Családi programok a hétvégére

Lassan már az ősz derekát tapossuk, ilyenkor egyfelől rendkívül jól tudnak esni a nyugisabb, kuckózós programok, másfelől viszont pont ilyentájt jön jól egy kis extra hangulattuning. Ne zavarjanak össze a vegyes érzések, hétvégén tudtok választani ebből is, abból is.

Állat- és Növényszeretet Ünnep

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 8-9.

A kétnapos rendezvény során találkozhattok a Vadállatmentő Központ állataival, megismerkedhettek a tengerek és óceánok világával, és betekintést nyerhettek a Föld legapróbb élőlényeinek életébe is.


Kockakiállítás LEGO alkotásokból

Lóverseny téri Közösségi Ház - október 8-9.

Történelmi diorámákkal, Star Wars terepasztalokkal, sok egyedi, részletgazdag kreáció bemutatásával szeretnének kedveskedni a szervezők gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.


Világsakkfesztivál

Magyar Nemzeti Galéria - október 8., 9.00-19.00

A Világsakkfesztivál egy olyan nemzetközi szinten is egyedülálló rendezvény, amely egy 1500 éves, misztikus táblajáték, a sakk legkülönbözőbb arcait mutatja be a sport, az oktatás, a kultúra, a tudomány és a szórakoztatás szemszögéből, egész napos családi programot kínálva.


Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók - a mozifilm (0)

Puskin Kuckó - október 8., 10.00

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).


Állatok világnapja a Bikás parkban

Bikás park - október 8., 10.00

Az állatok világnapja alkalmából remek programokra készülhettek a Bikás parki kutyafuttatónál; lesz állatsimogató (alpaka, láma, racka juh, törpekecske, szamár és póniló), kutyás bemutató, beszélgetés a felelős állattartásról, orvosi tanácsadás, hüllők és egyéb "csodabogarak", a legkisebbeket pedig állatos játszópark és zsákbaMACSKA várja.


Mesehősök növényei

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - október 8., 10.00 és 11.15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés pedig olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


Ramazuri – Utazás a zongorám körül

Magyar Zene Háza - október 8., 10.30

Várnagy Andrea, Liszt-díjas zongoraművész immár hosszú évek óta a klasszikus zenei ismeretterjesztés egyik nagykövete. Zenevarázslat című interaktív foglalkozásán nemcsak a zongorával és a négykezes fogalmával ismerkedhet meg a család, hanem rajta keresztül a klasszikus zenével is.


Az Időmanó kalandjai - Bíró Eszter családi, interaktív koncertje

Müpa - október 8., 11.00

Másodpercek, percek, órák, napok, és a többi, általunk kitalált időegység. Van, hogy csigalassúsággal múlnak, máskor szélvészként rohannak, esetleg egyszerűen kifolynak a kezeink közül, bármennyire vigyázunk rájuk. Nem mindenki tudja, hogy az idő múlásának rendjét az Időmanó felügyeli, aki véletlenül összetöri a világórát, sosem látott galibát okozva...


Az utolsó bárány

Budapest Bábszínház - október 8., 17.00 (bemutató), 9., 15.00

Zöld mező, idilli rétek és a legfinomabb jutalomfalatok egész Keleten, amire egy nyáj ácsingózhat. A báránycsapat álmát három komoly pásztor vigyázza terebélyes subáikban. Ám egy este új csillag jelenik meg Betlehem fölött és a bárányok arra ébrednek, hogy a pásztoraik eltűntek...


Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok

Puskin Kuckó - október 9., 10.00

Dalok arról, hogy milyen a mezőn a pitypang, hogyan vadászik a vércse, mire jó a napraforgó, és hova megy a traktor. Kik (azaz mik) laknak egy erdei pocsolyában, vagy egy kidőlt fában. Milyen az édes szeder, és milyen a csípős csalán.


Égből pottyant idegen

Millennium Háza - október 9., 10.00

Bojta és barátai visszatértek, hogy újabb kalandokba keveredjenek! Ki az az új lakó, aki az égből érkezik, s mit szállít olyan bőszen a csomagokban? Mik ezek a színes bogarak, amik a város falán tűnnek fel? A MeseTérKép foglalkozása során ezekre mind fény derül.


Alma Együttes

Marczibányi Téri Művelődési Központ - október 9., 11.00

A családi koncerten az egyedi stílusú együttes sajátos módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.


Belefér egy pici szívbe - Énekeltető, kacagtató gyerekelőadás

Várkert Bazár - október 9., 11.00

A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat.


Mesehajó: Almaszószok koncert

Budapest Jazz Club - október 9., 15.30

Orosz Csenge, az Újszínház művésze énekli Halász Judit örök slágereit, és az Almaszószok Zenekar húzza a talpalávalót. A koncerten Bródy János szerzemények hangzanak el.