Családi programok a hétvégére

Bár a február 2-i medvemegfigyelés országszerte vegyes eredménnyel zárult, azért mi bízunk benne, hogy már nem kell sokat várni a tavaszra. De addig is töltsétek kellemesen az időt, itt is van pár remek program hozzá!

LEGO® KIÁLLÍTÁS

KMO Művelődési Központ - február 3-5.

Február 3. és 5. között (péntek 9.00-18.00, szombat-vasárnap 9.00-17.00) a KMO LEGO® Börzével, kiállítással és játszóházzal várja az érdeklődőket a Kockapark jóvoltából.

 

Farsang az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - február 4-5.

Látványetetések, Fóka-móka, arcfestés, táncház a Csürrentő Együttessel és a Bóbita Band Állatok farsangja inferaktív foglalkozás, valamint kézműves programok és még sok izgalmas esemény várja a gyerekeket az állatkerti farsangon.


A napkirályok kedvenc zenéje - Óegyiptomi családi nap

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - február 4., 10.00

Egy izgalmas ismeretterjesztő előadás keretében megtudhatjátok, milyen zenét játszottak, milyen hangszereket ismertek és használtak az ókori egyiptomiak, és meg is hallgathatjátok, hogyan szólt az egyetlen fennmaradt zenei emlék. Ezt követően közös alkotómunka keretében ki-ki elkészítheti a számára legérdekesebbnek tűnő óegyiptomi hangszer mai mását.


Legkisebbek mozija: VADLOVAK (6)

Puskin Kuckó - február 4., 10.00

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó...


Matiné a Söndörgővel – nem csak gyerekeknek

Márai Sándor Művelődési Ház - február 4., 10.00

A Söndörgő ezúttal a gyerekeknek készült műsorával négyrészes sorozat keretében vezeti be az érdeklődőket a balkáni ritmusok és hangszerek világába.


Marczi Farsang

Marczibányi Téri Művelődési Központ - február 4., 10.00-14.00

10 órától az érkezőket Manó, Róka és Nyúl pajtás fogadja, 10.30-tól meseelőadás vár mindenkit, majd jelmezes felvonulás és kézműves kavalkád következik.


BonBon Matiné: Állati zenék

Magyar Zene Háza - február 4., 10.30

Sokan gondolják, hogy a komolyzene komoly. Pedig egyáltalán nem az! A legtöbben nem is tudják, hogy a legnagyobb zeneszerzők is mennyi játékot, humort csempésztek darabjaikba. A BonBon Matiné műsora a leghíresebb zeneszerzők leghíresebb műveit adja elő, melyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és még ki tudja hány és miféle állatok inspiráltak. A rendkívül szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújt gyerekeknek – és felnőtteknek egyaránt – a klasszikus zene világába.

 

Időjós állatok

Budakeszi Vadaspark - február 4., 11.00

Ilyenkor, február elején az a néphiedelem él, hogy ha a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor megijed tőle, visszabújik a vackába és még hosszú télre számíthatunk, de tudtátok, hogy nem csak a medve képes időjárást jósolni? Hanem a fecske, a pók, a varjak, levelibéka és nagyon sok más állat is...


Katonadolog-tematikus családi nap

Budapesti Történeti Múzeum - február 4., 11.00

Kalandozz a játékkatonák, lovagok, cowboyok és indiánok világában! Egy izgalmas utazásra hív a Vármúzeum, amelyben egy kalandjáték és óriás társas segítségével felfedezheted a kiállítást.


Minden egér szereti a sajtot

Újszínház - február 4., 11.00

A fehér és a szürke egerek között feloldhatatlan ellentét van, ám a fiatal szerelmesek dacolnak a családi viszályokkal, mert tudják: minden egér szereti a sajtot, attól függetlenül hogy fehér, vagy szürke a színe.


Csiribiri családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - február 4., 15.00-18.00

Mesejátékkal, kézműves játszóházzal és zenés farsangi műsorral vár mindenkit a Klebelsberg Kultúrkúria családi délutánja.


Legkisebbek mozija: Szaffi (0)

Puskin Kuckó - február 5., 10.00

Az 1984-ben bemutatott Szaffi máig az egyetlen Jókai-műből forgatott animációs film. Rendezője a magyar rajzfilmművészet legendás alakja, Dargay Attila, akinek a Lúdas Matyi, a Vuk és a Szaffi mellett olyan szintén felejthetetlen alkotások fűződnek a nevéhez, mint Az erdő kapitánya, a Gusztáv-sorozat, a Pom Pom meséi vagy A nagy ho-ho-horgász.


Budafoki Dohnányi Zenekar - Rossini, az első rocker

Zeneakadémia - február 5., 11.00

Rossini operai vénája nemcsak az áriákban ismerhető fel, hanem például az Agnus Dei-tétel szólistát és kórust váltakozva használó felelgetéseiben, de érezhető a szerző azon szándéka is, hogy poeta doctusként (tudós művész) álljon az Úr színe elé, aki mestere az egyik legnehezebb zenei műformának, a fúgának. S bár a romantika korszaka e művet inkább csak az érzelmek felől közelíti meg, nem lehet nem észrevenni rajta Rossini vígoperáinak monoton ritmikai képleteit, a ritmusokkal, súlyokkal való játszadozás mechanizmusait, amelyben mi, XX. század végi és XXI. századi emberek végül is a könnyűzene és ezen belül a jazz és a rock alapképleteit fedezhetjük fel.


A népzene ünnepe - A táncháztól a világzenéig

Müpa - február 5., 15.00

A Müpa 2008 óta rendezi meg rendszeresen magyar népzenei gálaműsorát, és 2023-ban sem lesz ez másképp, amikor táncházi zenétől világzenei produkciókig mutatja be a hazai folkzene sokszínűségét. A cigány és magyar táncház által közrefogott esti koncert előtt Páll Éva gyermekprogramjával indul a minifesztivál.


Zenelabirintus

Zeneakadémia - február 5., 15.00 és 16.30

A Zeneakadémia főépülete, a Liszt Ferenc téri zenepalota a világ legvarázslatosabb koncerthelyszínei közé tartozik. Belső terei számos felfedeznivaló csodát és elbeszélnivaló mesét rejtenek. A kisgyermekes családoknak szóló, mintegy 50 perces vezetett túrák során a gyermekek és szüleik megismerhetik az épület titkait.