Boszik, töklámpás és bulizás

Az angolszász országokban hagyomány, de nálunk is egyre népszerűbb a Halloween megünneplése. Összegyűjtöttünk nektek néhány, gyerekkel, családdal is látogatható programötletet, ha közelebbről megismerkednétek ezzel az őszi, Mindenszentekhez kapcsolódó ünneppel.

Holnemvolt Halloween éjszaka

Holnemvolt Park - október 26., 18.00 - 23.00

Október 26-án este egy fergeteges szellemes programmal vár benneteket a Holnemvolt Vár. Jelmezes, arcfestéses vagy töklámpással érkező 14 év alattiaknak a belépés ingyenes! Figyelem! Az este folyamán egyes játékoknál, attrakcióknál a megszokottól eltérő, esetenként ijesztő látványelemek is feltűnnek!

Halloween a Füvészkertben

Füvészkert - október 26., 17.30 - 21.00

A Füvészkertben megismerkedhettek a Halloween izgalmas és érdekes világával! Halloweeni hangulat, szellemek, pókok, fekete macskák, boszorkányok, sok egyéb rémisztő látvány! Öltözz rémnek, boszinak vagy akár vámpírnak!

Világjáró gyerekek - Mexikó

Deák 17 Galéria - október 27., 9.00 - 12.30

Día de los Muertos – Tudod mit jelent ez? A mexikóiak halottak napja egy egészen különleges, színpompás, virágokban, gyümölcsökben, jellegzetes figurákban gazdag ünnep. Hogyan tisztelik és szeretik, „ünnepelik” a mexikóiak a halottjaikat? Ezt és sok más érdekességet is megtudhatsz Mexikóról október 27-én.
A rendezvény ingyenes!

Csokit vagy csalunk! Halloween fesztivál a Ráday utcában

Ráday utca - október 27., 16.00 - 19.00

Harmadszor lesz Tök és Forralt bor fesztivál a Ráday utcában. Október 27-én 16 órakor kezdődik a Csokit vagy csalunk! Halloween fesztivál. Az utcában a beöltözött, és jelmezbe bújt gyerekekre csokoládé és édesség vár a „fogadó helyszíneken”. A rendezvény ingyenesen látogatható, de papír táskát csak az előzetesen regisztrált gyermekeknek tudnak biztostani, amibe csokit és cukrot tudnak gyűjteni.

Töklámpás Fesztivál

Hősök tere - október 27., 19.00 - 21.00

"Tököt hozz, ne légy töketlen!" 19 órakor kezdődik a Töklámpás Fesztivál Hősök terén és 21 óráig csodálhatjátok meg a világító, kifaragott tökfejeket. A fesztivál különlegessége, hogy a "kiállított" alkotásokat maguk a résztvevők hozzák, így ti is csatlakozhattok az eseményhez. Vigyétek el az otthon elkészített Halloween töklámpáikat és nézzétek meg, hogy a többiek mit alkottak. A szervezők azt kérik, hogy aki tud, vigyen 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert, az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Rutkai Bori Banda: Boszi buli

Budapest Jazz Club - október 28., 11.00 és 16.30

A Rutkai Bori Banda őszi beöltözős gyerekbulija a Halloween budapesti változata. Nem csak boszorkányokat, hanem manókat, mágusokat, denevéreket, mindenféle maskarásokat, valamint földönkívülieket is nagyon várnak. A zenekar gondoskodik az elvarázsolt hangulatról és a bizsergető talpalávalókról. Bori színes bábjaival és vetített festményeivel idézi meg a Boszivacsi és a többi mesedal világát.

Halloween-i tökfaragó verseny a BudaParton

Öbölház Rendezvényközpont - október 28., 15.00

Október utolsó hétvégéjén a BudaParton a töklámpásoké a főszerep! A program során közös tökfaragó- és festő versenyben vehettek részt, a vízpart és a Kopaszi-gát különleges, zöldövezeti hangulata megérintő hátteret biztosít a pislákoló gyertyafényeknek.
A rendezvény ingyenes!

Tökös-Szellemes Halloween buli az Apacuka zenekarral

Marczibányi Téri Művelődési Központ - október 31., 16.00 - 18.30

Hátborzongatóan jó Halloween fesztivál az Apacuka Zenekarral! Menjetek táncolni, énekelni, vigadni, zajt csapni és ha van kedvetek, öltözzetek be ötletesen, szellemesen a minifesztiválra! Az Apacuka előtt bemutatkozik a Rainbow együttes, utána pedig gyerekdiszkó vár benneteket.