A Manó Könyvek augusztusi újdonságai

Nyúl Péterrel erdei piknikre, Toppanccsal pedig egy igazi répaszüretre tarthatnak a kicsik! Akik óvodába készülnek, elkísérhetik Szandrát a kiscsoportba, így már cseppet sem lesz ijesztő az ovi. Hód és barátja pedig megmutatják, hogy még egy esős nap is lehet érdekes.

Nyúl Péter világa – Mesélj és játssz Péterrel!

Nyúl Péterrel mindig jó játszani! Segíts neki és a barátainak, tedd a mágneses figurákat a helyükre! Vajon ki gyűjtöget az erdőben? Mit rejt Gyömbi és Ubi boltja? Te döntheted el, hogy melyik figurát melyik oldalra teszed. Jó mulatság ez minden nyúlrajongónak!

Fordította: Szabó T. Anna
Sorozat: Nyúl Péter világa
Megjelenés: 2023. augusztus 21.
Ár: 4990 Ft

 

 


Carrie Hennon: Ne etesd a mackót!

Vicces verses mese a kicsiknek arról, hogy miért nem szabad etetni a mindig éhes mackót. Az olvasást különleges élménnyé varázsolja a Pop it pocak. Játék és könyv egyben!

Megjelenés: 2023. augusztus 10.
Ár: 4990 Ft

 

 

 

 


Balázsy Panna: Szandra és az ovi – Mesék kiscsoportosoknak

Szandra hamarosan óvodás lesz, várja a kiscsoport! De vajon mi történik ott? Hogy néz ki egy óvodai nap? Mit játszanak? Ott kell aludni? Mi mindent tud egy kiscsoportos?

Mennyi-mennyi kérdés! Szerencsére Szandra segítségével minden leendő és már gyakorló kiscsoportos válaszokat kaphat, és minden bizonnyal kicsit magára is ismer.

Balázsy Panna, a nagysikerű Szandra-sorozat írója, most a legkisebbekre is gondolt, bájos történeteivel és Rippl Renáta kedves illusztrációival már cseppet sem lesz ijesztő az ovi.
Jó mesélést és beszélgetést kívánunk!

Megjelenés: 2023. augusztus 17.
Korosztály: 2+
Ár: 2990 Ft

 


Jacqueline Resnick: Disney Nyuszik – Egy nap a tesókkal

Toppancs és testvérei egy harmatos reggelen elindulnak Hosszúfül úrhoz répaszüretre. Toppancs szeretné, ha ő lenne a leggyorsabb és a legügyesebb a répaszedő nyuszik között. Vajon tényleg ez a legfontosabb?

Fordította: Skaliczki Alíz
Sorozat: Disney Nyuszik
Megjelenés: 2023. augusztus 25.
Korosztály: 3+
Ár: 2490 Ft

 


Britta Sabbag - Eejfe Kuijl: Ez a legszebb nap!

Az eső úgy zuhog, mintha dézsából öntenék! Medve nem így képzelte el ezt a napot. De barátja, Hód meggyőzi, hogy bújjon ki a medvebarlangból. Úgy döntenek, hogy a szakadó eső ellenére is jól fogják érezni magukat. És ha egyszer elhatározták, akkor az úgy is lesz! Rájönnek, hogy a jókedv az apró örömökben rejlik. Amikor végül kisüt a nap, már tudják, hogy a boldogság csak választás kérdése.

Britta Sabbag két barát történetén keresztül mesél arról, hogy a szürke hétköznapok is lehetnek színesek és vidámak, ha tudatosan odafigyelünk erre. Hiszen minden napunk annyira lesz szép, amennyire mi magunk azzá tesszük.

Fordította: Szalay Zsuzsanna
Megjelenés: 2023. augusztus 28.
Korosztály: 3+
Ár: 3490 Ft

 


Stefanie Dahle: Abrakadabra és máris kész! – Mese a varázslatos rendrakásról

Micsoda rendetlenség! Fülöp, a nyuszi a varázspálcáját keresi. Bundás, a borz bosszankodik, mert Brúnó, a medve szanaszét hagyja a holmiját. Mivel nincs kedvük kitakarítani, a három barát úgy dönt, hogy inkább új otthont keres. De ez nem is olyan könnyű... Az unikornisoknál túl hideg van, a sellőknél minden vizes, Malvinnál, a manónál pedig nem igazán férnek el. Ráadásul mindhármuknak hiányzik a boszorkánykunyhó. Milyen jó, hogy a barátaikhoz vezető úton megtanulják, hogy a rendrakás lehet szórakoztató.

Fordította: Szalay Zsuzsanna
Megjelenés: 2023. augusztus 11.
Korosztály: 3+
Ár: 3490 Ft

 


Andreas H. Schmachtl: Mókus és Medve – Ki mondta, hogy az erdő unalmas hely?

Az első tavaszi napsugarak kicsalogatják Mókust az odújából. Rögtön különleges látvány fogadja: egy élénksárga, repülő élőlény. Citromlepke! Ezt azonnal el kell mesélni Medvének!
Ismét a világ talán legszebb, legvidámabb erdejében vagyunk, Mókus és Medve lakóhelyén, akikre új kalandok várnak. Megtudják, mi fán terem az Erdei Hatóság, megfőzik a tökéletes sütőtöklevest, elsimítanak egy ostoba veszekedést, megoldják az első hópehely rejtélyét, és végül felfedezőútra indulnak.

