sPORT

Az év tíz legfontosabb sportpillanata

A 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán másodszor díjazzák az Év sportpillanatát. A tíz jelöltre az M4 Sport honlapján szavazhatnak a szurkolók, december 28-án 10 óráig. Az akkor a legtöbb szavazattal álló három sportpillanat közül szakértőkből álló zsűri választja ki a győztest.

Fiola Attila gólja Franciaország ellen

A magyar védő a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti csoportmeccsén az első félidő hajrájában szerzett vezetést a világbajnok ellen, ezzel talpra ugrasztva mintegy 70 ezer embert a helyszínen – és több milliót a tévékészülékek előtt.

Schäfer András gólja Németország ellen

A középpályás szintén az Eb-n a németek egyenlítő gólja után szinte az első támadásból fejelt gólt a házigazdának, ezzel ismét előnyhöz juttatva a magyar együttest.

A Slavia Praha öngólja a Ferencváros elleni BL-selejtezőben

A BL-selejtezők harmadik körében Kacharaba olyan szerencsétlenül adott haza, hogy a labda egy göröngyön megpattanva átpattant a kapus lába felett. A Fradi később még egy gólt szerzett, így belefért az idegenbeli egygólos vereség is.

Hárspataki Gábor utolsó másodperces fejrúgása, amivel kiharcolta az olimpiai érmet

A karatés Hárspataki Gábor az olimpiai csoportküzdelmek során úgy lépett szőnyegre Nisimura Ken ellen, hogy nyernie kellett az elődöntőért. Fél perc sem volt hátra, amikor a japán bevitt egy ütést, amivel előnybe került. Hárspataki azonban az utolsó másodpercben fejbe rúgta, ezzel 3-1-re megnyerte az összecsapást.

Magyari Alda egészpályás gólja az olimpiai bronzmérkőzésen

A női vízilabda-válogatott pazar utolsó negyedet produkált az oroszok elleni bronzmeccsen, de az utolsó percben az ellenfél az egyenlítésért támadhatott. A fiatal kapus azonban nem csak védte a kísérletet, de négy másodperccel a vége előtt még saját kapujából egész pályás gólt is dobott, ezzel végleg eldöntve a találkozót.

Cseh László célba érése utolsó úszásán Tokióban

A klasszis úszó önmagát is meglepve döntőbe került 200 vegyesen, ahol végül a hetedik helyen ért célba. Teljesítménye előtt még a kínaiak olimpiai bajnoka, Wang Shun is meghajolt.

Szilágyi Áron történelmet írva harmadszor is olimpiai bajnok

A magyar kardozó címvédőként és esélyesként érkezett Tokióba. Ez a teher azonban nem nyomasztotta, az egész versenynapon ihletett formában vívott,szil és sorozatban harmadik olimpiai bajnoki címét ünnepelhette.

Illés Fanni paralimpiai bajnok lett

A magyar sportoló a legjobb idővel került be a 100 méteres mellúszás döntőjébe és igazolta is a papírformát.

Valter Attila felhúzza magára a rózsaszín trikót

A Giro d’Italia kerékpáros körverseny 6. szakaszán Valter Attila nagyszerű versenyzéssel átvette a vezetést az összetettben, és első magyarként húzhatta fel az éllovasnak járó rózsaszín trikót.

A női kajaknégyes olimpiai győzelme

A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összetételű hajó a középfutamban kissé meglepődött az ellenfelek tempóján, a döntőben aztán eddigi legjobbjukat nyújtották és zsinórban harmadszor bizonyultak a legjobbnak.

Szavazz az Év sportpillanatára!

Címlapkép: Szilágyi Áron a tokiói olimpián; Patrick Smith/Getty Images