Családi programok a gyereknapi hétvégére

Nem hiába vártuk már úgy ezt a hétvégét, most minden rólatok szól, és ezt úgy értjük, hogy tényleg minden. Programfronton még direkt mellényúlni sem lehet, akkora a gyereknapi túlerő. Könnyű elveszni a feldúsult kínálatban, úgyhogy mutatunk egy kis válogatást, hátha segít.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont - május 27-28.

Kerestél, kutattál, de még nem találtál rá arra a sportágra, melyet szívesen űznél akár egyesületi keretek közt? Vonz a zene világa, de eddig elérhetetlennek érezted? Szívesen megismernéd a hangversenyeken és koncerteken látott hangszereket közelebbről? Amennyiben a fentiek bármelyike illik Rád, akkor nincs mese, ez a te programod!

dm Gyereknap

Magyar Vasúttörténeti Park - május 28-29.

Két év kihagyás után idén újra dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban! Még színesebb, még mókásabb, még izgalmasabb! Az idei gyereknapi hétvégén: május 28-án és 29-én újra minden a gyerekeknek és a gyerekekről szól. Interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók, valamint környezetvédelmi és fenntarthatóság témában különféle edukációs játékok fogják szórakoztatni a látogatókat.


III. Kalandra Fül Fesztivál

BMC - Koncertterem - május 28-29.

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Immár harmadik alkalommal gyűjtik egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez.


Városligeti Gyermeknap

Városliget - május 28-29.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hosszú kényszerszünet után újra megrendezi ingyenes gyermeknapi programjait a Városligetben. Koranyári idő, megújult környezet, gazdag program, változatos helyszínek: minden adott ahhoz, hogy akár több tízezer gyermek és családja találjon magának színvonalas, kulturált és elérhető, ingyenes programokat.


Gyermeknapi forgatag

Béke tér - május 28-29.

Kipróbálhatják a gyerekek a kisvasútat, a népi játékokat, a kosaras körhintát, a kézműves-foglalkozásokat, az arcfestést is. Ha ez még nem lenne elég, a tér felső részén egy óriási légvárat lehet majd birtokba venni, de nem maradhat el a lufihajtogatás sem. Az idei év újításaként színpadi programokkal is várják a kicsiket, hiszen a Béke térre költözik a Tücsöktanya pünkösdváró gyermeknapja is.


Virágkereső

Soroksári Botanikus Kert - május 28., 9.00

Úgy gondolod, hogy jól ismered a növényeket? Most megtudhatod, ha ellátogatsz szombaton a Soroksári Botanikus Kertbe. Keresd meg, és ismerd fel a megadott növényeket, majd jelöld be a térképen mit hol találtál! Ha sétád sikeres, a végén meglepetés vár, melyet a főépületben tudsz majd átvenni.


Világjáró gyerekek - Tatárföld

Világjáró gyerekek - Tatárföld - május 28., 9.30-12.30

Hallottatok már Tatárföldről? A Világjáró Gyerekek májusi úti célja ez a különleges múlttal rendelkező köztársaság lesz. A program alkalmával megismerkedhettek majd Tatárföld kultúrájával, állat- és növényvilágával.


Gyereknap az Operaházban - Mesélő muzsika - Szent István Filharmonikusok

Magyar Állami Operaház - május 28., 9.45 és 12.00

Május 28-án két időpontban várják a családokat, kicsiket és nagyokat a Magyar Állami Operaház csodásan felújított termébe, ahol a Szent István Filharmonikusokkal, Ménesi Gergely vezényletével, valamint Lakner Tamás moderálásával megidézik a mindennapok hangzó világát.


Családi alkotósarok | A művészet rejtett arcai – Mozdulat, zene, ritmus

Hegyvidék Galéria - május 28., 10.00-12.00

A művészet rejtett arcai 1947–49 című kiállításhoz kapcsolódó családi napon az Antal–Lusztig-gyűjtemény páratlan darabjait, az Elvont Művészek Csoportjához tartozó nyolc alkotó munkáit ismerhetik meg a kíváncsi gyermekek. Az festmények, grafikák absztraháló vonalvezetése és a szobrok organikus, biomorf formavilága a mozdulatok és a tánc dinamikájával párosulva egyedi módon vezetik körbe a tárlaton a kicsiket.


Nyílt nap - Hungária kocsiszín

Hungária Kocsiszín - május 28., 10.00-16.00

Több mint két év kényszerszünet után újra nyílt nap a BKV-nál!A lehető leghagyományosabb módon, „offline”, személyesen, várják a városi közlekedés szerelmeseit, a járműrajongókat, a BKV iránt érdeklődőket május 28-án gyermeknapi rendezvényükre.


