Családi filmek szombatra

Pokémonok, elfek, szörnyek, beszélő cápák és táncoló pingvinek – lesz itt mindenféle szerzet, ha úgy döntünk, hogy bekapcsoljuk a tévét ezen a szombaton.

Pokémon – Pikachu, a detektív

HBO 3 – szeptember 19., 7.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tim, a legendás zsaru fia valaha pokémonedző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villám alakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: piká! piká! A neve: Pikachu. Tim az eltűnt apját keresi. Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy kiváló detektív. Ez a teljesen valószínűtlen páros tehát együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.

Előre

HBO – szeptember 19., 7.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ian és Barley, két tizenéves elf testvér apa nélkül nőtt fel. A lúzer, önbizalomhiányban szenvedő kisebbiknek a 16. születésnapján előkerül az a varázsbot, amit az apjuk hagyott rájuk, és aminek a segítségével visszahozhatnák őt 24 órára. Ám a varázslat nem egészen úgy sikerül, ahogy kellene, és a két tini egy rozoga furgonon elindul, hogy bejárják a mágikus világot, amiről azt hitték, már rég eltűnt. Amikor az anyjuk rájön, hogy a fiai leléptek, egy különc kívülállóval elindul megkeresni őket.

Szörnyek az űrlények ellen

Paramount Channel – szeptember 19., 11.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Különös baleset éri az esküvőjére készülő lányt, Susant: űrbéli trutyi esik a nyakába, melynek hatására tizenöt méteresre nő. A katonaság elfogja, és egy titkos bázisra viszik, ahol különféle szörnyeket őriznek. A Drabáliának keresztelt Susan mellett itt vigyáznak a rovarfejű zsenire, Dr. Csótányra, a félmajom-félhal Hiányzó Láncszemre, a zselés és elpusztíthatatlan B.O.B.-ra és Rovaroszauruszra, a száz méter hosszú lárvára. Hamarosan egy idegen robot landol a Földön. Miközben a világ a pusztulás szélére sodródik, az elnök parancsot ad, hogy a szörnyeket vessék be az űrlények ellen.

Cápamese

Paramount Channel – szeptember 19., 13.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Oszkár kis hal a nagy tóban, akinek az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl „vakardhal”-ként, arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat, és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik – no nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a cápaölő. A bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt…

Dr. Dolittle 2.

TV2 – szeptember 19., 13.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

A doktor újra rendel! Dolittle, aki érti az állatok beszédét, ismét kénytelen állatok és emberek között tolmácsolni. Egy nap ugyanis állati küldöttség érkezik hozzá azzal, hogy meg kell mentenie az erdőt. Az erdőt azonban csak úgy óvhatja meg, ha megházasít egy medvét, akinek választottja hamburgerfüggő, megnevel egy pimasz kutyát, kijózanít egy piás majmot és megvigasztal egy szerető nélkül maradt teknősbékát. Nem nagy ügy: Dolittle doki mindig megtalálja a közös nyelvet a pácienseivel, ellenségei hasába lyukat beszél, és van néhány jó szava azokhoz is, akik még nem ismerik. Csupán egyvalaki láttán szorul belé a szó: Mrs. Dolittle még nála is nagyobb dumás!

Táncoló talpak

Film+ – szeptember 19., 14.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

A császárpingvinek között egy senki vagy, ha nem tudsz énekelni. A kis Topi – befolyásos és nagyra tartott szülei bánatára – nem tud énekelni, így esélye sincs a boldog szerelemre. Ellenben még egy ilyen táncost, mint ő, nem hordott a jég a hátán, ezért úgy határoz, boldogul, amivel tud, és nekivág az Antarktisznak. Hamarosan találkozik egy csapat másfajta pingvinnel, köztük Ramónnal, akit lenyűgöznek a kis pingvin tánclépései, és meghívja, hogy tartson velük. Új barátaival Topi olyan kalandokba keveredik, amilyeneket a császárpingvinek még csak elképzelni sem tudnak.

A karate kölyök

Prime – szeptember 19., 18.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Detroitból Pekingbe költözik a tizenkét éves Dre az édesanyjával, aki a kínai fővárosban kapott állást. A fekete bőrű kiskamasz nem örül a környezetváltozásnak; az egyetlen pozitív élménye Mei Ying. Első pillantásra beleszeret bájos osztálytársába, ami persze nem marad következmények nélkül: összetűzésbe kerül a környék nagymenő srácával, a kungfuban jártas Chenggel. A megaláztatást csak akkor tudná kiheverni, ha legyőzi a kínai fiút. Ehhez azonban meg kell tanulnia a távol-keleti harcművészet fogásait. Szerencsére ott van a karbantartó Han úr, aki a szárnyai alá veszi az elszánt Dre-t, és kitartó munkával igazi tehetséget farag belőle: olyat, aki képes szembeszállni az ellenfelével...