10+1 program az őszi szünetre

Végre itt az őszi szünet, lehet kicsit lazítani. Ha még nincs ötleted, hogy mit csináljatok ezen a héten, akkor nézzétek meg az ajánlónkat!

Dino Safari VR

Allee Bevásárlóközpont, november 1-30., több időpontban

Magyarországon először, de Európában is az elsők között épült fel az ultramodern VR stúdió, ami a virtuális valóság eddig még nem látott szintjével vár benneteket. Időutazást tehettek a dinoszauruszok földjére, ahol szabadon - kábelek nélkül - sétálhattok a dinók közt és élethű élményt kaphattok egy őskori túrán, tapasztalt vezetők segítségével.“A legmodernebb VR technológiával keltjük életre az őskor egy ismeretlen, titkos korszakát, s többmillió évet utazhattok a virtuális térben. Kutathattok egy eltűnt expedíció maradványai után, körbenézhettek egy rég eltűnt, ősi világban, találkozhattok rég kihalt fenevadakkal... és akár meg is érinthetitek őket.” Belépés gyerekeknek 10 éves kortól lehetséges.

Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - november 4-ig látogatható

A látványos kiállításba lépve egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőbe érkeztek, ahol bátorságotokat és ügyességeteket próbára téve izgalmas kaland részesei lehettek. Az erdei manók titokzatos birodalmát, a bűvös erdőt egy bajkeverő Boszorkány tartja uralma alatt. A résztvevők küldetése, hogy az akadályokat legyőzve túljárjanak a nagyravágyó banya eszén. Aki megfosztja őt összes varázsfőzetétől és repülő boszorkányseprűjétől, kiérdemli a bátraknak járó jutalmat és a manók elismerését. A féltve őrzött varázseszközökhöz azonban mágikus megtévesztéseken, furfangos talányokon és izgalmas próbatételeken át vezet az út.

Nyomozás a Galériában - Ingyenes

Magyar Nemzeti Galéria - október 30., 11.00 - 12.30

Játékos tárlatvezetésre várnak benneteket a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményében az őszi szünet alatt. A tárlatvezetés után egy nyomozós játékban is részt vehettek, miután minden nyom előkerült és a megfejtés is megszületett, a kis detektívek ajándékot kapnak. A programon a gyermekeknek, a belépés ingyenes.

Furagura-fluxus

Ludwig Múzeum - október 30., 10.00 - 12.00 és 14.00 - 16.00

A kreatív játszótér gurái (nonfiguratív) formáiban megtalált talányokat, közös rajzos történetekben keltik majd életre párhuzamba helyezve a tárlat kiállított műtárgyaival. Asszociációkon keresztül, kreatív meglátásokkal segítenek felfedezni, közös élményt teremteni. A részvevők szabadon alkothatnak a társas papírszalagján, mindeközben a vizuális környezet hatására, megfigyelésekre ösztönözve, képességeinket és készségeinket a fejlesztve... a művészet közvetlen áramlásában.

Koldus és királyfi Budán

Budapesti Történeti Múzeum - október 29., október 30. és október 31., 8.00 - 16.00

Egynapos táborral várnak benneteket az őszi szünetben a Budapesti Történeti Múzeumban. Mark Twain népszerű műve alapján és kiállításainkon keresztül ismerkedhettek meg a középkori királyi palotában és a városban zajló élettel, valamint játszhattok jelmezes játékokat és kézműveskedhettek is a nap folyamán. A belépőjegy árában benne van az ebéd is.

Őslénykutató Pizsamaparti

Magyar Természettudományi Múzeum - október 31., 19.00

A Természettudományi Múzeumban a kőzetek és az őslények világával ismerkedhettek meg az ottalvós program során. A pizsamás felfedezők újdonsült őslénykutatóként éjszakai műszakban ősmaradványokat kutathatnak, leltározhatnak, dinólábnyomokat vizsgálhatnak, de az őscápát, a mamutot és a gyapjas orrszarvút is megismerhetik közelebbről. Az éjszakai programban a Da Vinci csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével pedig az őslénykutatás és a dinoszauruszok világáról tudhattok meg többet egy interaktív élményóra keretében. A program végeztével a fogadócsarnokban kiállított 2 tonnás bálnacsontváz közelében alhattok.

Múzeumi napok az őszi szünetben

Két Egér Könyvesbolt - október 29., október 30. és október 31., 9.00 - 17.00

Az őszi szünetben háromnapos múzeumi tábort szerveznek 7–12 évesek számára a Két Egér könyvesboltban. Hétfőn a ferencvárosi rendező pályaudvart kutathatjátok, kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban bábokat nézhettek, szerdán a Hopp Ferenc Múzeumban Indiával és Dévi istennővel ismerkedhettek meg. A táborok naponta 9-től 17 óráig tartanak. Délelőttönként egy-egy múzeumot látogathattok meg, ahol valamely állandó vagy időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozással várnak benneteket. Ebéd után a Két Egérben műhelymunka során dolgozzátok fel, mélyítitek el a délelőtt látottakat. Az egyes napokra külön-külön is lehet jelentkezni.

Tökös kísérletek

Csodák Palotája - október 29., október 30. és október 31., 9.00 - 12.00

Van-e annál nagyobb élmény, amikor a család apraja-nagyja együtt fedez fel valami újat, közösen értjük meg a körülöttünk lévő világ apró mozzanatait? Az őszi szünet három napjában rendhagyó tökös kísérletekkel várnak benneteket 9-től 12 óráig Galaxis rendezvényteremben vagy a Richter Gedeon laborban anyával, apával, nagyszülőkkel, rokonokkal egy kis közös kísérletezésre! Tökfejtudomány az egész családnak.

Fesztiválos Napok - őszi szüneti programok a Skanzenben

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum - október 30. - november 4., 9.00 - 17.00

Az őszi szünetben változatos családi programokkal (bringatúrák és kukoricafosztáshoz kötődő játékok) várnak minden korosztályt a Skanzenben. A résztvevők minden nap más-más tematika mentén tekerhetnek körbe biciklivel a múzeumon muzeológusok vezetésével, hogy olyan helyszíneket is felfedezhessenek, melyek a mindennapi látogatók szeme előtt rejtve maradnak. A biciklis túrák közös étel- és italkóstolással, illetve kézműveskedéssel érnek véget.

Drakula a könyvtárban - Ingyenes

Platán Könyvtár - október 30., 17.00

Igaz-e, hogy a denevérek ultrahanggal tájékozódnak? A vérszívás mellett mivel táplálkoznak? Miért repülnek be olykor az ablakon? Izgalmas részleteket tudhattok meg a denevérek életéről, a közelgő Halloween alkalmából.

+1.) Őszi szünet az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 20. - november 4., 9.00 - 16.00

2018. október 20. és november 4. között a 14 év alatti gyermekek 200 Ft-ért látogathatják az Állatkertet! Minden nap állati jó LégyOtt programok várnak benneteket a meghosszabbított őszi szüneti akció időtartama alatt!