Családi filmek vasárnapra

Január utolsó napján két filmben is láthatjuk Robin Williamst (Jumanji, Rumlis vakáció), de azzal is duplázhatunk, ha megnézzük egymás után a Madagaszkár című zseniális animációs film első két részét.

Jumanji

VIASAT3 – január 31., 13.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, a fiú hirtelen eltűnik, és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült ahhoz, hogy befejezze a játékot. Alan csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így hősünk (immár Robin Williams alakításában) az esőerdő foglya marad mindaddig, amíg két másik gyerek, Judy (Kirsten Dunst) és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, hogy csak akkor szabadulhat, ha a két testvér megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt) – különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

Asterix az Olimpián

Filmbox Family – január 31., 13.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Asterix (Clovis Cornillac) és jó barátja, Obelix (Gérard Depardieu) az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettejük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlenül hordozza magában a fair play elemeit. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

Rumlis vakáció

Moziverzum – január 31., 15.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro família ugyanis már nagyban készül Hawaii-ra, amikor a családfő ultimátumot kap a főnökétől, miszerint meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben azonban Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemeset a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd összehozza őket. De már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább egy rémálom…

Apád-anyád idejöjjön!

Cool – január 31., 16.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie (Lindsay Lohan kettős szerepben) megdöbbenve veszik észre, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek, és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa (Dennis Quaid) csinos és nagyravágyó barátnője.

Madagaszkár

Moziverzum – január 31., 17.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Alex, az oroszlán a nagyvárosi dzsungel királya, mivel ő a New York-i Central Park állatkertjének fő attrakciója. Alex és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Martyn úrrá lesz a kíváncsiság, és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik. Barátai kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát, akire a Központi pályaudvaron akadnak rá. Mielőtt azonban hazatérhetnének, elkábítják, elfogják, bedobozolják és egy Afrika felé tartó hajóra pakolják őket a jó szándékú emberek, akik úgy gondolják, hogy megmentik az állatokat a nagyvárosi élet stresszétől. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, hőseink Madagaszkár egzotikus szigetének partján találják magukat.

Beépített cicó

m2 – január 31., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Cicó egy igazi lusta házi macska, akinek olyan kalandban lesz része, ami fenekestül felforgatja az egész életét. Megszokott hétköznapjaiból gazdája testvére zökkenti ki, mikor megbízza egy titkos küldetéssel. Hősünk különleges ügynökké válik, és rejtélyes betörések után kezd nyomozni. Útja során megismer néhány laza figurát: Elvist, az önérzetes őrkutyát, Eggbertet, az okostojás kakast és egy igen fura szerzetet, Antont, a szamarat, aki cirkuszi zebra szeretne lenni. Ennek a négy barátnak a lélegzetelállító történetét követhetjük nyomon, ami leginkább a jól ismert Grimm-mesére, A brémai muzsikusokra emlékeztet, modern feldolgozásban.

Madagaszkár 2.

Moziverzum – január 31., 19.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami akár még be is válhat. A pingvinek ugyanis katonás precizitással helyrepofoznak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia így a levegőbe emelkedik – és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, ami elegendő ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között. A régen látott rokonok, a romantikus vetélytársak és az ármánykodó vadászok ellenére úgy tűnik, Afrika nagyon tuti hely – de vajon jobb, mint hőseink otthona a Central Parkban?