Családi filmek vasárnapra

A tévécsatornák ezúttal a 12 év körüli kiskamaszoknak kedveznek, de azért ezekkel a beszélő kengurus, beszélő hóemberes és a Télapó különböző rokonait bemutató filmekkel szerintünk ha nem is a legkisebbek, de a pár évvel fiatalabbak azért tehetnek egy próbát.

Szép kis nap!

RTL II – december 13., 9.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Még a legfelkészültebb szakember is szétszórt, fűhöz-fához kapkodó szerencsétlenné válhat, ha a gyermeke váratlanul felrúgja a napi programját. Az élete egyik legfontosabb riportján dolgozó Jack volt felesége hirtelen úgy dönt, hogy a férjére hagyja kislányukat. Eközben a szintén rendkívüli tárgyalás előtt álló Melanie gyerekgyűlölő főnökétől igyekszik távol tartani a kisfiát. Az egynapos iskolai kirándulás mindkettejük számára remek megoldásnak ígérkezik. A gyerekek azonban lemaradnak a buszról, így a két szülő megállapodik abban, hogy felváltva vigyáznak rájuk.

Télbratyó

Sony Movie Channel – december 13., 11.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Fred Claus (Vince Vaughn), aki egész életében testvére, Nick, a Télapó (Paul Giamatti) árnyékában élt, ötvenezer dollárt próbál legombolni a tesóról. Télapó azonban bekeményít, és cserébe arra kötelezi Fredet, hogy pár napig dolgozzon neki. Az időzítés nem a legszerencsésebb, a minisztérium ugyanis a Télapó nyakára küldi Clyde-ot (Kevin Spacey), hogy a hatékonyságát vizsgálja. Mindössze három hiba, és a Télapó a manóival együtt ki van rúgva...

Hóbarát

VIASAT6 – december 13., 11.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jack Frost (Michael Keaton) mindig is híres zenész akart lenni, és most megadatik neki a lehetőség a nagy kiugrásra. Csakhogy míg a hírnevén dolgozik, elhanyagolja a fiát és a feleségét. Karácsony estéjén azonban ráébred a szomorú igazságra – de jóvátenni már nem tudja, mert végzetes balesetet szenved. Egy évvel később visszatér: a sors különös tréfája nyomán a fia által gyúrt hóember testében, és még egy esélyt kap arra, hogy rendezze tartozását a családjával szemben.

Kenguru Jack

Sony Movie Channel – december 13., 14.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A pénzt beteszi a dzsekibe, a dzsekit ráadja egy kengurura, az meg eltűnik! Ezzel megindul az őrült kengurudili, azaz az üldözés és kaland a tetőfokon! Két brooklyni srác megérkezik Ausztráliába, hogy eljuttasson ötvenezer dollárt egy bizonyos személyhez. Útjukba akad azonban Kenguru Jack, a kenguruk (ken)guruja, aki fogja magát, és holtából feltámadva elvágtat a zsákmánnyal...

Sátánka – Pokoli poronty

Film+ – december 13., 14.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az együgyű Nicky (Adam Sandler) a Sátán (Harvey Keitel) legkisebb fia, aki a Pokol szokásaival ellentétben aggódik a faterért, és nem kívánja mielőbbi halálát, mint nagyravágyó bátyjai, Adrian (Rhys Ifans) és Cassius. Aztán egyszer csak eljön a nap, amikor Nickynek kell megmentenie a világot, és miközben menti, megtalálja élete szerelmét, és fény derül a származására is, ami annyi fejtörést okozott neki.

Shazam!

HBO 2 – december 13., 15.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszülőkhöz, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában – de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést. De aztán rá kell jönnie valamire: az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz – hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül.

Elnökcsemete

RTL Klub – december 13., 15.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Sam Simms FBI-ügynök (Sinbad) élete legnehezebb megbízatása előtt áll. Feladata, hogy Amerika első emberének, az Egyesült Államok elnökének egyetlen fiacskája, Luke mellett teljesítsen őrző-védő szolgálatot az aranykalitkában. A megátalkodott kölyök (foglalkozását tekintve pubertáló kamasz) ráadásul még csak nem is arról híres, hogy megkönnyítené a körülötte élők életét. Kisded játékai révén a Fehér Ház mindennapos szereplője az újságok botrány rovatának. Simmset azonban nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon a feladattól, hiszen neki sem kell a szomszédba mennie egy-két elképesztő ötletért. Ha harc, hát legyen harc!