A Csimota Kiadó tavaszi újdonságai

Eseménydúsan alakul a tavasz a Csimotánál is; egy rövid és szívszorító mesén keresztül megtanulhatjuk, hogy a legapróbb tettek is számítanak, aztán, hogy nagyon is szabad nemet mondani, valamint olvashatunk egy kedves és tanulságos történetet az előítéletekről és az önzetlen barátságról is.

Nicola Davies
Amikor eljött a háború

Képzeld el, hogy egy átlagos hétköznapon egyszer csak eljön hozzád a háború, és romba dönti a városodat. Képzeld el, hogy mindent és mindenkit elveszítettél. És akkor egy hozzád hasonló gyerektől kapsz egy apró, de annál értékesebb ajándékot.

A rövid és szívszorító mese arra tanít kicsiket és nagyokat, hogy a legapróbb tettek is számítanak és ha sokan tesszük, akkor még arra is képesek leszünk, hogy háborúkat állítsunk meg!

Illusztráció: Rebecca Cobb
Fordította: Vörös Kata
Megjelenés: 2022 tavasz

Minden korosztálynak

 


Paulik Móni
Szabad a nem

Attól még szófogadó valaki, ha néha NEM-et mond? Manna, a labrador, imádja, ha a gazdija simogatja, de van, akinek nem engedi. De vajon hogyan tud egy kutya nemet mondani, és vajon mi mikor mondhatunk nemet? Ha nincs kedvünk barátkozni, egy simogatást vagy egy puszit bármikor visszautasíthatunk?

Paulik Móni meséje ezekre a kérdésekre keresi a választ, és egy kutya viselkedésén keresztül mutatja be, hogy mindenki önmaga rendelkezik a testével. Megerősíti a gyerekeket abban, hogy mindig legyen bátorságuk nemet mondani, akár gyereknek, akár felnőttnek, még akkor is, ha ez a másiknak rosszulesik.

Illusztráció: Szegedi Katalin
Megjelenés: 2022 tavasz

5 éves kortól

 


Nadja
A kék kutya

Sári összebarátkozik egy különös, kék szőrű kutyával, és szeretné befogadni, de az anyukája hallani sem akar róla. Nem sokkal később a kislány eltéved az erdőben, és felébreszti az erdő félelmetes szellemét, de új barátja a segítségére siet.

A mese az előítéletekről és az önzetlen barátságról szól.

Illusztráció: Nadja
Fordította: Piróth Attila
Megjelenés: 2022 tavasz

5 éves kortól

 

 

További érdekességeket itt találtok!