A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén a Generali Gyerek Sziget záróhétvégéjével, Múzeumok Éjszakájával és a Toy Story 4-el várnak benneteket.

Toy Story 4

Június 20-tól a mozikban

Woody mindig is magabiztosan töltötte be helyét a világban, s jól tudta, első számú feladata vigyázni gazdájára, legyen az akár Andy, akár Bonnie. Ám miután Bonnie egy vonakodó új játékot hoz szobájába, egy nagy kaland régi és új barátok oldalán rádöbbenti Woodyt, mily nagy hely is lehet a világ egy játék számára.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Június 22., szombat

Generali Gyerek Sziget

Hajógyári Sziget - június 22-23., 10.00 - 18.00

Ezen a hétvégén bezárulnak a Generali Gyerek Sziget kapui, de még június 22-23-án mindenki jól megmártózhat a mesék, a játékok és a kalandok birodalmában. A záró hétvége szombati napján fellép a Rutkai Bori Banda és a Kiskalász, vasárnap pedig az Apacuka zenekar, a MintaPinty Zenekar, az Alma zenekar és Bíró Eszter ad koncertet! Lesz Minimax fesztivál és az összes kedves helyszín is várja a gyerekeket, valamint az egész családot egy utolsó, ingyenes nagyjátékra.

Zöld Péter - Ingyenes

Interaktív Meseszínpad - június 22., 10.30

A klasszikus magyar népmeséből nagy közös játék kerekedik sok improvizációval, amely friss és aktuális, de megtartja az eredeti dalokat, jelmezeket és ízeket. Gördülő paravánon játszanak, amely mögött a mozgató is látszik. A Napot, a felhőket és a tengert a közönség soraiból verbuválják, a mese végén már az egész nézőtér játszik.

Nyárköszöntő buli az Eszter-lánc mesezenekarral

Vuk Játszótér - június 22., 10.30

Mesevilágba bújó koncertre hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet Kárász Eszter és zenekara. A játszótéri koncerten megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek majd benneteket az utatokon.

Rutkai Bori Banda - Ingyenes

Hajógyári Sziget - június 22., 11.00

A Rutkai Bori Banda a Sárkányjárgány, a Pizsamátor és az Űrdöngölő lemezek dalaival hívja kalandra a kedves közönséget: csíkos függőágyakban ringatózhattok, Piciklin száguldhattok, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelhettek vagy épp a Balatonon vízibiciklizhettek a zenekar segítségével.
Generali Gyerek Sziget

Múzeumok Éjszakája

Országszerte, több helyszínen - június 22., 14.00 - 23.59

Idén 2019. június 22-én rendezik meg a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat országszerte. Ezen a napon a rendezvénysorozathoz csatlakozó múzeumok különleges programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várnak benneteket. Az idei év fő gondolata, kiemelt tematikája a digitalizáció és az utazás lesz. A gyerekeket is rengeteg izgalmas program várja, ha kíváncsiak vagytok, hogy mi milyen programokat ajánlunk erre az estére, ITT találtok egy válogatást.

Kiskalász zenekar - Ingyenes

Hajógyári Sziget - június 22., 16.30

Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Kiskalász zenekar elsősorban Bartos Erika verseinek megzenésítésével lopta be magát a kisgyermekes családok szívébe. A műsor válogatás az elmúlt 10 év legsikeresebb, a közönség által kedvelt dalaiból.
Generali Gyerek Sziget

Éjszaka a múzeumban Leonardoval!

Central Passage - június 22., 19.00

A múzeumok éjszakája napján különleges ottalvós bulira invitálják a reneszánsz kor és Leonardo da Vinci iránt érdeklődőket. A reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású interaktív kiállítás kísérőrendezvényeként egy teljes éjszakát tölthettek a kiállításon. Az izgalmas éjszakai kalandtúrán nem csak Mona Lisa festőjeként ismerhetitek meg Leonardo da Vincit, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként is.

Június 23., vasárnap

A tulipános láda - Ingyenes

Szent Margit kolostor-romok - június 23., 10.30

Egy ódon tulipános ládában érdekes és titokzatos dolgok lapulnak. Móra Ferenc két meséje, tökéletesen párba állítható. Kedves, meglepő mégis életszerű hangulatban kalauzolnak vissza benneteket a Rákóczi-szabadságharc előtti magyar múltba, amikor a török és magyar együtt élt és dolgozott és igazi barátság alakult ki köztük.

Apacuka zenekar - Ingyenes

Hajógyári Sziget - június 23., 11.00

Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest. A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig.
Generali Gyerek Sziget

Bíró Eszter: Időradír - Ingyenes

Hajógyári Sziget - június 23., 15.30

Bíró Eszter legújabb gyerekeknek szóló lemeze ismét játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez pedig a gyerekek segítségére lesz szükség.
Generali Gyerek Sziget

Gyermekbúcsú

Klebelsberg Kultúrkúria - június 23., 16.00

Hagyományos évadzáró gyermekmulatsággal készülnek idén is a Kultúrkúriában. Csalóka Péter - a Pupetta Társulat előadása, a Hahó együttes vidám műsora, Pegazus mesés játéktár, Felhővadászat, Tekergőtér - az izgalmas játékok tere, kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok és párasátor vár benneteket.