Családi filmek szombatra

Az első sulihét után megpróbál kedveskedni a szombat. Különféle állatok és kisebb-nagyobb emberek képében jön a fiatalkori szórakozás a képernyőre, hogy elűzze a búslakodást. Fel a fejjel, holnap lesz egy vasárnap is!

A leleményes Hugo

Viasat Film - szeptember 9., 8.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Órás apja halála után iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú a pályaudvar óráinak javításával foglalatoskodik a legnagyobb titokban, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főfelügyelő ugyanis az árva gyerekeket lelencházba dugja. Szabadidejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös gépembert próbálja működésbe hozni, mivel meggyőződése, hogy az az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvari játékboltból, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus keresztlánya, Isabelle azonban elhatározza, hogy segít neki. A gép körüli nyomozás sztorijába beágyazódik az egyik első világhírű filmes sorsa, bár az idős úr nem szívesen emlékezik hajdani dicsőségére, mert túl fájdalmas volt a bukása.

 

Beethoven

RTL HÁROM - szeptember 9., 10.25h
Korhatár nélkül megtekinthető.

George Newton (Charles Grodin) igazi üzletember, aki nem szereti az irányíthatatlan eseményeket. Márpedig a bájos bernáthegyi kölyökkutya, Beethoven minden, csak nem irányítható, tetejébe máris népszerűbb a családban, mint ő valaha. Ráadásul a gyerekeket kicsit sem zavarja, hogy Beethoven óriásira nőtt és folyton zűrt okoz. Ezért George kap az alkalmon és hagyja magát meggyőzni arról, hogy az eb megtámadta az amúgy fondorlatos Dr. Varnickot (Dean Jones), aki azonnal bele is vágna gonosz állatkísérleteibe. Csakhogy a Newton gyerekek átlátnak a gaz állatorvos tervén, és meggyőzik apjukat, hogy ideje hőssé válnia, és megmentenie a ház négylábú kedvencét.

 

Shrek a vége, fuss el véle

Mozi+ - szeptember 9., 10.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk, ha valaki ugyanis meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda hát, hogy nem érzi jól magát a bőrében, s meg akarja találni régi önmagát. Ehhez azonban a Túl az Óperencián torz, alternatív változatán keresztül vezet az út. Ott, ahol üldözik az ogrékat, a gonosz Rumpelstiltskin a király, és nem ismerik egymást Fionával. Shreken hát a sor, hogy helyrehozza, amit elrontott, megmentse a barátait, visszaállítsa a világ rendjét és visszaszerezze a Szerelmét...

 

A 7. törpe

Minimax - szeptember 9., 13h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Csipkerózsikát egy gonosz átok évszázados álomba szenderíti, a kastély összes lakójával együtt. Csak egy szerelmes csók segíthet. A hét törpe elindul, hogy megtalálják a herceget, aki felébresztheti az alvó királyságot.

 

Hahó, Öcsi!

Magyar Mozi TV - szeptember 9., 13.40h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Az ötéves Öcsi egy büntetés alkalmával elhatározza, hogy törpe barátai, Kököjszi és Bobojsza segítségével megszerzi szülei számára az Időt...

 

Csizmás, a kandúr

SuperTV2 - szeptember 9., 14.20h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, s itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodoznak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek egymással. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli, ekkor kapja kackiás kalapját és a legendássá vált csizmáját _ így lesz belőle Csizmás Kandúr. Ám újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki a varázsbabot akarja megszerezni. Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Cicus segítségét kéri. Dolgukat azonban megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása...

 

Richie Rich – Rosszcsont beforr

Film+ - szeptember 9., 14.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kertjében ott a hullámvasút, a ringlispil még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér a saját McDonald's üzletébe harapni valamit. Van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie Rich (Macaulay Culkin), a gézengúz milliomos kölyök. Életéből csak egyvalami hiányzik: a barátokat még a legtökéletesebb komornyik sem pótolhatja. Egy elvetemült banditának pont a Richie-vagyonra fáj a foga. Richie szüleit elrabolják, őt, az egyedüli örököst bérgyilkosok üldözik. A srác élete fenekestül felfordul. De nem hagyja magát. Talán végül igaz barátokat is talál.

 

A libapásztorlány - Készült a Grimm testvérek meséje nyomán

m2 / Petőfi TV - szeptember 9., 14.55h 
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Elizabeth hercegkisasszony a komornájával kel útra, hogy jövendőbelijéhez utazzon a királyi udvarba. Évekkel ezelőtt a király megígérte haldokló édesapjának, hogy a királyfi feleségül veszi lányát, és gondoskodnak róla. Az úton azonban a gonosz komorna arra kényszeríti a hercegkisasszonyt, hogy cseréljen vele ruhát, így a cseléd jelenik meg menyasszonyként a királyi udvarban. Elizabeth libapásztorlányként tengődik, de az igaz szerelem elűz minden bajt.

 

Csizmás, a kandúr: A három sátánfajzat

TV2 Kids - szeptember 9., 18.10h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A híres francia tolvaj, Suttogó elrabolta Bellagamba hercegnő királyi koronájának szív alakú ékkövét, a Tűz Rubinját. Megbízza hát Csizmás, a kandúrt, hogy hozza vissza neki. A tolvaj három csatlósa a Hercegnő foglya, Csizmás tőlük akarja megtudni a tolvaj rejtekhelyét, azonban meggyűlik velük a baja...

 

Kémesítve

TV2 Kids - szeptember 9., 19.20h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lance Sterling igazi szuperkém, aki nem is különbözhetne jobban a feltaláló Walter Beckett-től. Lance laza, magabiztos és megnyerő. Walter viszont… nem az. Ám amit Walter nélkülöz társasági emberként, jócskán bepótol az eszével és a találékonyságával: irtó menő kütyüket készít, amiket Lance világmegmentő akcióin hasznosít. Mikor az események váratlan fordulatot vesznek, Walter és Lance teljesen új módon kénytelen egymásra támaszkodni. S ha ez a furcsa pár nem lesz képes csapatként dolgozni, az egész világot veszély fenyegeti.