Családi programok a hosszú hétvégére

Nyakunkon a szünidő, és még előtte egy hosszú hétvége is befigyel, ami csurig lesz jobbnál jobb programokkal, talán elég csak annyit elöljáróban, hogy indul a Gyerek Sziget is. Szóval igazán semmi ok panaszra, hacsak az nem, hogy egyszerre nem lehet több helyen lenni, de ezen sajnos nem tudunk segíteni, a választásban viszont megpróbálunk!

Generali Gyerek Sziget 2022

Hajógyári-sziget - június 4-6.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda újra elhozza idén júniusban három hétvégén keresztül a Generali Gyerek Szigetet, Magyarország legnagyobb családi fesztiválját, ahol számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves-foglalkozásokkal és még rengeteg izgalmas programmal készülnek a kis fesztiválozókra.


Képregényműhely gyerekeknek

Francia Intézet - június 4., 10.00

Rajzold meg a saját képregényedet egy profi segítségével! Ronan Toulhoat, a Képregényfesztivál francia vendége június 4-én gyerekeknek szóló képregényműhelyt és digitális rajzolásról szóló interaktív előadást tart.


Albertfalvi Mustra

Albertfalvi Közösségi Ház - június 4., 10.00

Egy nap, három hangulat! A délelőtt a gyerekeké bábelőadással, kézműves-foglalkozásokkal és az albertfalvi gyermekcsoportok előadásaival.


Családi programok a Nemzeti Táncszínházban

Nemzeti Táncszínház - június 4., 10.00-20.30

Ingyenes, egész napos családi program gyermektáncházzal, bábszínházzal, izgalmas kézműves-foglalkozásokkal és sok-sok vidámsággal.


Retró Videójáték Sátor

Generali Gyerek Sziget - június 4-6.

A videójátékok hőskorába kalauzolja vissza az érdeklődőket a Retró Videójáték Sátor interaktív kiállítása. Régi ismerős vagy az újdonság varázsa? A szülőknek időutazás, a gyerekeknek történelem. Nézzétek meg, próbáljátok ki élőben ezeket az ősrégi, legendás masinákat!


Hangfürdő a természetben

Magyar Zene Háza - június 4., 10.30

Dalok égről, földről, tűzről, vízről, hegyekről, dombokról, szökkenő szelekről, napról, holdról, csillagokról. Az elemekről szóló koncert után mozgásos-táncos hangutazás, mókás játék következik.


A halhatatlanság országa

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - június 4., 10.30

A mese főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet - Halhatatlanság országa? A királyfi hosszú útja során csodatevők segítségével végül célba is ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget...

 

Interaktív családi zenedélelőtt a Szent Efrém Férfikarral

ISON - június 4., 10.30

„Énekelni mindenki tud!” – talán nem mindenki ért egyet ezzel a kijelentéssel, mégis ez a Szent Efrém Férfikar családi délelőttjeinek mottója. Az egyórás program célja, hogy gátlás és félelem nélkül együtt muzsikáljatok, kötöttségek és elvárások nélkül.


Halász Judit koncert

Generali Gyerek Sziget - június 4., 16.30

A nagyszínpados koncerten Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait hallhatja a gyerekközönség.


Vitéz László Ángliában

Szent Margit kolostor-romok - június 5., 10.30

A mese közvetlen folytatása a Vitéz László menyecskét keres című „bábtörténeti opusznak”. Bővelkedik vidámságban, dalolászásban és az elmaradhatatlan palacsintasütős igazságszolgáltatásban.


Csillagkapu / Városkapu: Debrecen

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - június 5., 10.30-17.00

A Csillagkapu Csoóri Sándor gyermekversei alapján készült produkció, amely egyszerre rendhagyó könyvbemutató és iskolán kívüli tanóra. A költeményeket népi kultúránk tradíciói, a naptári év ciklikusságához kötődő hagyományaink dramatizálják. A játékmester Novák Péter, a Fölszállott a páva műsorvezetője, aki térben és időben kalauzolja a gyerekközönséget.


Alma koncert

Generali Gyerek Sziget - június 5., 11.00

Az interaktív családi koncert során az egyedi stílusú együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.


A kis hableány

Budapest Jazz Club - június 5., 11.00

Ariel, a kis hableány, apja, Triton király víz alatti birodalmában él, de minden gondolatával az emberek közé vágyódik. Kis barátjával és egyben cinkostársával, Ficánkával megpróbálnak minél többször felúszni a vízfelszínre, hátha látnak valami érdekeset az emberek világából. Egy alkalommal hatalmas vihar támad, és egy emberekkel teli hajó nagy bajba kerül...


Vackor

Generali Gyerek Sziget - június 5., 14.30

Vackor, a piszén pisze kölyökmackó kalandos története az iskolában kezdődik, ahol nem érzi jól magát. Az osztálytársai csak ritkán barátkoznak vele, és szegény gyakran ügyetlenkedik az órákon. Egy nap, mikor egyedül ücsörög a teremben, míg társai az udvaron fogócskáznak kiszagolja, hogy a padtársa nagymamája vajas-mézes kiflit csomagolt...


Kastélymesék a szabadban

Klebelsberg Kastély - június 5., 15.00

Június 5-én a Kastélymesék a szabadban program keretében Szatmárnémetiből, Komáromból és Szabadkáról érkeznek bábelőadások, irodalmi programok, valamint koncertek is várják a családokat.


Belvárosi Betyárok koncert

Generali Gyerek Sziget - június 5., 16.30

A gyerekeknek-családoknak muzsikáló Belvárosi Betyárok három nagylemezük legvidámabb dalait hozzák el a Gyerek Szigetre. Okos humorral írt szövegeik, sodró tempójú műsoruk a gyerekeket és rajtuk keresztül minden generációt szórakoztatnak!


Tücsök-zene a MomKultban

MOM Kulturális Központ - MOMKult - június 6., 10.00

Izgő-mozgó totyogóval szívből tudjuk ajánlani a Tücsök-zene alkalmait, ahol a szülők és gyermekeik a közös játék örömét az éneklés és mondókázás során élhetik át.


Terézváros napja - Gyerekszínpad

Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom melletti tér - június 6., 14.00-18.00

Terézváros napja két helyszínen június 6-án - a Gyerekszínpadon koncert, bábszínház és különleges cirkuszi produkció is várja a családokat. A belépés minden programra, mindkét helyszínre ingyenes!


Veronaki: Cifra Palinta

Generali Gyerek Sziget - június 6., 16.30

A zenekart népszerű és nagyszerű zenészek alkotják és teszik különlegessé. Mesés világa Tarján Veronika meséiből és szövegeiből építkezik, és alkot egy teljesen egyedülálló zenei világot, amit a gyermekek és a felnőttek is örömmel hallgatnak.