Családi programok a tavaszi szünetre

Izgalmas gyerekprogramokkal várnak benneteket a szünet minden napján.

Húsvéti készülődés a Vajdahunyadvárban

Vajdahunyad vára - április 17., 10.00 - 17.00

A húsvét a keresztény világ legnagyobb és legfontosabb ünnepe. Ekkor ünnepeljük Krisztus feltámadását, de a húsvét egyben a természet megújulásának, a tavasznak és a tavaszvárásnak az ünnepe is. Ennek alkalmából április 13-23-a között ünnepi díszekbe öltözött múzeumépülettel és tavaszköszöntő kézműveskedéssel várnak benneteket. A helyszínen népi iparművészek segítségével ismerhetitek meg a húsvéti tradíciókat, a tojásfestés és karcolás hagyományos módjait, az ünnepi díszek készítésének technikáját.

Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon - Libabál

UP Újpesti Rendezvénytér - április 18., 10.00

Gőgös Gúnár Gedeont, meséit és verseit ismeri minden kicsi és nagy, a koncerten mindezeket megzenésítve hallgathatják meg. A könyv írónője, Varga Katalin, a zenekar énekesnőjének, Tarján Veronikának a nagymamája. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a popzene hangzásvilága is. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

Kövesd a nyuszit Brúnóval! - Családi program kicsiknek és nagyoknak

Magyar Nemzeti Galéria - április 18., 10.30 - 12.30

A tavaszi szünet első napján a húsvéti nyuszi a Magyar Nemzeti Galériában járt. Kövessétek a nyomait, keressétek meg és gyűjtsétek össze a kirakós darabjait és meglelitek a múzeumi nyuszit, aki ajándékkal vár benneteket. Ráadásul Brúnó is ellátogat a Múzeumba. A programon ugyanis Bartos Erika, a Bogyó és Babóca és a Brúnó Budapesten megálmodója tart mesedélelőttöt a gyerekeknek. A nyomozás alatt készíthettek saját nyuszit, amit kedvetekre díszíthettek.

Nagy húsvéti tojásvadászat Gazdagréten

Gazdagréti Közösségi Ház - április 18., 16.00 - 18.00

A Húsvéti Nyuszi a Gazdagréti Közösségi Házzal és a helyi boltokkal/üzletekkel összefogott és elrejtette kincseit szerte a lakótelepen. Nincs más dolgod, mint, hogy felkutasd a lelőhelyeket és a Nyuszi kérdéseire ügyesen válaszolj. Minden jó válasz egy-egy apró ajándékot ér! A vadászathoz térképedet a Gazdagréti téren a Príma áruház előtt veheted át 16 és 16.30 között.

Húsvéti kincskeresés és kézműves foglalkozás a Jókai-kertben

Jókai-kert - április 19., 10.00 - 12.00

Kutakodj a térképen, oldd meg a feladványokat, fejtsd meg a kódot, s már el is jutottál a kincsesládához! A húsvéti ünnep jegyében várják a családokat egy kis kerti felfedező játékra, és persze a tojásfestés sem marad el. A program előzetes bejelentkezést igényel!

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Rímestojás - húsvéti Easter-lánc koncert - Ingyenes

Várkert Bazár - április 20., 11.00

Húsvéti rímes tojást dallal festő, mesevilágba bújó koncertre hívnak minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek benneteket az úton, aminek a végére remélik, új zenekari tagokat is találnak a gyerekek körében.

Séta a dinoszauruszokkal

Papp László Budapest Sportaréna - április 21., 15.00

A világ 250 országában, összesen több mint 9 millió ember látta a Séta a dinoszauruszokkal című díjnyertes előadást. Ez a felújított produkció látványosan és érdekesen mutatja be a dinoszauruszok fejlődésének változásait, szinte filmszerű realizmussal. Megmutatja a dinoszauruszok közötti kölcsönhatásokat, hogyan alakultak a húsevő dinoszauruszok két lábon járó lényekké, és hogyan védekeztek a növényevők a sokkal gyorsabb ragadozók ellen.

A varázslatos világűr - Csillagközi kaland

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - április 22., 9.30 - 17.00

A tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hív benneteket! A játék során bebarangolhatjátok a Naprendszert, sőt, elmerészkedhettek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára a bátorságotokat és tudásotokat. Belépéskor szöveges játékfüzetet kaptok, mellyel lépésről lépésre kerülhettek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék izgalmas látványvilággal, rengeteg felfedezni valóval, ajándékkal, valamint ezen a héten meghosszabbított nyitvatartással vár benneteket.
A tárlat nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is nyitva lesz!

Ingyenes nap a Simalibában

Simaliba Játszóház - április 23., 9.00 - 20.00

Április 23-án egész nap ingyenesen mehettek játszani a Simalibába! Mulassatok egy nagyot a tavaszi szünet utolsó napján!