Egyéb

Bélaműhely - Hangszerkészítő workshop

Bélaműhely előadó
Marczibányi Téri Művelődési Központ
2023. február 12. (vasárnap) 10:30
Ár: 2500 Ft

Helyszín:

Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/a.

Hogyan készíthető néhány egyszerű hangkeltő eszköz a körülöttünk lévő tárgyakból? Hogyan lehet megszólaltatni őket? Hogyan alkalmazhatóak? A műhelymunkában alkalmatok nyílik megismerkedni az újrahasznosítás, az upcycling, a házi készítésű hangszerek, hangkeltő eszközök fogalmával és gyakorlatával, valamint újdonsült hangszereitek birtokában egyszerű zenei játékok alapjait is elsajátíthatjátok.


Ahhoz, hogy zenei élményben részesüljünk, nem feltétlenül van szükség zenetanulásra vagy igazi hangszerekre. A hangadásra, hangkeltésre való késztetés már kisgyermekkortól bennünk él, csupán újra kell értelmezni a zenéről való elképzeléseinket és máris egy tartalmas egyéni, közösségi időtöltésre találunk mind a készítés, mind a zenélés során.


Készíthető hangszerek: hangszeríj, szférafon, billentyűzetshaker, konzervdobgitár… és sok más egyéb. A workshop sokrétűen válaszolja meg a hangszerek kialakulásának történetét és a hangszerkészítés fogalmát. A készítés során anyag és tárgyismeret, és az egyszerű szerszámhasználat is tanulható.


Foglalkozásvezető: Rimóczi István zeneszerző, interaktív játékfejlesztő

Jegyár egységesen: 2.500 Ft