Családi filmek vasárnapra

Virtuális világok, éneklő-táncoló pingvinek, egy igazán népes, őrült család, egy igazi csokigyár és két Grimm-mese is vár rátok ma a képernyők előtt.

Ready Player One

HBO 2 – augusztus 8., 8.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, amelyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento, az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel uralni szeretné az emberek életét.

Táncoló talpak 2.

HBO – augusztus 8., 9.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A többi pingvinnel ellentétben Topi nem a hangjáról, hanem a tánctudásáról ismert. Immár ő is családot alapított a tüneményes Gloriával, és fiacskájukat próbálja táncolni tanítani. Eriknek azonban állandóan összeakad a lába – el is bujdosik szégyenében a jégvilágba. Útja során találkozik Óriás Svennel, a repülő pingvinnel, aki annyira elbűvöli, hogy Erik rögvest szárnyalni szeretne. Ám erre nincs idő, hiszen katasztrófa fenyegeti az Antarktisz népét. Miközben Topi a fiát segíti, összefogja a sarkvidék lakóit, hogy megmentse őket a pusztulástól.

Tucatjával olcsóbb 2.

Moziverzum – augusztus 8., 11.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Baker család igazán népes: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A zajos família úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka-tó partjára. Nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, valamint bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Kettejük csatájában pedig végül minden családtag részt vesz…

Charlie és a csokigyár

Film+ – augusztus 8., 12.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A csokigyár, amiről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit azon öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkozik a titokzatos férfival, és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.

Grimm meséiből: Hamupipőke

m2 – augusztus 8., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kedves és szorgalmas árva lány, aki mostohaanyjával és annak lányával lakott régi udvarházukban. A két gonosz nő mindent elkövetett, hogy az árva életét megnehezítse. Koszos, foltos ruhában járatták, és a lánynak állandóan dolgoznia kellett, míg mostohatestvére szép ruhákban páváskodott. Ám egyszer Hamupipőke megismerkedett egy kedves, fiatal vadásszal az erdőben, majd híre jön, a király fia, a herceg házasodni készül. Az udvarba várják az ország hajadonjait, ahová Hamupipőke is szeretne elmenni…

Toy Story – Játékháború 2.

VIASAT3 – augusztus 8., 17.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy kacatvásáron Woodyt elrabolják, hogy egy kollekció részeként busás összegért Japánba postázzák. Buzz Lightyear, a rettenthetetlen csillagharcos, Woody hű barátja azonnal mentőakciót szervez a megmentésére. Az akció sikeresen végződne, ha Woody időközben nem változott volna meg. A játékok nagy megdöbbenésére ugyanis úgy dönt, hogy Jess-szel és Szemenaggyal, az egykori tévésorozat bájos szereplőivel marad. Későn jön rá, hogy az álnok Aranyásó valójában rászedte, és új barátait is becsapta.

Az aranylúd

m2 – augusztus 8., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A boldogsághoz vezető út nem mindig egyenes, ezt kell megtanulnia a becsületes, jólelkű tökfilkónak. Ő az egyedüli a faluban, aki segít egy koldusnak, és az köszönetképpen egy aranyludat ajándékoz neki. A fiú a szomorú hercegnőnek szánja az ajándékot, el is indul vele a kastélyba. Igen ám, de sok irigy, önző ember keresztezi az útját...