5 animációs sorozat készül a Nemzeti Filmintézet támogatásával

Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai, a kisebbeknek szóló Kippkopp és a tizenkét hónap, de jönnek a Cipelő cicák sorozat új epizódjai is.

A Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottsága a tévés bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő animációs alkotások támogatására kiírt pályázat keretében öt sorozattervnek szavazott meg összesen 427,8 millió forint gyártási támogatást.


A készülő sorozatok között van Gyulai Líviusz (1937–2021) egyik utolsó alkotása, az Arthur király korát bemutató Egy jenki Arthur király udvarában című sorozat, illetve következő epizódjai, melyeket a világhírű grafikusművész halálát követően Máli Csaba rendez.

Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai című alkotás, ami a futball szeretete mellett a barátságról, a találékonyságról és az önzetlenség fontosságáról szól (rendező: Gellár Csaba) és az elsősorban gyerekeknek szóló Kippkopp és a tizenkét hónap (rendező: Lerch Tamás). A népszerű Cipelő cicák sorozat újabb epizódjaiban (rendező: Bárdos Csaba) folytatódhatnak az apró kis varázsló cicák és a gyerekek csodálatos kalandjai.


Támogatásban részesült továbbá a nagy sikerű Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat második évada, mely a gyerekek számára is érthető és szórakoztató formában mutatja be, mi történik bolygónkkal, ha nem vigyázunk rá (rendező: Miklósy Zoltán).


(via NFI)