A pártás királylány

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - május 28., 10.30

A pártás királylány, avagy a király, aki nem akarta férjhez adni a lányát. A magyar népmese alapján készült előadásból kiderül, hogy a szívnek nem lehet parancsolni. Van benne ármány, szerelem, háború, sőt még rögtönzött katonai kiképzésben részesülhet egy bátor néző is. A sok humorral, énekkel, citeramuzsikával tarkított mese végén a király mégiscsak enged a világ rendjének...


Gyereknap - Családi szombat: Egy, két, há...és!

Ludwig Múzeum - május 28., 10.30-14.00

Alkotni sokféleképpen lehet. A kortárs művészet szinte nem ismer határt abban, hogy milyen anyagokat és milyen technikákat használ fel egy mű elkészítéséhez. Most három tevékenységet, a hajtogatást, a vágást és a ragasztást próbálhatjátok ki.


Spakni hakni - egy nap a régészekkel

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum - május 28., 10.30-14.00

Hogyan zajlik egy ásatás? Mit csinál egy archeozoológus? Milyen játékokkal játszottak a középkorban a gyerekek és a felnőttek? Itt az alkalom, hogy kipróbáld, milyen régész lennél!


BFZ zenei vásár és családi nap

Aquincumi Múzeum - május 28., 10.30-19.00

Az egész napos BFZ zenei vásár és családi napon óránként kezdődnek majd a gyerekeknek és felnőtteknek is szóló zenei programok, emellett kézműves-foglalkozásokkal, néptánccal, játékokkal is várják a gyerekeket.


Ferencvárosi Gyereknap

Ferencvárosi Művelődési Központ - május 28., 14.00-18.00

Színpadi programok, táncház, kézműveskedés, izgalmas játékok, állatsimogató és arcfestés is vár a Ferencvárosi Gyereknapon. A programok pedig ingyenesek!


Gyereknap

Klebelsberg Kultúrkúria - május 28., 15.00

A bábszínház, a zsonglőrműsor és vidám koncert mellett Királyfiak és királylányok játszópark, BringArt és Horgonyt fel! játszóház, Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág játszóház, kézműves sarok valamint hempergő is várja a gyerekeket.


Társas Majális: Májusi maszkabál - A FaReMiDo operatársulat előadása

Óbudai Társaskör - május 28., 16.30

Tudjátok-e, kicsoda Papageno? Tényleg lakatot varázsoltak a szájára, hogy ne tudjon beszélni? Az Éj királynője vajon gonosz vagy jóságos? Na és mitől szomorú a kis hableány, miközben olyan gyönyörűen énekel? A FaReMiDo társulat egyórás játékos, interaktív koncertjén mindenre fény derül, miközben énekeseik jól ismert részleteket adnak elő Mozart, Rossini, Donizetti, Verdi, Puccini és Erkel operáiból.


Csupamozi gyereknap a Puskinban

Puskin mozi - május 29., 10.00

Izgalmas lesz a május 29-e a Puskin moziban, mert először szerveznek a filmszínház rejtelmeibe beavató tematikus családi programot artmoziban. Ezen a napon minden a mozi szeretetéről szól: gyerek- és ifjúsági filmeket vetítenek; animációs játszóházba és mozitörténeti körsétára lehet benevezni; archív moziplakátokat lapozhattok; a gépészek segítségével időutazáson vehettek részt a régi mozis formátumok (Super8 / 16mm / 35mm) múltjába - és távmozis vetítésekkel is erősítik a Csupamozis kínálatot, hogy azok is részesei lehessenek ennek a nagyszerű programnak, akik valamiért személyesen nem tudnak ott lenni.

 

Gyereknap a Nemzeti Múzeumban

Magyar Nemzeti Múzeum - május 29., 10.00

Dudás Dömötör mesés világába Fábián Éva mesemondó kalauzolja a családokat, a dallamok szárnyán Szabó Zoltán kísér magyar pásztorhangszerekkel. A mese után közös tárgyalkotásra hívják a kicsiket és a legnagyobbakat is.


14. Belvárosi Fesztivál - családi nap

Szabadság tér, Bástya Park - május 29., 10.00

Ingyenes programok, fergeteges hangulat, zene, tánc, boldogság. A Belfeszt a legkisebbekre is gondol


Gyereknap

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - május 29., 10.00

Az Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház is vidám programokkal várja a gyerekeket május utolsó vasárnapján.


