Nyilvános a BIDF 2021 versenyprogramja

Idén immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapest International Documentary Festivalt. A 2021. március 1. és 7. között zajló esemény egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben. A fesztivál mottója: Az igazság művészete.

A Budapest International Documentary Festival a világ legrangosabb és legújabb (2019-ben és 2020-ban készült) nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel. Az Oscar-díjas, Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Locarno, Karlovy Vary, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott egész estés filmek magyarországi versenye a BIDF. A BIDF 2021 díjairól rangos, 25 nemzetközi és hazai szaktekintélyből, alkotóból álló zsűri dönt.

Mindenki által elérhető vált a Budapest International Documentary Festival 2021 versenyprogramja. A 7. BIDF idén is a világ legrangosabb és legújabb nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel. 2021-ben olyan filmek szállnak versenybe, mint a sok egyéb más díj mellett Európa Filmdíjra is jelölt filmek:

- Acasa, my home (Radu Ciorniciuc – Oroszország)
- Little Girl (Sébastien Lifshitz – Brazília)

a Sundance fesztivál díjazottjai:
- Isten hozott Csecsenföldön / Welcome to Chechnya (David France – USA)
- A festőművész és a tolvaj / The Painter and The Thief (Benjamin Ree – USA)

az IDFA Award legjobb rendezés díja:
- Gorbachev. Heaven (Vitalij Manszkij –Oroszország),

valamint a nemzetközi sajtóban is nagy port kavart
- Caught in the Net (Vít Klusák, Barbora Chalupová – Csehország)

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben.