Egyéb

Gyereknap a Nemzeti Múzeumban

Magyar Nemzeti Múzeum
2022. május 29. (vasárnap) 10:00

Helyszín:

Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 14-16.

Mesés kincsek, kincsek mesés legendái. Dudás Dömötör mesés világába Fábián Éva mesemondó kalauzolja a családokat, a dallamok szárnyán Szabó Zoltán kísér magyar pásztorhangszerekkel. A mese után közös tárgyalkotásra hívjuk a kicsiket és a legnagyobbakat is.

Ókori hősök
Mit mondanál egy rómainak, ha találkoznál vele? Kövessétek a hősök nyomát, elevenítsétek fel közösen a mítoszokat, pillantsatok be a római elit mindennapjaiba, és készítsétek el saját papírszínházatokat a legnagyobb ókori hősök történetével.


Családi kincskereső - Ősi kincsek nyomában
Titkok, kincsek, rejtvények és egy izgalmas múzeumi kincskeresés. Együtt a család – közös élmény a rejtvények megoldása. Ha megfejtitek a rejtélyt és megtalálod a kincsesládát, az út végén neked is kincs üti a markod!


Mit csinál a régész? Régészeti homokozóval
Honnan tudja a régész, hol talál kincset? Hogyan zajlik egy régészeti ásatás? Mi az, ami kincs, mi az, ami nem? Az ásatásról hogyan kerül be a műtárgy a múzeumba, majd egy múzeumi kiállításba? A program során a régészeti homokozó segítségével derítjük fel a régészek izgalmakkal teli munkáját.


Régész kisokos. Kutatófüzet a Kincset érő közösség kiállításban
Hogyan kerülnek elő a kincsek a föld alól? Mit kell tenni, ha kincset találsz? Hogyan vehetsz részt te is egy igazi régészeti terepbejáráson? Fogd a régész kisokost, és fedezd fel vele azt a kiállítást, amit a lelkes segítő közösség nélkül senki sem láthatna!


Családi felfedező hátizsák
Egy titkokkal teli hátizsák, amit nem kell letenni a ruhatárban! Fedezd fel a családdal közösen a Kárpát-medence kincseit, töltsetek el egy izgalmakkal teli délutánt a Nemzeti Múzeumban!


Fotózkodj a múltban! Múzeumi Greenbox
Megelevenednek a képek, legyél részese a történelemnek te is! Készítsetek képet közösen!


Belépő: 4000 HUF/család (max. 5 fő) +ajándék családi felfedező hátizsák!