Családi filmek szombatra

A kicsiket a Spongyabob - A mozifilm és az Oroszlánkirály, a nagyobbakat Az élet könyve, az Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka, a Ramona és Beezus, a Zűrös majom, a Seholország, Az őrzők legendája és a Mr. Popper pingvinjei várja.

Az élet könyve

HBO - október 5., 7.40
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Két udvarlója is akad a szép Mariának, Manolo és Joaquin is szeretné elnyerni a szívét. Közben két szellem fogadást köt egymással, hogy a lány vajon melyik ifjút választja. Az egyik szellem azonban beavatkozik a dolgok menetébe, és egy aljas csellel Manolót a holtak világába száműzi. Az ifjút kezdetben elbűvöli a csodálatos hely, azonban hamarosan rádöbben, hogy hová került. Viszont csak akkor láthatja újra a szerelmét, ha teljesti az összes próbatételt, ami elé a szellem állítja.

Spongyabob - A mozifilm

Moziverzum - október 5., 8.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kellemes, nyugodt az élet Bikinifenéken, ahol ananász a lakás és a herkentyűburger mindig friss és meleg a sarki Rák-csálóban. Valóságos Paradicsom, amit SpongyaBob Kockanadrág az otthonának nevez. Ám minden megváltozik, amikor lába kél Neptunusz király koronájának, és kiderül, hogy a gaz Plankton diktátori terveket dédelget. SpongyaBob és legjobb barátja, a kelekótya Patrick elindul, hogy felkutassák a koronát, és keresztülhúzzák Plankton számítását. A kalandokkal teli úton új világokat fedeznek fel, veszedelmes szörnyetegekkel találkoznak.

Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka

Mozi+ - október 5., 8.10
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az nem újdonság számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, melynek jóvoltából a teremtmények életre kelnek, pusztulásnak indult, és csak a British Múzeumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes a múzeumi "családjáért", a fiával és néhány műtárggyal Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát.

Ramona és Beezus

Paramount Channel - október 5., 12.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Ramona egy nagy képzelőerővel megáldott, csintalan négyéves kislány. Tele van energiával, és hihetetlen érzéke van a bajkeveréshez. Ezzel aztán az egész családjára a frászt hozza. A kislány első gimnazista nővére, Beezus mindent megtesz annak érdekében, hogy megértő legyen a húgával szemben, de néha nem tudja elviselni. Miután az apjuk elveszíti az állását, a család három nőtagja megpróbálja megtanítani neki, hogyan lássa el a házzal kapcsolatos teendőket. Ramona számos ötlettel rukkol elő, hogyan lehetne pénzt keresni, ám úgy tűnik, senki sem hallgat rá.

Zűrös majom

Film+ - október 5., 12.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Eva minden álma egy kiskutya, ám szülei úgy gondolják, hogy a mindig rendetlen, lusta kislány még nem alkalmas egy állat gondozására. Egy nap a szülők döbbenten tapasztalják, hogy Eva gyökeresen megváltozott, mit sem sejtve arról, hogy lányuk egy apró majmot rejteget a szobájában, aki a parkban szegődött mellé. Ám azt Eva sem sejti, milyen kalandok várnak rá, új kedvence ugyanis mindent ellop, ami pénzzé tehető, ráadásul gonosz gazdája, aki egy nagyszabású rablásra készül, bármit megtesz, hogy visszaszerezze a majmot.

Seholország

TV2 - október 5., 13.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Evan befektetési tanácsadó, aki többet foglalkozik a tőzsdei árfolyamokkal, mint a kislányával. A hétéves Olivia így a fantáziavilágába menekül, ahol hercegnőkkel barátkozik. Rossz idők járnak Evanre: veszélyben van a széke, egyre kevesebb a kuncsaftja. Ráadásul lánya telerajzolja az üzleti feljegyzéseit a képzeletbeli hercegnők gondolataival. A végsőkig elkeseredett Evan a hercegnők üzeneteinek felhasználásával tart prezentációt a befektetőknek. Legnagyobb megdöbbenésére a jóslatok valóra válnak. Mindez arra készteti, hogy átértékelje a lányához fűződő kapcsolatát.

Az őrzők legendája

Film+ - október 5., 16.25
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Soren, az ifjú bagoly az apja meséin nőtt fel. Ezek a mesék a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz Tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egyik nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket. Az egyetlen reményük, hogy segítségükkel legyőzhetik az ellenséget.

Az oroszlánkirály

HBO - október 5., 18.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. A dzsungel állatai tisztelettel bánnak a rettegett, de igazságos király gyermekével, így Szimba életének első hónapjai gondtalanul, boldogságban telnek. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Szimba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, és tudja, hogy ha a kis utód nem áll az útjában, Mufasa halála után az ő fejére kerül majd a korona. Zordon ármánykodásának köszönhetően a kis Szimba életveszélyes helyzetbe kerül, emiatt Mufasát halálra tapossák. Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat, a kis oroszlán pedig bánatában világgá megy. Útja során új, vidám és vicces barátokra lel, veszélyes és boldog kalandok várnak rá. Amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt, hogy apja szellemében ő legyen az új Oroszlánkirály...

Mr. Popper pingvinjei

Moziverzum - október 5., 19.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Tom Popper elfoglalt üzletember. Életét, mindennapjait a munka, értekezletek, határidők, bevételi kimutatások teszik ki. Emellett nem jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örököl. Félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A csámpás jövevények alaposan felforgatják Mr. Popper addigi megszokott életét. A legérdekesebb az, hogy a kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és a vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni, a családjával törődni.