A Manó Könyvek szeptemberi újdonságai

Vidáman indul az ősz Malaccal és Libával, akik bungit építenek és szakácskodnak Tóth Krisztina sorozatának legújabb részében, az új Nyúl Péter-mesekönyvben pedig nemcsak történeteket találhattok minden évszakra, de játékötleteket is.

Tóth Krisztina: Malac és Liba 7. – Ezt jól kifőztük!

"Spenótlevél, saláta,
Malac Liba barátja,
amit Liba talál ma,
mind beteszi a tálba!"

Tartsatok Malaccal és Libával, akik ezúttal bunkert építenek, és nekilátnak, hogy életükben először egyedül készítsenek el valami finomságot. Persze ezt is a tőlük megszokott kedves és mókás módon teszik, de némi kalamajka és megannyi vicces jelenet után minden a helyére kerül. Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a mesehallgatás. Hajba László illusztrációival.

Sorozat: Malac és Liba
Megjelenés: 2022. szeptember 23.
Korosztály: 3+
Ár: 2690 Ft

 

 

Farkasházi Réka: Társasjáték (könyv + CD)

A közös mesélés - legyen az este vagy a nap bármely szakaszában - nem csupán a felolvasott betűkről szól. Események, sorsok és főként érzelmek, élethelyzetek bukkannak elő. Közösen drukkolunk a hősöknek, gondolkodunk velük, és erőt merítünk belőlük - átgondoljuk, mi mit tennénk a helyükben. Az igazi mesék megszólítanak, kapukat nyitnak, gátlásokat és félelmeket oldanak, beszélgetéseket indítanak - így lesznek társas játékok.
Farkasházi Réka érzékeny, finoman megírt, de kis humorral és sok szeretettel átitatott meséi pont ilyenek: körülölelnek és elkísérnek. Megnyugtatnak, mert néha jó tudni, hogy másnak is ugyanolyan nehéz elviselni, ha nem ő nyer. Vagy, hogy fél kiállni sok ember elé egy ünnepélyen, pedig másnak ez olyan egyszerű, mint egy társasjáték.

A meséket Szimonidesz Hajnalka illusztrációi színesítik, a mellékelt CD-n pedig a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar legújabb dalai csendülnek fel néhány vers társaságában.

Legyen társasjáték minden napunkból!

Megjelenés: 2022. szeptember 26.
Korosztály: 5+
Ár: 5990 Ft

 

 

Nyúl Péter világa – Mesék minden évszakra

Nyúl Péter ámuló örömmel figyeli az évszakokat: a tavaszi esőt, a nyári verőfényt, az őszi szelet és a téli havazást.

Annyi érdekes dolog történik erdőn-mezőn: kisbárányok születnek, beérik a szeder, és korcsolyázni is csoda jó mulatság! Ez a szívmelengető könyv tele van nyulas kalandokkal, és minden mesét játékos feladatok kísérnek.

Fordította: Szabó T. Anna
Sorozat: Nyúl Péter világa
Megjelenés: 2022. szeptember 23.
Korosztály: 4+
Ár: 6490 Ft

 

 


Rosalba Troiano: 20 rendkívüli lány

Ebben a könyvben húsz olyan lányról olvashatsz, akik kezdetben egyáltalán nem tűntek rendkívülinek - később aztán, mikor felnőttek, azzá váltak, bár volt, hogy ők észre sem vették. Mi volt a titkuk? Megtanultak hallgatni a szívükre, és követni a titkos vágyaikat. Rengeteg időt áldoztak arra, hogy elérjék a célt, amit kitűztek maguk elé, még akkor is, ha senki sem hitte, hogy sikerülhet nekik.

A könyvből megismerheted többek között Frida Kahlo, Jane Goodall, Coco Chanel és Jane Austen életét is!

Fordította: Kertész Edina
Sorozat: Rendkívüli történetek
Megjelenés: 2022. szeptember
Korosztály: 8+
Ár: 3990 Ft

 

 

101 mese az elvarázsolt erdőből

Varázslatos mesék egy kötetbe összegyűjtve: jól ismert szerzők klasszikus meséi, népmesék, legendák és mítoszok a világ minden tájáról, amelyek bájos rajzokon kelnek életre.

A kötetben sok más mese mellett olyan klasszikusok kaptak helyet, mint a Hüvelyk Panna, A három kismalac, a Szamárbőr királykisasszony, Jancsi és Juliska, Rapunzel, A farkas és a hét kecskegida. A jól ismert népmeséket a Grimm-testvérek, Andersen, Aiszóposz meséi vagy éppen Kipling és Tolsztoj történetei színesítik.

Megjelenés: 2022. szeptember 2.
Korosztály: 3+
Ár: 4490 Ft

 


Simon Réka Zsuzsanna: Égből pottyant idegen

Folytatódnak Bojta és a Pöpec téri doboztorony lakóinak izgalmas kalandjai. Óriási bogarak lepik el a kikötő raktárépületeinek falát - de vajon hogyan kerültek oda? És ki merte lecserélni a várost átszelő, kimondhatatlan nevű sétány utcanévtábláját? Egy új lakó is felbukkan, nem is akárhogyan! Bojtát és barátját, Piszét egy hőlégballon repíti a magasba. Sikerül épségben földet érniük?

