Bánkitó '18 = '28

Hírek a Bánkitó tájáról: Elkészült az idei Bánkitó Fesztivál aftermovieja, összeáltl a jövő évi koncepció és elkezdődött a jegyértékesítés.

"Olyan aftermovie-t akartunk csinálni, ami teljesen elüt a megszokottól: filmesebbet, a képi világhoz passzoló zenével (és nem fordítva), autentikus környezetben, autentikus helyzeteket megjelenítve. A Bánkitó környéke ehhez tökéletesen passzolt - gyönyörű terep, ahol a fesztivál közben folyamatosan történik valami különleges, megható, szerethető. A kész film így nem öncélú marketing-anyag lett, hanem egy olyan alkotás, ami megpróbálja leképezni mindazt, ami 2017-ben a Bánkitó volt. Reméljük, nektek is annyira fog tetszeni mint nekünk!" - mondta Szemerey Bence, az aftermovie rendezője.

 

Az aftermovie zenéjét iamyank irta, sőt, később “Iamyank: Atreyu's Horse” nevű improvizációs projektjével ő nyitotta a novemberi toldis premiert is. Óriási dolog számunkra, hogy yank elvállalta ezt a projektet, hiszen az egyik legizgalmasabb kortárs producernek tartjuk az országban. Két évvel ezelőtti bánkitós koncertje a Tószínpadon, a naplementében a fesztivál egyik legmeghittebb órája volt. A fél fesztivál ott volt a tó körül, a partról és a vízből hallgatták yankék elszállós audiovizuális orgazmusát." - mondta Szemerey Bence, az aftermovie rendezője.

A 2018-as fesztivál koncepcióról Lukács Áron szervező beszélt: "Az eddigi években mindig valamilyen kurrens, aktuálisan körülöttünk lévő és a közbeszédet aktívan befolyásoló témát választottunk a Bánkitó Fesztiválnak – ld. bevándorlás, korrupció. Idén úgy döntöttünk, hogy a Bánkitó ‘28 lesz. Tíz évet a jövőnkbe ugrunk, megbizonyosodunk arról, hogy létezik és feltérképezzük, mi kell ahhoz, hogy odajussunk. A Bánkitó 2018-ban egy tópartnyi kutatás lesz. Azt kutatjuk majd, hogy mit tehetsz te azért, hogy tíz év múlva olyan országban és környezetben élhess, ahol egy kicsit mindenkinek jobb, ahol mindenkinek van jövője. Minden olyan ötletet vagy kezdeményezést, amelynek akár a legapróbb közösségekben is hatása van, örömmel várunk az idei fesztiválra."

A fesztivál Early Bird jegyei december 13-án délben 5 perc alatt elfogytak.  Auróra támogatói kártyával azonban január 15-ig még korlátozott számban lehet early bird áron Bánkitó bérletet venni. További infók az Auróra facebook oldalán.

A szervezők idén is olyan zenei lineuppal készülnek, ami a legerősebb nemzetközi kisfesztiválok között is megállja majd a helyét. Januárban várhatjuk az első neveket.