Egyéb

Március 15-i ünnepi gyermekprogramok

Várkert Bazár
2022. március 15. (kedd) 10:00 - 17:00

Helyszín:

Várkert Bazár
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

A Várkert Bazár rendezvénytermének aulájában március 15-én ingyenes programok várják a családokat. A Huszárakadémián négy nyalka huszár tartja a kiképzéseket a gyerekeknek. A Kézműves-foglalkozások mellett délelőtt a Fabula Bábszínház előadásában lesz látható a Vitéz László és az ördögök című tradicionális vásári bábjáték, délután pedig a Maszk Bábszínház A furfangos csodadoktorok című vidám darabja várja a nézőket nagyméretű bábokkal, élőszereplőkkel és sok zenével.


Program:


10:00-17:00 Huszárakadémia
„Kishuszárok, nagyhuszárok figyelem, figyelem! Aki jelentkezik a huszár akadémiára, ígérjük nem bánja meg, s hamarosan nyalka huszár válhat belőle is! János vitéz is nálunk tanult, s bizony szépen festett a piros nadrágban! Lóvágta és kardélre-hányás, huszáros magatartástan, ahol mindenki megtanulhatja a huszárélet csínját-bínját! Gyertek gyertek kicsik és nagyok, lépjetek be a huszárakadémiára!” Huszárpróbák: Huszárfutam, Nemzeti zászlótalálda, Huszármemória
A huszárakadémián 4 nyalka huszár tartja a kiképzéseket, s minden gyerek akadémiai leckekönyvet kap, amelyet a tanárok jegyekkel és aláírásokkal látnak el. Az akadémiát elvégző kis huszárokat ünnepélyes keretek között huszárrá avatják.


10:00-17:00 Kézműves-foglalkozások az Activiteam-Art közreműködésével
A foglalkozás keretében az érdeklődők csipeszhuszárokat és illatpárnákat készíthetnek.


11:00 Fabula Bábszínház: Vitéz László és az ördögök
A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László, aki megküzd az ördögökkel, és mint mindig, most is győz! A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat. Előadják: Felszeghy Tibor és F. Nagy Eszter


15:00 Maszk Bábszínház: A furfangos csodadoktorok
A Furfangos csudadoktorok nagyméretű bábokkal, élőszereplőkkel és sok zenével egy vidám történetben meséli el a kurucok és a labancok kalamajkáit. A darab Jókai Mór Huszti beteglátogatók című rövid novellája alapján készült, és külön változat készült az óvodás és külön a kisiskolás korosztály részére, alkalmazkodva az igényeikhez, az iskolásoknak már megjelenítve Rákóczi alakját, felidézve a szabadságharcot is. Vidám történet a kuruc-labanc időkből, amely arról szól, hogyan foglalják el harc és fegyverek nélkül, csellel a magyarok Huszt várát a németektől.