Olvasd el a hullámvári kisnyúl legújabb történeteit, és minden kérdésre választ kapsz!

Sorozat: A doboztorony lakói
Megjelenés: 2022. szeptember 7.
Korosztály: 5+
Ár: 2490 Ft

 

 


Balázsy Panna: Ökobanda 2. – Nagy levegőt!

Újra itt az ÖkoBanda! A sorozat második részében Benedek a közeli virágkertészetben tölti a szabadidejét, Döme pedig minden követ megmozgat, hogy asztmás barátja jobban legyen a szennyezett levegőjű városban. Az is kiderül, hogy Manyi miért ölelget folyton fákat, és Polli ezúttal kit interjúvol meg.

Az ÖkoBanda továbbra is a szívén viseli a környezet védelmét, ezért beneveznek egy versenyre, hogy megmutassák, milyen fontos, és mi mindent lehet tenni azért, hogy jobb legyen a levegő.

„Pont olyan, mintha velünk történne” - a fergeteges sikerű Szandra-könyvek szerzője, Balázsy Panna, ilyen és hasonló visszajelzéseket kapott lelkes olvasóitól. A 12 Szandra-kötet után új, környezetvédelmi sorozattal jelentkezik, és a tőle megszokott kedves mesélő hangon beszél nagyon fontos témákról. A kalandokat Kőszeghy Csilla remek illusztrációi színesítik.

Sorozat: ÖkoBanda
Megjelenés: 2022. szeptember 22.
Korosztály: 8+
Ár: 2490 Ft

 

 

Katherine Woodfine: Oltári Austen – Büszkeség és balítélet

Jane Austen klasszikusának friss, újszerű és korhű újramesélése illusztrált kiadásban. Elizabeth Bennett az öt lánytestvér közül a második legidősebb, és bár édesanyjuk szeretné, ha előnyös házasságot kötnének, Elizabeth nem biztos benne, hogy valaha is férjhez akarna menni. Egy bálon találkozik Mr. Darcyval, aki talán nem is olyan kiállhatatlan, ahogy elsőre tűnt...

Fordította: Vallasek Júlia
Sorozat: Oltári Austen
Megjelenés: 2022. szeptember 26.
Korosztály: 8+
Ár: 2990 Ft

 

 

 


Tamzin Merchant: A Térképészek

Amióta Kordélia felfedezte a titkos térképet apja távcsövének rejtett zugában, esténként London utcáit járja, hogy kiderítse, vajon melyik városrészt ábrázolja. Biztos benne, hogy az apja nem tűnt el, amikor a hajója odaveszett, és tudja, hogy a térkép elvezeti hozzá, csak rá kell jönnie a titkára.

Arra persze nem számított, hogy a nyomokat követve rábukkan a Térképészek titkos társaságára, és hogy kiderül, a varázslat nem csupán a Mesterek tudománya, hanem mindenhol ott rejlik, csak meg kell tanulni észrevenni...

Ám Kordélia nyomozása korántsem veszélytelen! A Mestereknek össze kell fogniuk - nemcsak azért, hogy a legifjabb Kalapos megtalálja az apját, hanem hogy megmentsék az ősi varázserőt, mielőtt végleg kiveszne a világból!

Fordította: Todero Anna
Megjelenés: 2022. szeptember 8.
Korosztály: 8+
Ár: 3490 Ft

 


Lindsay Galvin: Barátom, az oktopusz

A tizenkét éves Vinnie Fyfe miközben Párizsban dolgozó kalapkészítő anyja visszatérését várja, a brightoni akvárium mellett dolgozik egy teázóban.

Egy óriási polip érkezése örökre megváltoztatja az életét. Vinne, művészi adottságát felismerve, rajzolni kezdi a hatalmas állatot.
Hamarosan rájön, hogy színek segítségével képes kommunikálni a lábasfejűvel, és - miközben egy izgalmas rejtély kezd tisztázódni - felfedezi, hogy mi az igazi bátorság...

Fordította: Dr. Skaliczki József
Megjelenés: 2022. szeptember 22.
Korosztály: 10+
Ár: 3490 Ft

 

 

 

Disney – Sorsfordító történetek – Tükröm, tükröm

Mi lett volna, ha a Gonosz Királynő a herceget mérgezi meg?

Hófehérke királysága szeretett édesanyja halálát követően a nép által csak "a Gonosz Királynőként" emlegetett mostohaanyjához kerül. A fiatal hercegnő igyekszik észrevétlen maradni a kastélyban, hogy ne okozzon kellemetlenséget az új királynőnek.

Amikor azonban a megöletésére kiötlött terv félresikerül, Hófehérke élete gyökeresen megváltozik. Egy csapat, eleinte bizalmatlan törpe, egy kedves, de szinte ismeretlen herceg, és egy titokzatos múltbeli ismerős segítségével merész küldetésre indul, hogy megállítsa a Gonosz Királynőt, és visszaszerezze a királyságát.

Vajon képes legyőzni egy ellenséget, aki minden lépéséről tud, és eltökélte, hogy - akár Hófehérke és szerettei életének árán is - megtartja nehezen megszerzett hatalmát?

Fordította: Hermann Alexandra
Sorozat: Disney - Sorsfordító történetek
Megjelenés: 2022. szeptember 5.
Korosztály: 12+
Ár: 4490 Ft