Családi programok az ünnepi hétvégére

Az előttünk álló hétvége nemcsak ünnepi mivoltával, hanem négynapos terjedelmével is látványos derűre ad okot, nézzük csak milyen remek programokkal lehetne még dobni a hangulaton!

Ünnepi hosszú hétvége az állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - március 12-15.

A március 15-i ünnepi hosszú hétvége alkalmából, március 12. és 15. között sok állatos és növényes programmal készül az Állatkert. Lesznek előadások, látványprogramok, bemutatók, de kerttörténeti séta és keresőjáték is várja az érdeklődőket.


Huszáros hétvége a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - március 12-15.

A négynapos hosszú hétvégén visszavágtathatnak az érdeklődők János vitéz mesevilágába. Megismerkedhetnek a huszárok mindennapjaival, eredeti huszárszablyákat vehetnek kézbe, és zenés-táncos verbuválás részesei lehetnek. A kézműves foglalkozásokon elkészülnek a 48-as viseletek elengedhetetlen kellékei: a huszárcsákó, fakard, kokárda mellett a huszárbajusz és a vesszőparipa is, a vállalkozó kedvű gyerekek pedig kipróbálhatják ügyességüket a Huszárképzőben.


Beporzók napja

Budakeszi Vadaspark - március 12-13.

A március 12-13-ai hétvégén mindent megtudhattok a kis beporzókról, érdekes előadásokat hallgathattok meg a méhek életéről, a többi beporzó állatról, és hogy hogyan tudtok akár ti is könnyedén a segítségükre lenni.


Pereputty családi délelőtt

Jókai Klub - március 12., 10.00

A forradalom és szabadságharc ünnepe előtt igazi ünnepi hangulatú hagyományőrző délelőttre várja a Jókai Klub a gyerekeket. Lesz mese, tánctanulás, ismerkedés népi hangszerekkel, a kézműves-foglalkozáson pedig szalmalovacskát készíthettek.


Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya (0)

Puskin Kuckó - március 12., 10.00

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói...


Mesélő muzsika: Kis történetek nagy zeneszerzőktől

Erkel Színház - március 12., 10.30

A Filharmónia Magyarország Mesélő Muzsika bérlete olyan különleges, három izgalmas koncertből álló zenei élmény, ahol Lakner Tamás játékos elemek segítségével, fantasztikus stílusérzékkel moderálja a gyerekek nyelvére fordított komolyzenei produkciókat.


Jönnek a huszárok!

Müpa (Üvegterem) - március 12., 11.00

Navratil Andrea és a Békás Banda tematikus népzenei koncertje mesével, tánccal.


Hangszersimogató klub

ÓKK 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ - március 12., 16.00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek.


A táncoló hercegnők - interaktív táncos meseelőadás

Millennium Háza - március 13., 10.00

Izgalmas, minimalista eszközöket használó előadás, ami megdolgoztatja a gyerekek egyéni fantáziáját, képzeletvilágát, bevonja őket az események alakításába.


BonBon Matiné - BA-LU EUfórikusok - A kiskakas gyémánt félkrajcárja

Eötvös10 Művelődési Ház - március 13., 10.00

A BonBon Matiné zeneszerző pályázatának, valamint Matuz Gergely briliáns tollának köszönhetően megszületett A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mese méltó zenei adaptációja is, amely rengeteg humorral, idézettel igyekszik visszaadni az eredeti történet legjavát.


Hamupipőke

Turay Ida Színház - március 13., 10.00

Charles Perrault meséje évszázadok óta kápráztatja el a gyerekeket, és az évek folyamán már több, mint négyszáz változata született a Hamupipőke c. mesének. A hazánkban is ismert népmesei változat helyett azonban a Turay Ida Színház szeretné megismertetni a klasszikus, legrégebbi történetet, amelyben Hamupipőke cselédsorban él, és a szegénységből emelkedik ki kedvességével, szorgalmával és önzetlenségével.


46. Fővárosi Képregénybörze

KMO Művelődési Központ - március 13., 10.00-15.00

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen.


Aliz Csodaországban

Nemzeti Táncszínház - március 13., 11.00

A viktoriánus Anglia közismert írójának világhíres meseregény-valósága ebben a darabban közelebb áll a megszokott hétköznapokhoz, mint hinnénk. Egyszerre ismerjük fel az idő értékét, és értjük meg annak múlását. Nyitott szemmel járva új dolgokat fedezhetünk fel, vagy a már meglévők kaphatnak más jelentést. Ezáltal egy csodás, szürreális, szinte abszurd mesevilágba kerülhetünk.


A vitéz, a kalóz meg a nagymama - Halász Judit koncertje

Klebelsberg Kultúrkúria - március 13., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok tucatjaival ismerteti és szeretteti meg a magyar költészet legjavát.


Aki nem lép egyszerre...

Aranytíz Kultúrház - március 13., 11.00

A produkció célja, hogy az 5-10 éves korosztálynak is élvezhetővé és érthetővé tegye a forradalom és szabadságharc történéseit.


X. Forradalmi Forgatag

Hadtörténeti Intézet és Múzeum - március 15., 9.00-17.00

Március 15-én a hagyományokhoz híven jön a X. Forradalmi Forgatag! Ezen a napon 9.00-től 17.00 óráig sokszínű programokkal várnak minden érdeklődőt, a belépés természetesen díjtalan!


A Nemzeti dal nyomában

Magyar Zene Háza - március 15., 10.00-14.00

Március 15-e, nemzeti ünnepeink egyik legrégebbike, az azóta eltelt korszakok mindegyikében megvolt a maga jelentése. Szerencsére ma már szabadon ünnepelhetjük, így arra is lehetőség nyílik, hogy a hagyományos mellett új irányokból is megközelítsük! A Magyar Zene Háza ezt a kettősséget képviselve kíván megemlékezni március idusáról.


Március 15-i ünnepi gyermekprogramok

Várkert Bazár - március 15., 10.00-17.00

A Várkert Bazár rendezvénytermének aulájában március 15-én ingyenes programok várják a családokat. A Huszárakadémián négy nyalka huszár tartja a kiképzéseket a gyerekeknek. A Kézműves-foglalkozások mellett délelőtt a Fabula Bábszínház előadásában lesz látható a Vitéz László és az ördögök című tradicionális vásári bábjáték, délután pedig a Maszk Bábszínház A furfangos csodadoktorok című vidám darabja várja a nézőket nagyméretű bábokkal, élőszereplőkkel és sok zenével.


"Rajta hát Vitézek, rajta magyarok!" - Március 15. a levéltárban

Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára - március 15., 10.00-18.00

Az ünnep alkalmából a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára ismét időutazásra várja az érdeklődőket, melynek során játékos feladatokon keresztül pillanthatnak be Klapka György életébe és az 1848/49-es év kalandos eseményeibe.