Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén robotokkal és innovációs kiállítással, a Budapest Bábszínház bemutatójával, családi beatbox színházzal, Hang-Varázskastéllyal, valamint a Kultúrkúria Újévköszöntő családi délutánjával várnak benneteket.

Január 10., péntek

Szabadesés, avagy Barnaby Brocket kalandjai a felhőkön innen és túl

Budapest Bábszínház - január 10., 15.00

Különleges és fura kiválasztott és kitaszított, küszködik és könnyen ellebeg a tömegvonzás törvényeitől sújtott embertömegek felett: ő Barnaby Brocket. Születésétől fogva más, mint bárki a környezetében. A családja nem bírja elfogadni, egy ideig rejtegetik őt, de csakhamar lemondanak róla. Így kerül ki a nyolcéves fiú a nagyvilágba, ahol számtalan különös alakba ütközik. Utazása során végig ragaszkodik ahhoz, hogy hazatér, ám kalandos útja végén, visszatérve a szülővárosába máshogy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt elképzelte...
Bemutató előadás

STARTfeszt

Itt és Most Közösségi Tér - január 10-12., 10.00 - 21.00

Impróműhely, mesedélelőtt, hangszersimogató - január második hétvégéjén látogassatok el a STARTfesztre!

Január 11., szombat

A Jövő iskolája - FLL robotdöntő és családi innováció kiállítás

Alternatív Közgazdasági Gimnázium - január 11., 10.00 - 18.00

Ismét robotinvázió vár Budapestre. Az AKG-ban egy helyre gyűjtik napjaink legmodernebb technológiát, és kiderült az is, hogy kik a legjobb 10 és 16 év alatti robotprogramozók. Immár két korosztály is megmérettetik majd a várhatóan több ezer fős látogatóközönség előtt.
A belépés mindenki számára ingyenes!

Meseszövés 1 - Készségfejlesztéssel egybekötött mesés foglalkozás

Műcsarnok - január 11., 10.30 - 13.00

A Korhatár nélkül! családi napon mesét játsszhattok, sok-sok színes krétával alkothattok eget, földet és ami közötte van, lesznek fő- és mellékszereplők, és ha igazán ügyesen gazdálkodtok az idővel, a megszületett történeteket sorra bemutathatjátok egymásnak. Így egyszerre nézők és alkotók is lehettek Jankovics Marcell tárlatán.

A hangok titkos élete - Családi beatbox színház

Müpa - január 11., 11.00

Beatbox, azaz szájdob: Fekete János Jammal egyszemélyes nagyzenekarának hangszerei mind ott lapulnak a torkában. A zenész nemcsak mondja, de meg is mutatja, hogy szájjal minden utánozható: a kinyíló ajtó vagy a fékező autó hangja, de még akár a zuhanyzó sűrű zajai is. De mi történik, ha nem a megszokott módon találkozunk velük? Figyeljünk csak egy kicsit: zene, mese, történet kerekedik belőlük.

Hang-Varázskastély

Óbudai Társaskör - január 11., 11.00

"Elindulunk szerencsét próbálni, de előtte a vándortarisznyába csodás muzsikát gyűjtünk össze. Zenével, képekkel, varázslatokkal felvértezve az előadás végén megérkezünk a Hangvarázskastély kapujához. Hogy a következő előadáson milyen segítséggel tudunk belépni a titokzatos kastély kapuján? Kiderül a koncert utáni kézműves foglalkozáson. A kalandos úton a vezetőtök Simon Izabella zongoraművész lesz."
A Liszt Ferenc Kamarazenekar gyerekkoncert-sorozata.

Rumini Tükör-szigeten - Könyvbemutató

Bartók Pagony - január 11., 15.00 - 18.00

A Pagony külön termeiben csupa ruminis játékokkal várnak benneteket. Meghallgathatják a Rumini hangjátékot, lesz kézműves foglalkozás, interktív kalandjátékok a Rumini kalandszobában, fényképezkedés a trónteremben és társasjáték szoba is!

Újévköszöntő családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria 2020. január 11., 15.00 - 18.00

A Klebelsberg Kultúrkúria újévköszöntő családi délutánján megnézhetitek a Jambóza Bábcirkuszt a Bábakalács Bábszínház előadásában, a Tűzfészek Társulat előadását, de lesz izgalmas bűvész show és kézműves foglalkozás is.

Január 12., vasárnap

Kakaómese gyerekeknek - A kis kedvencek titkos élete

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - január 12., 10.00

Az animációs filmjéből megtudhatjátok, hogy mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni vagy az iskolába. A vetített rajzfilmhez kapcsolódóan minden vasárnap a mese ihlette kézműves foglalkozás - bábkészítés, drámajáték, festés, animálás - várja a gyerekeket.

Legyél Te is jégkorszaki mamutvadász! - családi felfedezőnap az őskorban

Corvin Művelődési Ház - január 12., 10.30

A játszóházban a történelem, a természettudományok és a művészetek varázslatos világába kalauzolják el a családokat a vasárnapi élményprogramok. A játékos felfedezőnapokon minden érzékszervünkre hatva segítenek felfedezni ezeket az érdekes témákat az interaktív és kreatív feladatok.

Péter és a farkas

Nemzeti Táncszínház - január 12., 11.00

A bátor Péter barátaival, a kacsával, a kismadárral és a macskával, izgalmas és tanulságos kalandok után végül túljárnak a gonoszt megtestesítő farkas eszén. Prokofjev csodálatosan expresszív zenéjében a gyerekek megfigyelhetik az egyes állatokat és embereket megszemélyesítő hangszerek hangját.

XIII. Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Fővárosi Nagycirkusz - január 8 - 13.

A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra 2020. január 8. és 13. között kerül sor. Idén is három-három alkalommal lesz lehetőség megtekinteni az „A” és a „B” versenyprogramokat, melyekben a világ legjobb artistaművészei mérik össze a tudásukat. A fesztivál január 13-án egy nagyszabású díjátadó gálaműsorral zárul.