Gyereknapi ramazuri az Eötvös10 teraszán – avagy Polipkutya színre lép

Eötvös10 Művelődési Ház - május 29., 10.00-13.00

Számtalan társas- és kártyajátékkal, a legújabb közönségkedvencekkel és igazi klasszikusokkal várnak mindenkit az Eötvös10 színháztermében! Itt biztosan rálelsz a leendő kedvenc társasjátékodra, a Reflexshop kollégái segítenek megtalálni a hozzád leginkább passzolót - próbáljatok ki mindent!


Gyerek. Nap. Tánc

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 29., 10.00-14.00

Ismét sok-sok izgalmas programmal és játékkal készülnek gyermeknap alkalmából a Marczibányi téri Művelődési Központban. A ház megtelik a Budai Táncklub táncos lábú fiataljaival, az udvaron pedig minden gyereket friss szörpökkel és kis harapnivalóval várnak egy hatalmas zenés, kreatív alkotásra.


Cifra Palota XXL - Gyermeknap

Müpa - május 29., 10.00-15.00

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.


Ingyenes gyereknapi programkavalkád a Virág Benedek Házban

Virág Benedek Ház - május 29., 10.00-16.00

Zene, tánc, kézművesség, egész nap fagyival és sütivel, illetve kedvezményes gyermekkönyv-vásárral várnak mindenkit a Virág Benedek Házban!


Gyermeknap a Budaörsi Repülőtéren

Budaörsi repülőtér - május 29., 10.00-18.00

Vegyetek részt egy rendhagyó gyermeknapi helikopteres élménynapon. A légi kalandok előtt és után, a gyermekszigeten légvárak és kézműves programok, óriásbábok, arcfestők, csillámtetoválók és lufihajtogatók várják a gyerekeket. Természetesen a földi járművek szerelmeseiről sem feledkeztek meg a szervezők, a legkisebbek biztonságosan ismerkedhetnek a vezetés élményével az elektromos kisautópályán, a nagyobbak pedig kipróbálhatják, milyen érzés eredeti katonai járműveken utazni.


Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő

Kobuci Kert - május 29., 10.30

Paár Julcsi - Hangoló : Kerekerdő című lemezének bemutató koncertjén megelevenik a mesebeli táj, a varázslatos történet, melynek a hallgatóság is szerves részévé, szereplőjévé válik.


HolddalaNap: Zöld Péter mesekoncert - lemezbemutató és táncház

Nemzeti Táncszínház - május 29., 10.30

A Millenáris Park közkedvelt játszótéri mesefigurája, Zöld Péter elevenedik meg a HolddalaNap Zenekar új meselemezének bemutató koncertjén. Gyereknapon, május 29-én autentikus népi hangszereken kel életre népdalok és versfeldolgozások által a mese a Nemzeti Táncszínház színháztermében, a Millenárison. A mesekoncert után moldvai gyermektáncház várja a gyerekeket.


Gyereknapi kaland a Galériában

Magyar Nemzeti Galéria - május 29., 10.30-12.00

Tudtátok, hogy itt nem kell csendben lenni a múzeumban, és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? Vegyetek részt a gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetéseken, és járjátok be a Galéria zegzugos tereit!


Belefér egy pici szívbe - Énekeltető, kacagtató gyerekelőadás

Várkert Bazár - május 29., 11.00

„Apa szíve lyukas zokni? És a tyúkok biztosan mind falun laknak?” A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez. A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.


Izraeli gyereknap és Yom Ha'atzmaut

Szent István park - május 29., 14.00-19.00

Most 74. alkalommal ünneplik a Yom Ha’atzmaut-ot, azaz Izrael függetlenségének napját. Idén az esemény dátuma egybeesik a világszerte ismert gyereknappal, így a szervezők egy különleges családi napra hívnak mindenkit a Szent István Parkba. A Deák17 Galéria sátrában a Tel-Aviv Fehér városa című kiállításból láthatnak egy ízelítőt az érdeklődők. A szervezők készülnek különféle játékos kézműves-foglalkozásokkal is, melyek a modern építészet formakincsét helyezik a fókuszba.


Tesónap a Járdaszigeten - a Járdasziget mesezenekar lemezbemutató koncertje

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - május 29., 16.30

Vajon milyen egy igazi Tesónap? Tartanak-e a boszorkák nagymosást? Mit tartalmaz valójában egy iskolatáska? Ha tudni szeretnéd a választ, nem is kell messzire menned, elég csak a Járdaszigetig.