A legjobb családi mozifilmek decemberre

Hamarosan itt a karácsony. Ha moziznátok egy jót az ünnepek előtt vagy a téli szünetben, akkor mi ezeket a filmeket ajánljuk.

A diótörő és a négy birodalom

Amerikai családi kalandfilm, fantasy, 99 perc
Bemutató dátuma: 2018. november 22.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

E.T.A. Hoffman klasszikus történetét a Disney a tőle megszokott stílusban, élőszereplős fantasyként gondolta újra. A látványvilág egy kicsit az Alice Csodaországbanra és a Narnia krónikáira emlékeztet, a filmnek tagadhatatlan erénye a meseszerű hangulat és a parádés látvány. A történet szerint a főszereplő Clarának egy kulcsra van szüksége, ami kinyitja azt a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Clarának az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkednie, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezze a kulcsot és visszaállítsa a harmóniát e bizonytalan világban. A főbb szerepekben Mackenzie Foy (Clara) mellett Helen Mirrent, Morgan Freemant és Keira Knightley-t láthatjátok.

A Grincs

Amerikai családi animációs film, 90 perc
Bemutató dátuma: 2018. december 6.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A rajzfilm Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült, a Jim Carrey-féle élőszereplős film után a karakternek most Benedict Cumberbatch - a magyar szinkronban Nagy Ervin - kölcsönzi a hangját. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Az undok Karácsony-utáló zöld lény története főként az amerikai gyerekek között népszerű, de most ti is közelebbről megismerkedhettek vele. A fura karakter minket is nagyon érdekelt, ezért összegyűjtöttünk nektek 9 tényt, amit még biztos nem tudtok róla.

Mary Poppins visszatér

Amerikai családi musical,
Bemutató dátuma: 2018. december 20.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az 1964-es, 6 Oscar-díjat is begyűjtő, Julie Andrews főszereplésével készült Mary Poppins remélhetőleg méltó folytatásra lel a musicalek terén igencsak jártas Rob Marshall filmjében. A történet a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját. A Mary Poppins visszatér hozza a réges-régi Disney sikerek hangulatát, beállításaival, kosztümjeivel és gesztusaival pedig az 1964-es első részt idézi meg. Ha szülőként szerettek nosztalgiázni, akkor ebben a filmben valószínűleg nem fogtok csalódni.

Lengemesék 2 - Tél a nádtengeren

Magyar rajzfilm, 70 perc
Bemutató dátuma: 2018. szeptember 27.
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Decemberben kerül a mozikba Berg Judit (Rumini, Két kis dínó, Maszat, Hisztimesék) Lengemesék meseregényének egészestés folytatása, a Nádtenger és apró hősei őszi és téli életéről. Megismerhetitek a tópart élővilágának életét, az évszakok hozta változásokat és miközben izgulhattok Füttyös Vilkó és barátai kalandjain. Olyan pedig olyan komoly kérdésekről is szó esik mint a becsület, bátorság, a tolerancia vagy az összefogás ereje.

Apróláb

Amerikai családi animációs film, 96 perc
Bemutató dátuma: 2018. szeptember 27.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nem feltétlenül karácsonyi, de havas tájon játszódó történet, így mindenképp helye van a karácsonyi filmválogatásunkban. A Gru és a Lego-filmek alkotói készítették ezt a mesét is, melyben a jetik békés, biztonságos és vidám világában riadalom támad: egy ismeretlen lénytől származó lábnyomokra bukkannak. Az egyik jeti, Migo úgy gondolja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amely rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. Elindul lefelé a hegyről, hogy hazahozzon egy aprólábat mutatóba. Meg is találja őket, pontosabban egy Percy nevű önjelölt természettudós reality sztárt, akit magával cipel a hegycsúcsra, és megkezdődik a két faj ismerkedése a másikkal. A film emelett a barátságról, a tudásról, a felfedezőkedvről és persze az igazságról – és egy csomó, kevésbé komoly, de nagyon vicces dologról is mesél.