Családi programok a hétvégére

Kezdődik a karácsonyi dömping, vasárnap már gyertyát is lehet gyújtani, de ha szükségetek van még egy kis hangolódásra, na arra is vannak remek programok.

Advent Óbudán

Több helyszín - november 25. - december 23.

Együtt érték az ünnep. Ez az Advent Óbudán programsorozat idei jelmondata, a szervezők most is garantálják az ünnepi hangulatot a díszbe öltözött Fő térrel és a Békásmegyeri Piac Közösségi terével, ezen a két helyszínen működtetett ingyenes jégpályával és az Óbuda Fő terén üzemelő kézműves és gasztrovásárral.


Advent a Várkert Bazárban

Várkert Bazár - november 27. - december 18.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. A színes és tartalmas kulturális kínálatban advent négy vasárnapján iparművészeti vásár, családi programok és nagyszabású ünnepi produkciók várják a közönséget.


Adventi cukiságok - Zserbógolyók

Magyar Nemzeti Múzeum - november 26., 10.00

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Geraldine (Auguszt) cukrászda közös adventi programsorozata gyerekeknek. Jóízű, kreatív kaland 5–10 éveseknek!


Legkisebbek mozija: Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)

Puskin Kuckó - november 26., 10.00

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.


Mesehősök növényei - A Mikulás kertje

Szamóca Kiskertész Tanoda - november 26., 10.00 és 11.15

Ha szeretnétek a Mikulás kedvében járni, vagy esetleg az eddig elkövetett csínytevéseket felülírni, akkor készítsetek neki egy kis kertet, ahol megpihenhet a fárasztó ajándékcipelés után.


Zene Háza Muzsikáló Természet Zenekar: Erdő-barangoló

Magyar Zene Háza - november 26., 10.30

A Muzsikáló Természet Együttes a legkülönbözőbb műfajokból szövi össze a Természet előtt tisztelgő műsorát. A koncert során életre is keltheted a Kert lakóit: hangokkal, táncos, mozgásos játékkal jelenítheted meg őket!


Anilogue 2022: Tündéri bajkeverő

Toldi mozi - november 26., 10.30

Violetta, az örökké kíváncsi és szeleburdi tündérlány fogtündérnek készül, ám rengeteg gyakorlás ellenére sem képes játékokat varázsolni, melyeket a fogakért cserébe a gyerekeknél kellene hagynia. Pedig közeleg a nagy tündérvizsga, amelynek teljesítése nélkül nem lehet fogtündérnek beállni. Violetta megbukik, ám engedély nélkül így is az emberek közé megy...


Családi Cinemusic

Müpa - november 26., 11.00

A Budafoki Dohnányi Zenekar a péntek esti hangverseny után egy szombat délelőtti koncertre is várja a filmzene rajongóit a Müpába. Műsoron a filmzene-irodalom legjava kalandfilmekből, családi filmekből, mesefilmekből. Az örökzöldek mellett a legújabb sikerfilmek zenéi is felcsendülnek.


Virágcsokrok, nyaralók és városi fények | Tárlatvezetés gyerekeknek

Magyar Nemzeti Galéria - november 26., 11.00

Bár már elmúlt a nyár, a tavasz pedig még messze van, Vaszary János festményeinek segítségével újra élvezhetitek a nyári napsütést és a tavaszi virágok illatát. Legeltessétek a szemeteket a ragyogó színeken, és fejtsétek meg együtt a festő változatos világának rejtelmeit.


BonBon Matiné: Szeder & Lóci – Dalszerző

ÓKK 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ - november 26., 16.00

Kriszti és Lóci egy interaktív, 50 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző?


Családi vasárnap I Tematikus, állatos foglalkozás a Budakeszi Vadasparkkal együttműködésben

Millennium Háza - november 27., 10.00

Ahogy beköszönt a tél, az állatok nagy része “elteszi magát tavaszra”. Mégis, hogy bírják ki hónapokon keresztül étlen-szomjan? Milyen az igazi téli álom? Kik és hova röpülnek el a hideg évszak beköszönte előtt? Itt mindent megtudhattok, amit az állatok és a tél kapcsolatáról tudni érdemes.


Gryllus Vilmos: Nótás mikulás

Puskin Kuckó - november 27., 10.00

Mint hagyományosan minden szezonban, Gryllus Vilmos idén is többször, többféle műsorral lép fel a Puskin Kuckóban! A Nótás Mikulás című előadásban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai.


Adventi programok a Budapest Bábszínházban

Budapest Bábszínház - november 27., 10.00-13.00

November utolsó vasárnapján kezdődik az adventi várakozás időszaka. Idén az adventi vasárnapokon különleges programokkal készül a Bábszínház, melyre sok szeretettel várnak minden nézőt!


Jack, a megmentő

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - november 27., 10.30

Amos, a kivételes tehetségű zenebohóc meséli el az ifjú Jack történetét. Miután Jack az egyetlen, aki halált megvető bátorsággal bemerészkedik a titokzatos erdőbe, együtt izgulhatunk érte, miközben a Lükeröpke segítségével túljár a szemtelen Loposszumok eszén, s visszaszerzi azt az iránytűt, aminek a segítségével aztán mégsem jut haza...


Korpás Éva meseországa - Piripotty lemezbemutató

Müpa - november 27., 11.00

Az instrumentumok történetét, jelenkori és lehetséges jövőbeli megjelenését bemutató eseménysorozat délelőtti gyerekprogramján ezúttal Korpás Éva és zenekara repíti a kicsiket és a még kisebbeket egy olyan meseországba, ahol a cimbalomnak is meghatározó szerep jut. A koncert Korpás Éva hatodik, Piripotty című gyereklemezének bemutatója lesz.


Belefér egy pici szívbe - Énekeltető, kacagtató gyerekelőadás

Várkert Bazár - november 27., 11.00

Advent vasárnapjain 11:00 órától ingyenesen vehettek részt Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar énekeltető, kacagtató gyerekelőadásán!


Rumini

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - november 27., 11.00 és 15.00

Rumini, a bátor és talpraesett kisegér kalandos története sokak szívébe belopta magát az elmúlt években. Berg Judit méltán népszerű regénysorozata első kötetének karakterei elevenednek meg az Inversedance társulatának interaktív gyermekprodukciójában.