Családi programok a hétvégére

Ha karácsony előtt dobnátok még egy lapáttal az ünnepi hangulatra, vagy szimplán csak kieresztenétek a gőzt, akkor bátran válogassatok a listánkból, van benne mindenféle jóság.

Állatok karácsonya

Budakeszi Vadaspark - december 17., 9.00

Ismét eljött az év legszebb időszaka, amikor szeretetünk jeléül apró ajándékokkal kedveskedünk egymásnak, a Budakeszi Vadasparkban azonban az állatok sem maradhatnak ki a buliból, december 17-én különleges meglepetések várnak rájuk is.


Adventi cukiságok - Szaloncukor

Magyar Nemzeti Múzeum - december 17., 10.00

December 17-én különleges szaloncukrokat készíthettek, a múzeumban pedig megismerhetitek, hogy milyen volt egy századfordulós karácsony.


Legkisebbek mozija: Sütimanók - Ide süss! (6)

Puskin Kuckó - december 17., 10.00

Bár kevesen tudják, létezik a manóknak egy kicsiny közössége, akik évszázadokkal ezelőtt a világ legkiválóbb mesterembereinek segédkeztek, mígnem egy rosszindulatú banya elűzte őket. De a manók sosem feledték hivatásukat, azonban Manka nem tartozik a legügyesebb manócskák közé, ám amikor a falu cukrászmestere bajba kerül, Ő és barátai a segítségére sietnek.


HAB A TORTÁN! - Csoda és Kósza

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház - december 17., 10.00

Csoda, a csodaló és Kósza, a Kószáló egy Gödöllő melletti tanyán élnek. Kósza, csupa jó szándékból, annyi galibát tudott okozni, hogy Csodának mindig van mit helyrehoznia. Ezek a történetek egyáltalán nem jöhettek volna létre, ha nincsenek olyan felnőttek, akik szeretnének érteni a gyerekek nyelvén, mert tudják, hogy sokat lehet tanulni tőlük.


Karácsony Kodállyal / Ramazuri

Magyar Zene Háza - december 17., 10.30

Kodály Zoltán december 16-án lenne 140 éves. Az ő tiszteletére szervezik ezt a rendhagyó karácsonyi vásárt, hiszen zenepedagógiai elvei az egész világon ismertek. Ezúttal azonban nem karácsonyi kellékek a portékák, hanem rövid, de annál izgalmasabb zenei játékok, amiket az ország minden pontjáról érkező zenepedagógusok tartanak.


Kaland a Galériában - Ünnepi varázslat

Magyar Nemzeti Galéria - december 17., 10.30

Tudtátok, hogy a Magyar Nemzeti Galériában nem kell csendben lenni, és bármilyen kérdésre választ kaphattok? A gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetéseken bejárhatjátok a Galéria zegzugos tereit.


Ananszi és a karácsonyi csillag

Városháza tér - december 17., 10.30

Ez nem csupán egy gyerekkoncert, hanem egy zenés revü, melyben Danny és Béla tökéletesen egybesző különböző világzenéket, saját dalokat, mesemondást, vígjátékot és zenebohóc műsort ahhoz, hogy egy igazán egyedi előadást hozzon létre, mely szórakoztat, ámulatba ejt és elragadtat.


Kalap Jakab bábkoncert

Óbudai Fő tér - december 17., 11.00

Kalap Jakab saját dalaiból álló Bábkoncertje a folk-világzene sokszínűségét ötvözi a magyar hagyományokkal, kialakítva ezzel sajátos egyedi stílusát, mely nagy sikert arat a gyermekek és szüleik körében. Magával ragadó előadásmódját átszövi az állandóan jelen lévő zenei és színpadi humor, mely egyúttal könnyen emészthetővé teszi a népzenei elemekre épülő produkciót.


Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - december 17-18., 11.00 és 18.00

A Magyar Állami Népi Együttes hét képben megfogalmazott adventi táncjátéka igazi ünnepi hangulatot teremt, közel hozza a karácsony titkát, felidézi a várakozás gyermeki örömét.


Rutkai Bori Banda: Kiskarácsony

Puskin Kuckó - december 18., 10.00

Ahogy az adventi naptár ablakai reggelente új meglepetésekre nyílnak ki, úgy szólalnak meg a Rutkai Bori Banda téli kalendáriumának dalai is. Csizmacsacsacsával, vidám téli zenékkel, közös játékokkal és Bori színpompás horgolt bábjaival várnak benneteket.


TerraPlaza 45th

Lurdy Ház - december 18., 10.00-18.00

A 45. TerraPlazán az egzotikus állatok páratlan fajgazdagságával találkozhattok. Az adott témákra szakosodott tenyésztőktől közvetlenül lehet megvásárolni az új kiskedvenceket, így első kézből tudhattok meg  mindent a tartásukról is.


Régi Karácsony

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - december 18., 10.30

A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen, ha azok lélektől lélekig ható fajtából valók.


HolddalaNap Zenekar: A kis Jézus aranyalma

Városháza tér - december 18., 10.30

A magyar és világzenét játszó népszerű HolddalaNap Zenekar karácsonyváró koncertjén felfelé ugrándozásra lelkesítő szerzemények, magyar s más karácsonyi dallamok hangolnak síppal, dobbal, égig érő muzsikával az ünnepre.


A diótörő - A Royal Balett előadása - Várkert Mozi

Várkert Bazár - december 18., 11.00 és 15.00

A diótörő minden adventi–karácsonyi időszak családi kedvence; a balett műfajának egyik leginkább rabul ejtő, legkönnyedebb, szemet gyönyörködtető darabja. Clara történetét mesés zenével és táncra perdülő édességekkel jelenítik meg a Royal Ballet táncosai.


Farkasházi Réka és a Tintanyúl - A béke körbeér

MOM Kulturális Központ - MOMKult - december 18., 11.00 és 15.00

A kétszeres Fonogram-díjas zenekar Társasjáték című lemezbemutatója ezúttal a hagyományos karácsonyi koncertek keretében valósul meg. Az új album dalai mellett felcsendülnek a kedvenc karácsonyi Tintanyúl-slágerek is, kiderül, hogyan készül a Mézeskalács, és hogy bennünk van az Igazi karácsony.


A diótörő

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ - december 18., 14.00 és 17.00

Karácsony estéjén, Marika fivérével együtt várja az ünnepségre hívott vendégeket a szalonterem ajtaja előtt. Megérkezik a vendégségbe Drosselmeyer is, aki egy nagy, titokzatos csomagot hoz unokahúgának, a meglepetés pedig egy különleges bábu, ami úgy néz ki, mint egy csinos katona, de közben a szájával el tud roppantani egy dióhéjat is.


Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

Óbudai Fő tér - december 18., 18.00

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.