Családi filmek vasárnapra

Itt a remek alkalom, hogy a régi kedvencekkel a legfiatalabb generáció tagjai is megismerkedjenek, hiszen érkezik a képernyőkre Tapsi Hapsi, Dodó kacsa, Cucu malac, Csőrike és a többiek – de a Bolondos dallamok törzstagjai mellett a három kis mókus, Alvin, Simon és Theodore is itt lesz velünk.

Fúrófej Taylor

Film+ – szeptember 13., 7.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ryan, Wade és Emmit nagy lelkesedéssel kezdik meg a gimnáziumot. Örömük egészen addig tart, amíg össze nem futnak a folyosón Filkinsszel, a suli rettegett nagymenőjével, minden lúzer diák rémével, akihez képes Hannibal Lecter ártatlan ministránsnak tűnik. Természetesen a három friss hús (a dagi, a nyomi meg a cingár) lesz Filkins szívatásainak legújabb célpontja, s a srácok jól tudják, hogy a terror uralma beköszöntött, és kőkemény hónapok várnak rájuk, ha nem jön egy mentő ötlet. És úgy tűnik, a fiúk meg is találták a megoldást. Hirdetést adnak fel a Zsoldos Katona magazinban, és felbérelnek személyi testőrnek és edzőnek egy volt zsoldost – ha nem is a legjobbat, de mindenképpen a legolcsóbbat: Fúrófej Taylort.

Zathura – Az űrfogócska

HBO 3 – szeptember 13., 8.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatéves Danny és a tízéves Walter tipikus testvérek: vagy egymás idegeire mennek, vagy halálra unják magukat otthon. Egyik nap a két csemete régi űrhajós társasjátékot talál a pincében. Amikor kipróbálják, nem mindennapi élményben lesz részük – a játékmezőkben leírt események valóra válnak! Legnagyobb megdöbbenésükre az űrben találják magukat, ahol fantasztikus kalandok várnak rájuk. A két gyerek azonban rájön, hogy ha nem fejezik be a játékot, örökre foglyai maradnak a sötét, határtalan világűrnek. Csak egymással összefogva tudják legyőzni az előttük tornyosuló akadályokat.

Mr. Magorium meseboltja

Mozi+ – szeptember 13., 9.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mr. Magorium (Dustin Hoffman) meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok – hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne. Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium bejelenti, hogy átadja a vezetését Molly Mahoney-nak (Natalie Portman), és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly csak a 9 éves Eric (Zach Mills) és a kétkedő könyvelő, Henry, a Mutáns (Jason Bateman) segítségére számíthat.

Alvin és a mókusok

Moziverzum – szeptember 13., 10.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Karácsony közeledtével kivágják a három mókus, Alvin, Simon és Theodore otthonául szolgáló fenyőfát. A mókusok – a fával együtt – hamarosan Los Angelesben találják magukat, egy lemezkiadó cég előcsarnokában. Az igazgató éppen most rúgta ki Dave-et, a hétköznapinak aligha nevezhető zenei ízléssel rendelkező zenészt és dalszerzőt. A bánatos fickó magához veszi a fa alatt talált, muffinnal teli kosarat, benne az éhes mókusokkal. A három jómadár bevackolja magát Dave lakásába, teljesen fölforgatva azt. Egyetlen mentségük, hogy nemcsak beszélni, énekelni is tudnak.

A Lego kaland 2.

HBO – szeptember 13., 16.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Valaha minden szupi-szuper volt – de kissé széteső hőseink, a Kiválasztott és Vadóc az első Lego kaland után nem sokkal újabb veszélyekkel kénytelenek szembenézni: a távoli Tesho-rendszer Duplo bolygójáról érkező idegenek ugyanis mindent lerombolnak – méghozzá jóval gyorsabban, mint hogy ők újjá tudnák építeni. Összeáll hát a kockahasú és kockafejű hősök különleges csapata: a Zöld Lámpás, Superman, Batman, Vasszakáll, Unikitty és a többiek hosszú, veszélyes útra indulnak, hogy végre szembenézzenek a támadókkal.

Hős6os

Sony Movie Channel – szeptember 13, 17.05
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Hős6osban minden megvan, amit a nézők elvárnak egy, a Walt Disney Animation Studios nevével fémjelzett kedves és humoros animációs alkotástól. Az akciódús kaland a robotok építésével foglalkozó zseniális Hiro Hamada körül forog, aki barátai segítségével megtanulja kiaknázni briliáns agyának minden egyes tekervényét. Ebben segítségére van testvére, a szintén lángész Tadashi, az adrenalintól csöpögő kalandok megszállottja, Go Go Tamago, a mindig rendkívül precíz Wasabi No-Ginger, a kémiazseni Honey Lemon és Fred, a rajongó. Amikor egy váratlan fordulat miatt egy veszedelmes összeesküvés közepén találják magukat (ami San Fransokyo gigantikus városát fenyegeti) Hiro legközelebbi bizalmasához, egy Baymax nevű robothoz fordul, csapatából pedig modern kütyükkel felszerelt hősöket farag, hogy képesek legyenek felderíteni a rejtélyes szervezkedést.

Space Jam – Zűr az űrben

RTL+ – szeptember 13, 17.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Tapsi Hapsi és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Tapsi Hapsi csapatának tagjait. Hősünk nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal a feltétellel, hogy ha vereséget szenvednek, mindannyian ottmaradhatnak a Földön, az űrlények győzelme esetén viszont mind Swackhammer kezére adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Tapsi ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt új képességeket tudnak a magukévá tenni. Amikor Tapsi Hapsi felfedezi, mi készül, tudja, hogy azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja? Szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat: ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.