Egyéb

Csiribiri családi délután

Tatay Színház előadó
Lóca együttes előadó
Klebelsberg Kultúrkúria
2023. február 04. (szombat) 15:00 - 18:00
Ár: 2500 Ft, családi jegy: 6500 Ft

Helyszín:

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, II. kerület, Templom utca 2-10.

Bőröndmesék - a Tatay Színház előadása

Mi lehet egy egyszerű bőröndben? Ütött-kopott tárgyak, ruhák, szalagok. Csodálatos módon, mégis életre keltenek meséket, történeteket, a gyerekekkel gyerekeknek. Jancsi és Juliska, A három selyp lány, a Három kívánság mind előbújik a padláson talált bőröndből.

A Lóca együttes farsangi műsora
Táncot jár a hegedű, perdül már a dob...
...farsangkor a gitárhúr is rögtön táncot rop!
A tánc előtt azonban vár ránk nagymama csodafánkja, a farsangi alakoskodás, mókázás.


A Lóca együttes 2010-ben alakult Kecskeméten. Interaktív előadásaik ismert gyermekdalokra, népdalokra, népzenei feldolgozásokra, mondókákra és játékokra épülnek, így a gyermekek gyorsan és szívesen bekapcsolódnak műsoraikba. Foglalkozásaik egy része az év jeles napjaihoz kötődve aktualitásokat hordoz, más részük olyan mesejáték, mely mindig időszerű tanulságokat vonultat fel. Dalaikat és történeteiket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adják elő. A zenekar 25 különböző témájú műsorral járja az országot, tartalmas élményekkel gazdagítva gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Első lemezük 2019-ben jelent meg, így a Fecskét látok című albumot hallgatva is megtapasztalható a Lóca együttes előadásainak sokszínűsége, magával ragadó hangulata.


Az együttes tagjai: Fekete Inci (hegedű, furulya, melodika, doromb, ének), Székely Zoltán (furulya, szaxofon) és Almási Krisztián (ütőhangszerek, hangkeltő eszközök, ének). Vendégzenész: Tekse Balázs (gitár, vokál).


Kézműves játszóház


Jegyár: 2500 Ft
Családi jegyár (2 felnőtt, 1 gyerek): 6500 Ft
Családi +gyerek: 2000 Ft