Elindult az ünnepi Fényflotta

Idén hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján a BKV. A feldíszített járművek – szép hagyományt teremtve a fővárosban – az adventi, ünnepi és újévi városképbe visznek vidámságot, színt és fényeket.

A világ legszebb villamosvonalai között számon tartott 2-esen 2009 óta közlekedő UV Fényvillamos fokozódó népszerűsége nyomán tavaly több kivilágított villamost is útjára bocsátottak. Ezt a hagyományt folytatják tovább, hiszen a  fényfürtjeiben megújult jó öreg UV, valamint a Tatra, a KCSV-7 és a Hannoveri villamosok egy-egy járműve mellett további típusokat is kivilágítanak – az utasok, sőt minden szempár örömére.

 

A KCSV-7-es elődje, a Ganz-csuklós (ICS) oldalára most először kerültek led-szalagok, ahogy először kapott világító elemeket és adventi matricákat a nagykörúton 15 éve futó Combino is. Rajtuk kívül, a hegyvidékiek örömére a – 60-as villamosként üzemelő – másfél évszázados múltra visszatekintő Fogaskerekű vasút egy járműve is csatlakozott a flottához. Elirigyelve a T5C5K2 piros fényekben pompázó áramszedőjét, idén a KCSV-7-es villamos áramszedője is felfénylik majd. A TW6000-es típus (Hannoveri) egy járműve – tavalyi öltözékéhez képest – idén matricák nélkül, de fényfüzérekkel közlekedik. Röviden összefoglalva, szinte mindenfelé kóricálnak majd - egészen január 6-ig - felcicomázott járművek, nem lesz nehéz beléjük botlani. 

 

 

Az ünnepi dekorációba bújtatott, fényárban úszó villamosok december elsején, napnyugta után – a kamerák és csodálkozó pillantások kereszttüzében – a BKV Hungária kocsiszínéből rajzottak ki. Az eseményt bárki élőben követhette és visszanézheti a BKV Facebook-oldalán.

Forrás: BKV Zrt.

 

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.