Fesztivál

XIII. Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Fővárosi Nagycirkusz
2020. január 08. (szerda) - 2020. január 13. (hétfő) 23:59

Helyszín:

Fővárosi Nagycirkusz
1146 Budapest, XIV. kerület, Állatkerti körút 12/a.

A 2020-ban megrendezésre kerülő fesztivál nulladik napján, január 7-én, 19 órától a Művésztelepen a Kalmár Ákos és Pál Dániel Levente alkotópáros által megálmodott Szent Boszorkány című szimbolikus meseművet tekinthetik meg az érdeklődők. A Szent Boszorkány egy új, összművészeti színpadi nyelv keresésére tett alkotói kísérlet, mely a cirkuszi zsánerszámokat a magyar néptánc és a fizikai színház formanyelvével keverve egy olyan fantáziavilágba hívja nézőit, mely dramaturgiájában, színpadi nyelvében és zenei világában újdonság lesz.


Január 8-án, 17 órától az artistaművészek ünnepélyes bevonulásával veszi kezdetét a XIII. Budapest nemzetközi Cirkuszfesztivál.


Idén is három-három alkalommal lesz lehetőségük a cirkuszművészet rajongóinak megtekinteni az „A” és a „B” versenyprogramokat, melyekben a világ legjobb artistaművészei mérik össze a tudásukat.


Január 10-én, 13 órától az ígéretes magyar artistatehetségek mutatkoznak be nem csak a közönségnek, hanem a szakmai kiválóságoknak, cirkuszigazgatóknak és impresszárióknak. 22 órától pedig kezdetét veszi a Lyrical Circus Late Night Show – Egyéjszakás kaland, amely egy késő éjszakai összművészeti műsor, melyben a költészet, a zene és az artistaprodukciók lenyűgöző szimbiózisa elevenedik meg a porondon.


A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál január 13-án egy nagyszabású díjátadó gálaműsorral zárul. A cirkuszfesztivál műsorvezetője Kelly Endrész Bánlaki lesz, aki sokadik generációs, híres magyar és angol cirkuszi családok leszármazottja, színésznő, énekesnő, előadóművész és Maka Gyula, a Fővárosi Nagycirkusz konferansziéja.