Családi programok a hétvégére

Most aztán tényleg a karneváli szezon sűrűjében vagyunk, egymást érik a farsangi mulatságok mindenfelé, így, ha hétvégén nyugisabb programra vágytok, akkor nehezebb dolgotok lesz, de kis segítségként listába szedtük, hogy merre érdemes indulni.

Royal Canin Nemzetközi Macskakiállítás

Lurdy Ház - február 11-12.

A kiállításon naponta több száz különleges macska, gyerekprogramok, táp- és felszerelésvásár várja az érdeklődőket.


A zöld király leánya // Zenés foglalkozás gyerekeknek

ISON - február 11., 10.00

Micsoda jó játék a bújócska! Aki bújik a rejetekhelyen izgul, aki keres az egyedülléttől borzong. Na de, amikor mindenki megkerül, az ember szinte dalra fakad örömében! Mindenkit várnak egy zenés-mesés bújocskára hangszerekkel, izgalommal, halpikkellyel, tollpihékkel.


Legkisebbek mozija: Ősember - Kicsi az ős, de hős! (6)

Puskin Kuckó - február 11., 10.00

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődne a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni, és megpróbálják felvenni a kesztyűt...


Mesekert Őrjárat

Marczibányi Téri Művelődési Központ - február 11., 10.00

Vajon melyik állat alszik még téli álmot? A medve, a süni? Megnézhetitek, kik fordulnak meg a tisztáson, vannak-e különleges látogatók? Esetleg dinók, unikornisok? Barlangot, erdőt építhettek bent a teremben, és megalkothatjátok saját mesevilágotokat.


Farsangi mulatság a Virág Benedek Házban

Virág Benedek Ház - február 11., 10.00

Készítsd el a legeredetibb jelmezt, vegyél részt a jelmezversenyen, és táncolj egy nagyot Kovácsovics Fruzsival, aki legjobb dalaival érkezik a buliba.


Zene Háza Muzsikáló Zenekar: Karneváli kavalkád

Magyar Zene Háza - február 11., 10.30

Budapesttől Brazíliáig, Barcelonától Berlinig karneváli muzsikák, vidám táncdallamok pezsdítik fel a februárt. A Zene Háza Muzsikáló Zenekar hazai és egzotikus, könnyű és klasszikus zenei darabokkal, karneváli muzsikák kavalkádjával készül e napra.


Játék Nap az Időgép című kiállításban

Ludwig Múzeum - február 11., 10.30

Az érdeklődők 10:30 és 13:30 között a múzeum gyűjteményében található műalkotásokhoz kapcsolódó, a METU hallgatói által tervezett játékokat, társasjátékokat próbálhatják ki.


Farsangi mulatság és jelmeznap gyerekeknek

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - február 11., 10.30

A titkos kis mesebőröndből előbújnak az állatkák és már indul is a szórakoztatóan izgalmas mese. Emellett mókázás, jókedv, vidám álarc-készítés és jelmezverseny is vár rátok.


Hóhullásban - Az Eszter-lánc Mesezenekar interaktív télimese-koncertje

Müpa - február 11., 11.00

Ki mondta, hogy télvíz idején nem lehet hatalmasakat bulizni? Az Eszter-lánc Mesezenekar, élén Kárász Eszterrel valódi havas mesegyűjteménnyel készül az alkalomra, amikor a sűrű, de egyáltalán nem sötét, hanem hótól csillogóan fehér téli erdőbe invitálnak benneteket.


MÁV Szimfonikusok: Zene-Tér-Kép

Budapest Jazz Club - február 11., 11.00

Az óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szóló Zene-Tér-Kép sorozat hangszereket bemutató játékos foglalkozás, amely egy-egy hangszercsaláddal ismerteti meg fiatal közönségét.


Állatok farsangja

Nemzeti Táncszínház - február 11., 11.00 és 15.00

A heves játékba feledkezett pocok testvérek egyszer csak arra eszmélnek, hogy borzasztóan eltévedtek, távol az otthont adó pocok dobtól. Kalandos hazafelé vezető út veszi kezdetét, ami átszeli az erdőt, mezőt, vizeket, miközben találkoznak az ott élő állatokkal és az ember nyomaival is.


Családi vasárnap - Jelmezbál az állatkertben

Millennium Háza - február 12., 10.00

Szuroszlán, zümifánt, tapuszkár, flamiló, papaping. Milyen állatok lehetnek? Ezek mind kiderülnek a Jelmezbál az állatkertben című könyvből. De mi történik, ha az állatkertben összekeverednek az állatok? Hétvégi családi szórakozás a Ligetben!


Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat: A film (6)

Puskin Kuckó - február 12., 10.00

Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyusai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással.


Bélaműhely - Hangszerkészítő workshop

Marczibányi Téri Művelődési Központ - február 12., 10.30

Hogyan készíthető néhány egyszerű hangkeltő eszköz a körülöttünk lévő tárgyakból? Hogyan lehet megszólaltatni őket? Hogyan alkalmazhatóak? A műhelymunkában alkalmatok nyílik megismerkedni az újrahasznosítás, az upcycling, a házi készítésű hangszerek, hangkeltő eszközök fogalmával és gyakorlatával, valamint újdonsült hangszereitek birtokában egyszerű zenei játékok alapjait is elsajátíthatjátok.


Legyél Te is régész! - családi felfedezőnap az ókori Egyiptomban

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - február 12., 10.30

Az interaktív, kreatív, játékos „felfedezés” célja, hogy minden érzékszervre hatva segítse az elmélyülést egy-egy témában.


Bogárbál - Makám farsangi koncert

Várkert Bazár - február 12., 11.00

A Makám Zenekar interaktív családi műsora az állatvilág és az ember, különösen az állatok és a gyerekek kapcsolatát mutatja be. A koncerten játékos formában kerül közel a nagyvároshoz szokott gyerekekhez a természet, az erdő, mező, tó, folyó, s a benne élő állatok.


Gryllus Vilmos: Maszkabál

Árkád Bevásárlóközpont - február 12., 15.00

Ha farsang, akkor maszkabál! Ha maszkabál, akkor Gryllus Vilmos! A neves művész ismert dallamaival hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsol az ÁRKÁD falai közé.


Klasszikusok kicsiknek és nagyoknak - Hangszersimogató

Várkert Bazár - február 12., 16.00

Ami a hangszerekkel és az emberi hanggal kapcsolatban felmerülhet kérdés, az mind válaszra talál a játékos hangszerbemutatón, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt meg is szólaltathatják majd a különböző hangszereket. Mindez pedig egy mini-koncerttel egybekötve ad teljes képet a hangszerek klasszikus zenében betöltött szerepéről, és játékos formában viszi közelebb a közönség fiatalabb és idősebb tagjait ahhoz, amit a zene varázsa az emberiség számára jelent.