Családi programok a hétvégére

Július közepén járunk, az idő egyre melegebb, a programok pedig szabadságra mentek. Azért elkeseredni nem kell, gyűjtöttünk pár vidám darabot erre a hétvégére is!

Kékevező Fesztivál

Szigetmonostor - július 14-16.

A rendezvény célja, hogy visszahozza azt a régi vízparti hangulatot, amely Horányt és a Szentendrei- Szigetet jellemezte a világháború előtt, természetesen a mai kor igényei szerint. Az itt élők büszkék településükre, ezért szívesen mutatják be Szigetmonostor nevezetességeit.


Vitéz László menyecskét keres

Interaktív Meseszínpad - július 15., 10.30

László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: eljött az idő, hogy feleséget találjon magának. Ám ez a feladat nem is olyan egyszerű, mint azt ő elsőre gondolta...


Cimbora Együttes

Zamárdi -Rendezvénytér - július 15., 19.00

Az interaktív verskoncertek úttörőjének számító formáció tagjai tizenöt éve muzsikálják ki mai magyar költők verseiből a dallamot saját hangszerelésben, elsősorban a jazz és a népzene elemeit felhasználva. Nyaranta a fesztiválokon, vidám hangulatot varázsolnak a nyaraló gyerekeknek.


Libegők Éjszakája

Több helyszínen - július 15., 19.00

 

Szeretnéd egy igazán különleges helyről megnézni a naplementét? Várnak a városok, tájak messzi fényei, amit a magasból csodálhatsz majd meg egy kellemes libegőzés során július 15-én a Libegők Éjszakáján.


Gyertyaúsztatás Szentendrén

Dunakorzó - július 15., 20.00

 

A Duna ilyenkor romantikus fényekben pompázik, a folyón úszó gyertyák mintha előttünk táncoló szentjánosbogarak volnának. Idén sem marad el Szentendre leglátványosabb eseménye, a Gyertyaúsztatás.


Családi nap

Margitsziget - július 16., 10.00

 

Gyermek ringató, kézművesség, táncház, színház, közös zenélés, hangszersimogató, Bartók+, este 8-tól fusion, jazz, szabadtéri őrület és táncház az éjszakában.


Szamárcsel

Szent Margit kolostor-romok - július 16., 10.30

 

A monda szerint a törökök egy kő szamárba rejtették a kincseket, amikor fel kellett adniuk a várat és abban csempészték ki az összegyűjtött drágaságokat. A Maszk Bábszínház élőszereplős bábelőadásában egy török kalmár és egy magyar kofa perlekedése indítja el az eseményeket, cselek, furfangos ötletek, vicces megoldások és a Kormorán együttes zenéje igazi időutazást ígér gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Robin Hood kalandjai

KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves - Fenyvesi gyerekszínpad - július 16., 10.30

 

Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? Az interaktív előadást, amely a vásári bábjátékok hagyományaiból merít 5 éves kortól ajánlják az alkotók.