Családi programok a hétvégére

Ezen a hétvégén megint baromi meleg lesz, ami ugye a kültéri programokat azért rendesen meg tudja hekkelni, jó hír viszont, hogy napnyugta után és hűs belsőben is bőven akad opció.

Szent László Napok Kőbányán

Szent László tér - június 27-ig

Idén is izgalmas és változatos programokkal vár mindenkit a Kőbányai Szent László Napok. A kicsiknek varázslatos zenevonattal, kézműves-foglalkozásokkal, népi játszóparkkal, hagyományőrző kosárhintával, bohócműsorral, ügyességi játékokkal és vidám gyerekkoncertekkel készülnek a szervezők a hétvégére.


Múzeumok Éjszakája 2022

Országszerte - június 25.

Az idén immár18. alkalommal megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről-évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő. Azonban a gyerekekre is gondoltak a szervezők, sok helyen már kora délután beindul a buli, és rengetek izgalmas program vár a kicsikre.


Tündérkerti Családi Szombatok

Tündérkert - június 25., 9.00-13.00

Nyári családi délelőttök a Tündérkertben, ahol bábelőadás, koncert, interaktív zenés mesejáték, állatsimogató, kézműves-foglalkozások, csillámtetoválás és még sok színes program várja a családokat.


Danny és Béla mesekoncert

Hegyvidéki Kulturális Szalon - június 25., 10.00

A játékos koncerten létező és eddig még fel nem talált hangszerek szólalnak meg, és szórakoztatják a Hegyvidék főutcáján egybegyűlteket.


A három kismalac

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - június 25., 10.30

A sűrű erdő közepén élő három malacka gondtalan életét ezúttal is a farkas dúlja fel, de a nehéz időszak – mint olyan sokszor az életben – most is csak átmeneti, így sok-sok kaland és izgalom után végül felépül az a ház, amely menedéket nyújt mindhármuknak.


Süsü, a sárkány

Budapest Jazz Club - június 25., 11.00

A televízióból jól ismert egyfejû sárkány, a jóságos Süsü kel életre a színpadon, hogy barátjával, a királyfival járja végig kalandos útját. „Útitársuk” a sok nagyszerű sláger és – remélhetően – a gyerekek szüntelen nevetése.


Családi Zöld Nap

Margitsziget, Wonder Island Kertmozi - június 25., 13.00-18.00

A június 18. és július 3.között zajló FINA világbajnokság nemcsak a vízisportok fantasztikus versenyeiről szól, hanem szeretné felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára is. Ennek jegyében rendezik meg a Családi Zöld Napot, ahol színes programokkal várják a gyerekeket.


Nyárköszöntő PIKNIK

Bajor Gizi Színészmúzeum - június 25., 15.00-18.00

Családi délután és piknik a Bajor Gizi Színészmúzeum kertjében.


Messzire visz a Kiflihajó

Tücsöktanya Családi Játszóház - június 25., 17.00

A Kiflihajó fedélzetéről olyan dalok szólalnak meg, amelyek az év ezen időszakához kapcsolódnak, de persze nem maradhatnak el a kötelező slágerek sem.


Naplemente expressz a Gyermekvasúton

Hűvösvölgyi végállomás - június 25., 19.15

Június 25-én könnyed nyáresti utazásra invitál a Gyermekvasút. A Hűvösvölgy és Széchenyihegy közötti oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt.


Zöld Liget koncert

Óbudai Fő tér - június 26., 10.00

A Zöld Liget zenekar célja, hogy a gyermekekkel megismertessen olyan rovarokat/bogarakat, melyek a mindennapi életünk részei ugyan de nem mindenki rajong értük. Érdemes más szemmel nézni ezeket az egyébként hasznos állatokat, hiszen ha más hasznuk nincs is (vagy legalábbis úgy tűnhet) mindenképp a földi fauna részei. A koncert interaktív, előadás közben a tematikának megfelelő színezőt osztanak, melyet a gyerekek saját ízlésük szerint színezhetnek ki.


Robin Hood kalandjai

Szent Margit kolostor-romok - június 26., 10.30

A Robin Hoodról, a sherwoodi erdő kultikus hőséről szóló, interaktív előadás a vásári bábjátékok hagyományaiból merít, és 5 éves kortól mindenkinek bátran ajánlható.


Gyermekbúcsú

Klebelsberg Kultúrkúria - június 26., 16.00

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán zenével, bűvészműsorral és sok-sok játékkal.