Családi filmek vasárnapra

A kicsiket az Apróláb, a Verdák, a Zootropolis - Állati nagy balhé és az Állati nagy szökés, a nagyobbakat a Rumlis vakáció, valamint a Banks úr megmentése várja.

Apróláb

HBO - november 24., 8.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti úgy gondolja, tudja a megoldást. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt állítja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amely rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes.
És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt...

Rumlis vakáció

Mozi+ - november 24., 11.10
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro-família ugyanis már a várva várt Hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.

Banks úr megmentése

Film Now - november 24., 12.35
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Walt Disney megígéri a kislányainak, hogy filmr viszi a kedvenc mesekönyvüket, a Mary Poppinst. Ám nem gondolta volna, hogy húsz évbe telik, míg sikerül valóra váltania azt. A jogok megszerzésében ugyanis szembetalálta magát a goromba és hajthatatlan írónővel, aki hallani sem akart a megfilmesítésről. P.L. Travers csak akkor volt hajlandó találkozni Disneyvel, amikor a könyv eladási mutatói csökkenni kezdtek. Az írónő két hétre Los Angelesbe utazott, ahol Disney minden praktikát bevetett, hogy meggyőzze.

Verdák

Film+ - november 24., 14.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Villám McQueen hírnévről és dicsőségről álmodik, minden vágya, hogy elhódítsa a Szelep Kupát. Egy napon a versenyverda szedi a dísztárcsáit és felkerekedik. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol hírnévre tehet szert, ha sikerül legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Útközben vetődik az álmos kisvárosba, Kipufogó-fürdőbe, ahol ráébred arra, mi az, ami valóban fontos az életben. Kalandjai során találkozik Hudson Dokival, a vidéki orvos és bíró valójában háromszoros Szelep Kupa győztes. Ott van azután Sally, a dögös Porsche 911, és a rozoga autómentő, akinek rozsdás karosszériája alatt érző motor dobog.

Zootropolis - Állati nagy balhé

Viasat3 - november 24., 16.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Állati nagy szökés

Minimax - november 24., 20.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mázli egy barátságos, békés kutyus, akinek élete fenekestül felfordul, amikor gazdái elutaznak, Őt pedig berakják egy kutya hotelbe. Rövidesen kiderül, hogy ez a hotel bizony sokkal inkább egy börtön, ahonnan Mázli igyekszik minél gyorsabban megszökni barátaival.