A Manó Könyvek júniusi újdonságai

Júniusban is csupa kaland lesz az élet: több kötet is varázslatos utazásra várja az olvasókat, de a legkisebb korosztály is kedvére válogathat.

Tamzin Merchant: A Kalaposok

Kordélia a legifjabb Kalapos. Családjának tagjai nemzedékek óta varázserejű fejfedők készítésével foglalkoznak. Akárcsak a Csizmadiák vagy a Kesztyűkészítők, ők is a Királyi Öltözék Mestereinek leszármazottai, akik munkájuk során mágikus összetevőket használnak, és az alkímiában is járatosak. Jelmondatuk: non nocere – azaz: ne árts!

Amikor Kordélia meghallja, hogy apja, Proszperó kapitány a hajójával együtt a tengerbe veszett, nem akar hinni a fülének, és elhatározza, hogy felkutatja őt, akárhol is legyen. Nyomozása során olyan titokra derül fény, amire álmában sem gondolt volna. Úgy tűnik, hogy valaki a Mesterek közül arra használja a varázserejét, hogy háborút szítson. Kordélia talán kiderítheti, ki az, és miért vetemedett ilyen gaztettre.

Oldalszám: 488
Megjelenés: június 1.
Ár: 3490 Ft
Korosztály: 8+


Serena Valentino: Herceg vagy Szörnyeteg?

Mindenki ismeri az ősi történetet, amelyben a kegyetlen Herceg Szörnyeteggé változik. Aztán megjelenik egy gyönyörű lány, együttérzésével megváltoztatja a rémséget, aki végül bele is szeret, majd boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Ám a történeteket, legyenek bár olyan jól ismertek, mint A Szépség és a Szörnyeteg, sokféle módon mesélik. De bármelyik változatot is hallja az ember, egy kérdés mindig megválaszolatlan marad: mitől változott a büszke Herceg a világtól elvonult, morózus Szörnyeteggé? Íme egy lehetséges válasz a sok közül, melyeket világszerte mesélnek! Történetünk hiúságról, gőgről, gyűlöletről és kegyetlenségről szól – na és persze az igaz szerelemről. Ez a Szépség szerelmének a könyve.

Oldalszám: 208
Megjelenés:június 28.
Ár: 2990 Ft
Fordította: Halmai Gergely
Korosztály: 8+


Bori és a nagy viszontlátás – Bori és barátai 6.

A 6/A-ban megint nagy a felfordulás. Az angliai hatodikosok meghívták őket magukhoz. Bori nagyon örül, hogy újra találkozhat Mandyvel, a cserediáklánnyal. Vajon milyen lesz a szülei nélkül külföldön? A londoni kirándulás is nagy kalandnak bizonyul. Hát még a záróbuli! Vajon Bori összeszedi végre a bátorságát, hogy megkérdezze Fülöptől, tetszik-e neki?

Oldalszám: 168
Megjelenés: június 17.
Ár: 2490 Ft
Fordította: Nánási Yvette
Korosztály: 7+


Böngészők, foglalkoztatók, olvasást gyakorló könyvek

Nagy vonatos böngésző

Szálljunk fel gyorsan, nehogy lekéssük a vonatot! A kis piros vonat hosszú útra kel, távoli vidékekre indul, a tengerpart mentén halad, majd hegyeken, városokon zakatol keresztül. Az utasok le- és felszállnak, közben szerelvényeket kapcsolnak rá, illetve le róla. Vagy épp ki- és berakodják a szállított árukat az állomáson. És mennyi jármű keresztezi az útját, vízen, földön, levegőben! Fedezzétek fel ezt a sok érdekes és humoros részletet a vonat utasaival! Tartsatok velük ti is ezen a csodálatos utazáson! Ez a különleges böngésző igazi csemege minden vonatrajongónak, kicsinek és nagynak egyaránt.

Oldalszám: 18
Megjelenés: június 17.
Ár: 3990 Ft
Korosztály: 2+


Hanna Sörensen: Kuckózz be Borival! – Barátnőm, Bori-foglalkoztató

Odakint hideg van, fúj a szél, és szomorú az idő? Akkor éppen itt az alkalom egy jó kis színezésre, rejtvényfejtésre, szórakozásra! Kifestők és mandalák, sokféle fejtörő és gondolatébresztő ábra, játékos feladatok a koncentráció segítésére.

 


Oldalszám: 96

Megjelenés: június 9.
Ár: 1490 Ft
Korosztály: 4+


Tanuljunk összeadni! – Disney Suli

Gyakoroljunk Olaffal és a Jégvarázsból megismert kedves szereplőkkel! Interaktív történetek, játékok, megannyi matrica, számolókártyák és mókás feladatok segítik a gyerekeket, hogy játékosan sajátíthassák el az összeadást. A feladatokat szakemberek állították össze, hogy a gyerekek magabiztosan tudják megoldani az összeadással kapcsolatos feladványokat és gyakorolhassanak szöveges feladatokat is.

Oldalszám: 80
Megjelenés: június 15.
Ár: 2490 Ft
Korosztály: 5+


Tanuljunk kivonni! – Disney Suli

Gyakoroljunk Olaffal és a Jégvarázsból megismert kedves szereplőkkel! Interaktív történetek, játékok, megannyi matrica, számolókártyák és mókás feladatok segítik a gyerekeket, hogy játékosan sajátíthassák el a kivonást. A feladatokat szakemberek állították össze, hogy a gyerekek magabiztosan tudják megoldani a kivonással kapcsolatos feladványokat és gyakorolhassanak szöveges feladatokat is.

 

Oldalszám: 80
Megjelenés: június 15.
Ár: 2490 Ft
Korosztály: 5+


Szorzótábla – Disney Suli

Olaf nemcsak azt szereti, ha megölelik, hanem a matematikát is. Az ő segítségével mindenki könnyedén elsajátíthatja és unalom nélkül begyakorolhatja a szorzótáblát. Tartsatok vele, és mire a könyv végére értek, már nektek is könnyen megy a szorzás!

Oldalszám: 16
Megjelenés: únius 15.
Ár: 990 Ft
Korosztály: 5+


Julia Boehme: Bori és az erdei nyomozók – Olvass Borival! 3.

Hű, de izgalmas! Boriék osztálya kirándulni megy az erdőbe. Ott aztán annyi az érdekes látnivaló! Bori, Anna és Pali természetesen azonnal elindulnak nyomokat keresni. Még az is lehet, hogy egy hóddal is találkoznak! Csak sajnos közben megfeledkeznek arról, hogy az utat is figyelniük kellene, és eltévednek. De szerencsére Bori és barátai igazi erdei nyomozók, akik minden helyzetben feltalálják magukat...

 

Oldalszám: 72
Megjelenés: június 21.
Ár: 1190 Ft
Korosztály: 6+


(via Manó Könyvek)