50 éves a Scooby-Doo

Scooby-Doo fiatal és veterán rajongói egyaránt ünnepelhetnek: kedvenc rejtélyfejtő kutyájuk és csapatuk, a Rejtély Rt. idén ötven éves lett! A félszázadik születésnap alkalmából a Boomerang elindítja a legújabb Scooby-rajzfilmsorozatot.

A Scooby-Doo és (sz)társai című sorozat történetszövésében, tematikájában és rajzstílusában is visszatér a gyökerekhez. Az 1972-es Scooby-Doo újabb kalandjaihoz hasonlóan Fred, Diána, Vilma, Bozont és Scooby az új epizódokban is hírességekkel találkoznak, és velük együtt oldanak meg rejtélyeket.

Az új sorozat nemcsak a rajongók új nemzedékét szólítja meg, de azok is szívesen nézik majd, akik az örökzöld, hetvenes évekbeli szériákon nőttek fel. Világhírű énekes, szuperhős, sportoló, nyomozó, de még politikus is elszegődik a Rejtély Rt. mellé – az egyik részben Abraham Lincoln szelleme segíti a „kotnyeles kölyköket”. A vendégek között helyet kap még többek közt Csodanő, Sia, Chris Paul, Batman és Sherlock Holmes is.

A Boomerang a születésnap és az új sorozat indulásának kapcsán csatlakozik az Fővárosi Állatkert október 5-i családi napjához, ahol a rajzfilm rajongói találkozhatnak Scooby-Doo-val, és számos meglepetésben részesülnek a Boomerang csatorna jóvoltából.

Az évforduló alkalmából a Warner Bros. további újdonságokkal is készül: jövőre érkezik a Scoob!, az első CGI-animációs Scooby-mozifilm, hamarosan kiadják a Scooby-Doo! Return to Zombie Island című tévéfilmet, a Scooby-Doo a zombik szigetén folytatását, valamint folyamatosan érkeznek a One Minute Mysteries című rövid animációs websorozat részei is, amelyek röviden összefoglalnak egy-egy emlékezetes Scooby-epizódot.

Scooby-Doo és (sz)társai október 7-étől mindennap 18:30-kor, ismétlés 15:50-kor a Boomerangon!