Családi filmek szombatra

Szeptember második szombatján kitör a háború – de szerencsére csak a képernyőkön: az Őrjöngő Ötös Shen nagyúr, Lucky Luke a Daltonok, a kutyák a macskák és az izgága gyerkőcök a marcona tűzoltók ellen. Ki ne hagyjátok!

Kung Fu Panda 2.

Film Now – szeptember 12., 8.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Po pandának teljesült az álma, Sárkányharcos lett belőle. Így már az ő feladata a Béke Völgyének védelmezése, melyben barátai, az Őrjöngő Ötös néven ismert Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom segítenek. Ám Po élete veszélybe kerül, amikor új, félelmetes gonosztevő bukkan fel a színen: Shen nagyúr, az albínó páva nemcsak gonosz, de képzett harcos is egyben, és a farkasai mellett egy különleges fegyverrel is rendelkezik, mellyel meg akarja hódítani egész Kínát. Miközben Po és barátai felveszik a harcot ellene, a panda arra is választ keres, ki az igazi apja.

Croodék

Mozi+ – szeptember 12., 8.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszik körül vagy próbálják megenni őket – ám hőseink nem hagyják magukat. Sokáig ki se dugják az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előbújni, és attól kezdve csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő számukra az élet. Majd találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező – ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya, és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot…

Lucky Luke – Irány a vadnyugat!

Filmbox Premium – szeptember 12., 11.15
Korhatár nélkül megtekinthető

New York, 1855. A bíróság immár x-edik perükre idézi be a Daltonokat. De a négy borzadalom megszökik, és gondosan kirabolja a város összes bankját. Az őrült üldözés folyamán csak Joe Daltonnak marad ideje, hogy elrejtse a dugipénzt, még mielőtt Lucky Luke megérkezne. Mindezt egy bevándorló csoport szekerében kivitelezi. Az emigránsok olyan telepesek, akiket egy gátlástalan gazember kifosztott, és csak 80 napjuk van rá, hogy odaérjenek Kaliforniába, és visszaszerezzék a földjüket. Így valóságos versenyfutás indul, magányos cowboyunk pedig hajlandó segíteni a bátor emigránsoknak. S miközben szembe kell néznie a vadnyugat csapdáival, a Daltonokat is vissza kell kísérnie a fegyházba – ők viszont másra sem gondolnak, mint hogy hogyan tudnák megkaparintani a pénzüket.

Egy kutya hazatér

HBO 3 – szeptember 12., 13.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mit tehet egy kutya, ha messzire kerül otthonról? Vágyakozik a gazdája után. És mit tesz egy olyan különleges, játékos kedvű és makacs négylábú, mint Bella? Hát elindul. Hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, vadállatokkal, lavinával és ami a legveszélyesebb, az útjába akadó emberekkel dacolva keresi az otthonát, valamint legjobb barátját, Lucast, meg az ő különleges családját. Bella több mint 600 kilométert tesz meg. Barátokat szerez, és néha menekülnie kell. Párszor megetetik, máskor az életéért küzd – de mindvégig csak egy cél lebeg a szeme előtt: a hazatérés.

Dr. Dolittle

TV2 – szeptember 12., 14.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

A sikeres Dr. Dolittle (Eddie Murphy) egy nap döbbenten veszi észre, hogy gyermekkori adottsága hirtelen visszatért: ért az állatok nyelvén. Kezdetben határozottan bosszantja az ügy, hiszen fontos ember: egy négytagú család feje, köztiszteletben álló orvos, aki most készül élete legnagyobb üzletét megkötni. És egyébként is, rendkívül kínos állatokkal diskurálni. Dr. Dolittle élete ettől kezdve örökre megváltozik. A kissé túlzottan öntudatos kutya és az arcátlanul pimasz tengerimalac személyében állandó, s igen beszédes társaságot kap, akik egy egész állatseregletet hoznak a nyakára: a jól szituált doki lakását hamarosan elárasztják a kacsák, galambok, birkák, kecskék, majmok, lovak, disznók és pingvinek...

Kutyák és macskák

Film+ – szeptember 12., 14.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják, és épp a macskák állnak nyerésre. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velős csontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt, és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp egy olyan anyagon kísérletezik, ami mindkét fél számára veszettül fontos.

Ne játssz a tűzzel!

HBO – szeptember 12., 18.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor egy tűzhöz riasztják Jake Carson szuperintendánst és az elit tűzoltóegységet, a csapat három gyermeket ment ki a lángoló házból. Kiváló felkészülésüknek köszönhetően a tüzet gyorsan eloltják, arra azonban senki sem készítette fel őket, mekkora kihívást jelent három gézengúzra felügyelni és gondoskodni róluk. A gyerekek szüleit ugyanis nem sikerül megtalálni. Az erdőtüzek oltására specializálódott marcona tűzoltóosztag tagjai pedig emberükre akadnak a három izgága, csintalan csemetében.