Huszonöt mese felfedezőknek, álmodozóknak és elválaszthatatlan barátoknak.

Fordította: Nádori Lídia
Sorozat: Mókus és Medve
Megjelenés: 2023. augusztus 31.
Korosztály: 4+
Ár: 4490 Ft

 


Anna Taube-Barbara Rose: Megnyugtató esti mesék – 33 történet elalváshoz

A kis Álomkapitány éjszaka a felhők tengerén hajózik, és csodálatos álmokat gyűjt. Állatokról, varázslatos lényekről és kis kalandokról szólnak - mindegyik nyugalmat sugároz és hangulatos illusztrációk kísérik. Így még a legkisebbek is könnyen elalszanak.

Barbara Rose és Anna Taube további 33 rövid esti mesét tartalmazó képeskönyve tökéletes esti felolvasásra és álmodozásra 4 éves kortól.

Fordította: Szalay Zsuzsanna
Sorozat: A kis álomkapitány
Megjelenés: 2023. augusztus 9.
Korosztály: 4+
Ár: 3990 Ft

 


Corinne Giampaglia: Erik és az őszi erdő

Táncba kezdenek a falevelek, sűrűsödik a köd, az erdő ragyogó, meleg színekbe öltözik. Közeledik az ősz, ezt hirdeti a harmathozó szél is. Ella és Erik átmegy a nagyihoz, hogy megcsodálják az őszi kertet. Még nem tudják, hogy hazafelé a sűrű erdőben a varázslatos, titokzatos természet várja őket, és egy bölcs hársfa meg egy csillogó tollú holló elárulja nekik, mi az a rejtélyes kötelék, ami egyesíti őket a természettel.

Fordította: Todero Anna
Megjelenés: 2023. augusztus 30.
Korosztály: 5+
Ár: 3990 Ft

 


Pippa Funnell: Tilly és Táltos – Csapatedzés

Tilly izgatottan várja, hogy egy hétig az általa rajongva tisztelt, világhírű versenylovassal, Livvy Jamesszel edzhessen. Régi álma válik valóra azzal, hogy az ifjúsági keret tagjaként ő is részt vehet az edzőtáborban Táltossal együtt. Csapattársaival, Annával, Bennel és Kyával minden reggel korán kelnek, és késő estig rengeteg feladatot kell teljesíteniük az istállóban, és a nyeregben egyaránt. Talán a feszített menetrend is hozzájárul, hogy a csapattagok között versengés alakul ki, amely megmérgezheti a jó hangulatot, ha nem sikerül idejében megfékezni.

Fordította: Cséplő Noémi
Sorozat: Tilly és Táltos
Korosztály: 9+
Ár: 1490 Ft

 


Silke Schellhammer: Tehetségek tanodája – Harmadik óra: Szörnyek a láthatáron!

Alva lassacskán kezdi igazán otthonosan érezni magát a Tehetségek Tanodájában. A legújabb iskolai projekt keretében a diákok kövületeket gyűjtenek a tengerparton. De vajon kié lehet az a hatalmas lábnyom a homokban? És ki rongálja meg mindig az éj leple alatt Rössner doktor kerítését? Alva szerint ez az egész kissé ijesztő. Lehet, hogy szörnyek vannak a szigeten?

Olvasd el a sorozat harmadik részét, és választ kapsz a kérdésekre!

Fordította: Fülöp Mónika
Sorozat: Tehetségek tanodája
Megjelenés: 2023. augusztus 14.
Ár: 3490 Ft

 


Liz Braswell: Disney – Sorsfordító történetek – Vár rám a föld!

Öt év telt el, mióta a gonosz Ursula legyőzte a kis hableányt... és elvette Triton király életét. Ariel most Atlantica néma királynője, Ursula pedig Eric herceg királyságát vezeti a szárazföldön. Amikor azonban Ariel rájön, hogy az apja talán még mindig életben van, visszatér egy olyan világba, amiről azt gondolta, sosem látja többé - és ezzel együtt esélye nyílik rá, hogy a hercegét is viszontlássa.

Ariel hamarosan megtudja, hogy Ursula mindent megtesz, hogy a lehető legnagyobb mértékben kihasználja hercegnői pozícióját: összeesküvéseket szervez, ármánykodik, és nyílt háborúkat indít a szomszédos királyságok ellen. Amikor pedig az álcázott tengeri boszorkány tudomást szerez Ariel felbukkanásáról, azzal fenyegetőzik, hogy mind a vízalatti, mint a szárazföldi világot elpusztítja. Vajon képes lesz Ariel megbuktatni a gyilkos gonosztevőt, akinek eltökélt szándéka, hogy elpusztítsa az otthonát, és a világot, amelynek egykor mindennél jobban szeretett volna a részévé válni?

Ez a történet a hatalomról, a szerelemről, és egy hableány harcáról szól, aki mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a hangját.

Fordította: Herman Alexandra
Sorozat: Disney – Sorsfordító történetek
Megjelenés: 2023. augusztus 21.
Korosztály: 10+
Ár: 4990 Ft


További infókat erre találtok!