Családi programok a hétvégére

Szünet ide vagy oda, most hétvégén sem maradtok programok nélkül, mutatjuk is, hogy merre érdemes mozdulni a rátok szakadt nagy szabadságban.

Borka

MU Színház - Stúdiószínpad - június 17-18., 10.00

A húszperces játék egy teljes napot foglal magába, felkeléstől lefekvésig, és számtalan közös játékötletet sorakoztat fel, amit pillanatok alatt lehet reprodukálni, akár otthon is. Az előadás utáni húsz perc az alkotók és a nézők közös játéka. Ez a foglalkozás lehetőséget nyújt, hogy az előadás élménye, tapintható valóságos tapasztalás legyen a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.


Generali Gyerek Sziget 3. hétvége

Hajógyári-sziget - június 18-19.

A gyerekek legnagyobb fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget lassan végéhez ér, de az utolsó hétvégén is sok-sok újdonsággal, koncerttel és játékkal várják a családokat a Hajógyári-szigetre. Lesz Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Rutkai Bori és Kiskalász koncert, színházi előadás, de még az amerikai focit is ki lehet majd próbálni ezen a hétvégén.


II. kerület napja

Mechwart liget - június 18-19.

Június 18-án és június 19-én kerületi rendezvénysorozattal várnak benneteket a Mechwart ligetben, lesznek családi- és gyermekprogramok, egészségügyi szűrések, gasztronómia, kézműves-foglalkozások, koncertek és rengeteg meglepetés.


Búgócsiga Zenede koncert - Családi Szombat

Tündérkert - június 18., 10.00

A Családi Szombat 9-13 óra között állatsimogatóval, kézműves-foglalkozás keretén belül kupak kép készítéssel, és csillámfestéssel vár minden érdeklődőt, 10-től pedig Búgócsiga koncert.


Szünidei Kikapcspont rendezvénysorozat

Bókay-kert - június 18., 10.00-13.00

A rendezvény ideje alatt kézműves-foglalkozások, arcfestés, lufihajtogatás, ékszerkészítés várja az érdeklődőket, 11 órától pedig fellép a Kolompos Együttes.


IV. Nyárindító Gyermekfesztivál

Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ - június 18., 11.00

A gyerekek számára a lovaglás egyrészt óriási élmény, másrészt egészség megőrzési szempontból is fontos a testmozgás, harmadrészt pedig felelősségtudatra, koncentrációra és odafigyelésre nevelő tevékenység, ami illeszkedik az iskolák pedagógiai célkitűzéseinek sorába. Éppen ezért a nap struktúrája úgy lett felépítve, hogy mindenki megismerkedhessem a lóval, a lovas sporttal, hagyományokkal.


MÁV Szimfonikus Zenekar

Budapest Jazz Club - június 18., 11.00

Uralkodók és ünnepek nélkülözhetetlen hangszerei, de ők lelkesítik a csatába indulókat is… Lehet vadat ejteni a vadászkürttel? Hangszer-e a locsolócső? Hogyan lesz dallam a hangokból?


Kiskalász zenekar: Nyuszimoto(u)r

Generali Gyerek Sziget - június 18., 16.30

A Kiskalász zenekar legújabb, Nyuszimotor című albuma 2021 őszén jelent meg. Ebből a zenekar számára legkedvesebb dalok szólalnak meg a koncerten.


Mátyás király bolondos bolondja

Szent Margit kolostor-romok - június 19., 10.30

A reneszánsz jegyében, nagyméretű marionett bábok, sok zene, élőszereplők, árnyjáték. Mese az igazságos Mátyás királyról és furfangos udvari bolondjáról.


Kodzsugukila, a boszorkány

Generali Gyerek Sziget - június 19., 14.30

Afrikai történet bábokkal és különleges hangszerekkel.


Rutkai Bori Banda: Zsebtenger

Generali Gyerek Sziget - június 19., 16.30

A zenekar "hordozható" tengerparti koncertjén Bori színes bábjaival kelti életre a vidám, táncos mesedalokat.