak sztorizgatni, egyből összezárnak és meg is beszélik,  hogy akkor egyesével levadásszák a zöldfülű kopaszokat, aztán a végén majd megküzdenek egymással.

Gabo és a többi Challenge-szűz szempontjából ez azért hátrányos helyzet, mert ők így eleve kevesebb reflektorfényhez tudnak jutni. De mindenki megnyugodhat: Gabónak így is több bevágott jelenete lesz, mint egyeseknek. Egy ponton lesz egy beszélgetés, ahol elárulja, hogy ő itthon minden nap szolizik és kondizik, tehát ezek az izmok igazából csak lufik.

Ez még nagyon az eleje, de pont ilyen közepesen aktív figurák tudnak sokáig eljutni egy ilyen műsorban. Hogy is mondják ezt másként? Ja, megvan: Gabo simán eltujáskodhatja magát minimum a műsor feléig. Egyelőre nem megy senki agyára, nem kavarja a szart se - aztán várjuk ki a végét -, szóval, ha a partnerével kijönnek, akkor simán nézhetjük még egy darabig, ahogy Pumped Gabo berobbantja magát az amerikai MTV-n. Pont úgy, ahogy tette ezt itthon, sok évvel ezelőtt, amikor még volt Sound, amikor Gabo fele ekkora volt,  mint most, de már akkor úgy nyomta a topogós szeletelést, hogy az még nem volt felvágós flex, ezért is lett sztár és kapta sorra a felkéréseket.

Emberek, lehet, hogy most nézhetjük végig, ahogy Gabóból a magyar Dwayne The Rock Johnson lesz!

(Idézet saját magamtól, amikor a korábbi posztomban (Pumped Gabo a mi nemzetközi tévés exportcikkünk) is pont ugyanerre a konklúzióra - bármit is jelentsen - jutottam.)