Családi filmek szombatra

Lego Batmanen és összes segítőtársán kívül Luis és a zűrlények, egy macskává változott férfi, az utolsó léghajlító, két Grimm-mesehős és a Tigrisek bandája vigasztalja azokat, akik túl vannak az első iskolai héten.

Lego Batman – A film

Film+ – szeptember 4., 8.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egyáltalán nem kockák. Dilisek, felelőtlenek, tele vannak ötlettel. A LEGO kaland bebizonyította, hogy sok humorral és fantáziával világokat lehet teremteni, és azután átépíteni őket, és most az előző film alkotói újabb dilivel támadnak: LEGO Batman történetével. Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni az otthonát Jokertől. Lehet, hogy az ügy érdekében magányos hős sem lehet többé, mert együtt kell működnie másokkal...

Luis és a zűrlények

Film Now – szeptember 4., 9.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget, és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolná, hogy azok esetleg egyszer szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel, és rejtegetni kezdi őket az apja elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a mókás triónak, de maga is elhagyja a bolygót.

Kilenc élet

Film+ – szeptember 4., 12.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tom Brand, a vakmerő milliárdos (Kevin Spacey) élete legnagyobb dobására készül: megépíti az északi félteke legmagasabb felhőkarcolóját – eközben azonban eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától (Jennifer Garner) és lányától, Rebeccától, akinek ráadásul közeledik a születésnapja. Rebecca mindenáron egy macskát szeretne, ezért az apa betér egy furcsa kisállat-kereskedésbe, ahol Felix Perkins (Christopher Walken) egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé viszont Tomot szörnyű baleset éri: kómába esik – és a macska testében tér magához.

Ragadozó városok

SuperTV2 – szeptember 4., 13.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie…A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását. A nagyszabású kalandfilm forgatókönyvét Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens (A hobbit-trilógia, A Gyűrűk Ura-trilógia) írták, Philip Reeve díjnyertes könyvsorozata alapján.

Az utolsó léghajlító

Paramount Network – szeptember 4., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A világon négy nemzetség osztozik, a Levegő, a Víz, a Föld és a Tűz, melyek néhány tagja képes uralni az elemeket. A Tűz népe magának akarja megszerezni a hatalmat, ezért háborút indít a többiek ellen. Száz esztendeje dúl a harc, és egy régi legenda szerint csak egy avatar mentheti meg a világot a teljes pusztulástól. Ez pedig nem más, mint az ifjú Aang, az utolsó léghajlító, aki különleges képességeinek köszönhetően képes uralni mind a négy elemet. Aang a vízhajlító Katarával és a lány bátyjával, Sokkával együtt elindul, hogy megpróbálja újra egyensúlyba hozni a világot.

Rózácska és Rózsácska

m2 – szeptember 4., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis ház a kerekerdő szélén. Itt élt Rózsácska és Rózácska, a két gyönyörű és szorgalmas kislány édesanyjával a törpék barlangja mellett. Édesapjuk elűzte a gonosz törpéket a barlangból, és családját két mágikus rózsabokorral védi a gonosz varázslatoktól. A törpék azonban nem hagyták el az erdőt, és visszasírják a törpeboldogságot, melynek két alappillére: kincs és barlang. Mikor a lányok megnőnek, a törpék mindenáron szeretnék visszaszerezni a boldogságukat….

Tigrisek bandája – Az Ezer Sárkány hegye

m2 – szeptember 4., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A legenda szerint az Ezer Sárkány hegyének gyomrában élt egy gyermekcsászár, aki gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Édesanyja úgy szerette, hogy a földkerekség legnagyobb ajándékát szánta neki, az örök életet, és az ehhez szükséges csodaszer el is készült. Biggi, Luk és Patrick 10 év körüli gyerekek,:ők alkotják a Tigrisek bandáját. Főhadiszállásuk Mae kínai étterme felett van, ahol találnak egy sárkányfejű figurát, és ez új kalandra csábítja őket – Kínába. Kiderül ugyanis, hogy a sárkány a három kulcs egyike, amely az Ezer Sárkány hegyének gyomrában megbúvó Holdfény-palota kapuit nyitja. A gyerekek egy nyereményjáték segítségével valóban eljutnak Pekingbe, majd a hegyhez, ahol a legenda szerint az örök élet elixírjét őrzik. Ezt akarja viszont megszerezni a világuralomra törő Lady Q is – megkezdődik tehát a versenyfutás.