Anna Woltz új könyve a Tilos az Á Könyvek kiadónál

Hetedik. Az első év a gimnáziumban. Új emberek, új osztály, tiszta lappal lehet indulni. Két ember mégsem várja az első napot: Sven és Parker. Egyszerre fordulatos és érzelmes regény Anna Woltztól a tőle megszokott, magával ragadó stílusban.

Alaska egy fekete orrú, hófehér bundájú kutya, aki a (golden retrieverekre kevéssé jellemző) fehér színéről kapta a nevét. Alaska különleges kutya. Akár egy ember életét is képes megmenteni. Alaska ugyanis segítő kutya, aki minden percben figyel gazdája testi épségére. Parker 13 éves lány, aki mindig feketében jár, és új osztállyal kezdi a tanévet. Ráadásul nemrég vesztette el szeretett kutyáját, Alaskát, miután fény derült öccsének állatszőr-allergiájára. A lány azóta napjai nagy részét emlékezéssel és szomorkodással tölti. Parker családjának van egy fotószaküzlete, amit nemrégiben kiraboltak, súlyosan megsebesítve Parker édesapját.

Sven tejfölszőke, 13 éves fiú, aki első tanítási napját tölti új osztálytársaival. Sven is különleges: epilepsziás. A fiút bármelyik pillanatban elérheti a következő roham, ezért állandóan vizsla tekintetek szegeződnek rá, miközben olyan dolgokról kérdezik, amire egyedül ő nem emlékszik. Svennek van egy kutyája, Alaska.

Hármójuk különleges kalandja az első tanítási napon kezdődik, amikor Parker és Sven is megmutatja saját különleges képességét a nagyvilágnak. Habár eleinte egymás ellenségeivé válnak, hamarosan különleges, egymást mélyen értő kapcsolat alakul ki köztük, amit Alaskának köszönhetnek, aki kitartásával, hűségével és szeretetével összekovácsolja a fiatalokat.

Az Alaska – Nem vagy egyedül a felszínen könnyen olvasható, egy délután alatt befejezhető kedves kutyás történet, miközben a belsejéből olyan fontos dolgokat hámozhatunk ki, mint a komoly betegségekkel való együttélés, társadalmi megbélyegzés és a poszttraumás stressz szindróma, vagy a félelem és a szorongás. Anna Waltz ráadásul ezúttal is minden didaxistól mentesen beszél ezekről a súlyos dolgokról.


12 éven felülieknek ajánlott!


(via Tilos az Á Könyvek)