Családi programok a hétvégére

A változatosság kedvéért hétvégére megint elromlik az idő, de sebaj, most is sok menő beltéri programot ajánlunk!

Beporzók Napja

Magyar Természettudományi Múzeum - március 11., 9.00-14.00

Ezen a napon színes természettudományos ismeretterjesztő előadásokkal, interaktív programokkal, gyermekkoncerttel, mesesarokkal, kézműves-foglalkozásokkal és Európa legnagyobb beporzó-tárlata, a Tehetsz Méh Többet - Zümmögés a múzeumban című kiállítással várják az érdeklődőket a szervezők.


Világjáró gyerekek: Korea

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - március 11., 9.30-12.30

Márciusban együtt fedezhetitek fel Dél-Korea nyüzsgő metropoliszait és csodás bambuszerdőit. Mesemondással, táncbemutatóval és kézműves-foglakozásokkal várnak mindenkit a szervezők.


20 éves az AsiaCenter

AsiaCenter - március 11., 10.00

Rengeteg születésnapi meglepetéssel, játékkal és ajándékkal várnak minden érdeklődőt. A napot a koncertek mellett izgalmas bemutatók és gyermek-foglalkoztató programok színesítik. Műsorvezető Csorba Miki, fellép Király Linda, Király Viktor, Pál Dénes, Ricsi Bohóc és az Alma Együttes.


Átjáró Másvárosba

Pesti Vigadó - március 11., 10.00

Kázmér és Kamilla a legjobb barátok az általános iskolában. A kilencéves lány remek tanuló, és gyakran segít a fiúnak a leckével, aki cserébe kalandos történetekkel szórakoztatja őt. Egy unalmas, esős délutánon váratlanul egy különös figura érkezik hozzájuk a cserépkályhán keresztül. A neve Közbenjáró, ő a titokzatos Másváros küldöttje.


Pitypang és Lili

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - március 11., 10.00

Kalandos, szeretetteli mese barátságról, állatszeretetről, örökbefogadásról, kutyatartásról óvodásoknak és kisiskolásoknak.


Lengemesék nap | Ramazuri sorozat

Magyar Zene Háza - március 11., 10.30

A bemutató alkalmából a Lengék és a mese készítői a Zene Háza kvázi minden terébe beköltöznek, így a fiatal közönségnek a premier vetítésen túl lesz lehetősége beszélgetni az író-alkotókkal, illetve egy zenei workshop keretében megismerkedhetnek a mesében hallható hangszerekkel is.


Szalóki Ági gyerekkoncertje

Müpa - március 11., 11.00

Szalóki Ági repertoárja a régizenétől a népzenén át a világzenéig, az erdélyi népdalkincstől a jazzig ível. Elsősorban gyerekekhez szóló formációja attól is különleges, hogy kicsikre és nagyokra is számít: a zene, a ritmus, a szöveg, a dallam, a jól eltalált hangulat korhatár nélkül élvezhető.


A Láda titka

Nemzeti Táncszínház - március 11., 11.00

Mit tegyen az ember fia, ha egyszer csak váratlanul begurul hozzá egy láda? Nem tudni, hogy honnan, nem tudni, hogy kié... sehol senki, csak a láda. Régi jószág, ütött-kopott, rézcsatokkal, nagy lakattal, kerekeken gurul... De vajon mit rejthet?


Csiribiri tavaszváró családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - március 11., 15.00

Vidám tavaszváró családi délután színházzal, koncerttel és kézműves játszóházzal.


Legkisebbek mozija: Égigérő fű (0)

Puskin Kuckó - március 12., 10.00

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek.


Családi vasárnap - Kvízre magyar, hí a haza!

Millennium Háza - március 12., 10.00

Hamarosan itt van március 15., ami azt jelenti, hogy közeledik egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, mikor az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezünk. A családi vasárnap ezúttal a forradalom egyik vezéralakja: Petőfi Sándor és költőtársai köré épül.


Békakirály

Óbudai Kulturális Központ - március 12., 10.00

A közismert történet ezúttal marionett színpadon elevenedik meg, amelyet Henrik, a Békakirály hű szolgája és egyben legjobb barátja működtet. Miközben elmeséli az elátkozott királyfi és a királykisasszony barátságának históriáját.


Hangfogó 2. - A hullámok birodalmában, ám nemcsak a vízen

Concerto Zeneház - március 12., 11.00

A Hangfogó sorozat az iskolás korosztályt, a 8-12 éves fiatalokat szólítja meg, akik szívesen indulnak zenei felfedezőutakra.