A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén BabaMama Expóval és KidExpóval, Budai Gesztenyefesztivállal, Földikutya Forgataggal, a Pagony Budapest napjával, PlayIT Show-val, a Kolibri Színház bemutatójával és az Eszter-lánc Mesezenekar koncertjével várnak benneteket.

BabaMama Expo és KidExpo

Papp László Sportaréna - november 16-18., 10.00 - 18.00

Milyen vitaminokat érdemes szedned a terhesség alatt? Hordozós anyuka leszel vagy babakocsis? Gondoltad volna, hogy a férfiak szervezete is drámai változáson megy át a kisbaba születése körüli időszakban? Nem lesz szükséged szakirodalomra, ha november 16-18. között te is részt veszel a BabaMama Expón. Ezzel párhuzamosan rengeteg élmény, játék, kreatív foglakozás, egész napos színpadi műsor, értékes nyeremények és karácsonyi meglepetések várnak benneteket a 12. KidExpó-n is. A rendezvény összehozza a kellemest a hasznossal: 9000 négyzetméternyi kaland az egész családnak egy teljes hétvégén keresztül, ráadásul a belépés 12 éves korig ingyenes!

Budai Gesztenyefesztivál

Gesztenyés kert - november 17-18., 10.00 - 22.00

Faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemények, lángos, csokoládék, édességek, gesztenyesör, gesztenyepálinka, gesztenyelikőr, újborok és Márton napi libás és még megannyi gesztenyés finomság! A Kongresszusi központ előtti parkolóban a gyerekeket ingyenes vidámparkkal és interaktív családi kézműves játszóházzal várják - a gesztenye jegyében!

Földikutya Gála és Forgatag 2018

Magyar Természettudományi Múzeum - november 16-17., 10.00 - 17.00

November 16-án és 17-én a hagyományokhoz híven, immár ötödik alkalommal ad otthon a Magyar Természettudományi Múzeum a Vadonleső Program Év Emlőse ünnepélyes évzáró eseményének. A Földikutya Gála és Forgatag elnevezésű kétnapos programon minden nemzeti park igazgatóság egy-egy önálló tematikus standdal készül, ahol az Év Emlőseivel (sün, ürge, denevér, pele és földikutya) kapcsolatos játékos, oktató feladatokkal várnak benneteket!

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar - ELMARAD!

TRIP - november 18., 16.00

Kárász Eszter a mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek benneteket az utatokon. Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik.
A koncert elmarad!

Budapest nap a Pagonnyal - Budapest a gyerekkönyvekben

Bartók Pagony - november 17., 10.00 - 19.00

Ünnepeljétek együtt Buda, Pest és Óbuda egyesítésének napját! Sok játékkal, akcióval, és rengeteg programokkal várnak benneteket egész nap a Bartók Pagonyban! A rendezvény ingyenes!

PlayIT Show Budapest

Hungexpo - november 17-19., 10.00 - 19.00

2018 novemberében, kétnapos rendezvénnyel érkezik a 15. budapesti PlayIT Show! A legmenőbb játékok, a legismertebb videósok, a legújabb technológiák ismét csak rátok várnak majd! A PlayIT Show korhatár nélkül, bárki számára látogatható!

Bolba Éva és a JAZZterlánc: Utazunk

Tücsöktanya Családi Játszóház - november 18., 10.30

Három kiváló jazz zenész alapította a zenekart azzal a céllal, hogy a gyerekek az élő zene segítségével interaktív módon ismerkedhessenek meg a műfajjal. A gyerekek maguk is bekapcsolódnak a hangok utánzásába, hol békakórusként, hol hangerővel segítve a zenekar munkáját.
Varázsnapok a Tücsöktanyán

A császárfiú álma

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház - november 17., 15.00

Csia Csengi és Hsziu-Hsziu egymásról álmodik, és szívükben szerelem ébred. De vajon létezik-e az ismeretlen másik, bármilyen messze, a kínai császárság végtelen földjén? Sok nehézség után egymásra találnak, álmuk mégse válhat valóra. Pedig léteznek csodák, kérdezzétek csak meg az Aranymenyétet! Jókai Mór: A leaotungi emberkék című meséje nyomán.

Ki bújt a maszk mögé?

Neon Galéria - november 17., 10.00 - 11.30

Vajon ki lakik a maszk mögött: egy ókori színész, egy nagyhatalmú király, egy szegény koldus vagy a szomszéd bácsi? Ha szeretnéd megfejteni Haász Katalin izgalmas alkotásainak titkát és elkészíteni saját geometrikus maszkodat, akkor ezen a szombat délelőttön megteheted.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Csíkoska és Pöttyöske és a bajba jutott kukák

Hatszín Teátrum - november 18., 11.00

Csíkoska és Pöttyöske egy varázslat segítségével Manófalva sűrű erdejében találják magukat, ahol mindig történik valami. A manóknak bajba jutott kukákon kell segíteniük, de ez nem egyszerű feladat, szükség lesz a gyerekek segítségére is… Az előadás megtanítja a gyereknek, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés, és a környeztet tudatos szemlélet.

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

November 15-től a mozikban

Göthe Salmander egy kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan. A Harry Potter-filmek világa újra megelevenedik, méghozzá úgy, hogy a forgatókönyvet maga a regények szerzője, J. K. Rowling írja.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!