Gyereknapi programötletek jó és rossz időre

Bárhogy is lesz, otthon maradni kár, jó és rossz idő esetére is ajánlunk nektek programokat május utolsó vasárnapjára!

Programok jó idő esetére

DM Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

Magyar Vasúttörténeti Park - május 26., 10.00 - 18.00

Mára már hagyománynak számít, hogy gyermeknap alkalmából a Vasúttörténeti Parkban egy hétvégén át a nevetésé és a vidámságé a főszerep! Idén május 25-én és 26-án várja a családokat a dm Gyermeknap, ráadásul mind a két napon Közlekedési nappal is kibővül a programkínálat. Lehetőség lesz utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is. Kipróbálhatjátok a gyerekjógát, a vízi dodzsemet, készíthettek zabkekszet és bulizhattok egy nagyot Halász Judit, Farkasházi Réka és a tintanyúl, a Kifli zenekar és Szalóki Ági koncertjén.

Cifra Palota XXL - Gyermeknap - Ingyenes

Müpa - május 26., 10.00 - 15.00

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. 10 órától zenékkel, mesékkel várnak benneteket három színpadon. Bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozással készülnek azoknak, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

Gyermeknap a Gyermekvasúton - Ingyenes

Gyermekvasút végállomás - május 26., 10.00 - 16.00

Ezen a vasárnapon ismét színes gyermeknapi programokkal várnak benneteket a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. Kipróbálhatjátok a hajtánypályát és a pónilovaglást, megnézhettek belülről egy tűzoltóautót, emellett pedig babasarokkal, ugrálóvárral, terepasztal és vasútmodell bemutatóval, valamint alkotóházzal is készülnek a szervezők. Koncertet ad nektek az Apacuka és Kovácsovics Fruzsina is. Ráadásul ezen a napon a 18. év alatti gyerekek díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton!

Budavári Gyermeknap - Ingyenes

Budai Vár, Kapisztrán tér - május 26., 10.00 - 14.00

Ingyenes családi programokkal várnak benneteket vasárnap a Budai Várban is. A Kapisztrán téren ott lesz az Álomzug Társulás és Gulyás László vándormuzsikus, ráadásul Bognár Szilvia is koncertet ad nektek. Játékos madártani bemutatókkal, öko- és kézműves játszóházzal, állatsimogatóval és pónilovas fogattal, valamint környezettudatos foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

Így kerek a világ - Városligeti gyermeknap - Ingyenes

Városliget - május 25-26., 10.00 - 19.00

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. A két napos ingyenes rendezvényen fellép többek között a Cimbora Együttes, a Holle Anyó Színház és a Réparetekmogyoró Társulat. Idén is lesz Nemzetek utcája gasztronómiai különlegességekkel és néptáncbemutatókkal, Gyermeknapi Sportsziget sportolási lehetőségekkel és olimpikonokkal, bajnokokkal való találkozis lehetőséggel, emellett lesz lovasterápia bemutató, kalandpark, focikupa, ingyenes fogászati és nőgyógyászati szűrés, valamint ismereteket gyűjthettek a biztonságos internetezésről és a biztonságos közlekedésről is.

Programok rossz idő esetére

Minimax Gyerekhajó - Gyereknapi buli a MintaPinty zenekarral

MAHART 2-es kikötő - május 26., 10.00 - 12.00

A Minimax Gyerekhajó dunai hajókázással és MintaPinty koncertel vár benneteket gyereknap alkalmából. A rendezvényen kipróbálhattok rengeteg logikai- és társasjátékot, az egész kicsiket bébi sarok várja, míg a kreációs asztalnál szebbnél szebb dolgokat készíthettek, amit aztán haza is vihettek magatokkal emlékbe. A hajó nagy része zárt, ezért esős időben is remek választás lehet.

Emberek és állatok a Nagy Háborúban - gyermeknapi tárlatvezetés - Ingyenes

Várkert Bazár - május 26., 14.30, 15.30 és 16.30

Gyerekeknek szóló, ingyenes tárlatvezetéssel várnak benneteket vasárnap a Várkert bazárban. Három időpontban is megismerkedhettek az Új világ született című kiállítás anyagával. Az első világháborúban az egymással szemben harcoló felek hadseregeiben 16 millió állat szolgált. Igavonó lovakról, hírszerző galambokról, gáztámadást jelző kanárikról, sebesültkereső és kabalakutyákról, sőt a hátországban szántó elefántokról is mesélnek a 6-12 éves gyermekeknek szóló tárlatvezetésen.

Bíró Eszter: Időradír

UP Újpesti Rendezvénytér - május 26., 11.00

Bíró Eszter legújabb gyerekeknek szóló lemeze ismét játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy Eszterrel együtt kiderítsék, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére – sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai.

"Növünk együtt" Integrált családi nap - Hilda és a kocsonyástál - Ingyenes

Petőfi Irodalmi Múzeum - május 26., 10.00 - 14.00

Gyermeknapi kutatás, alkotás és játék a Károlyi-palotában. Hol tartja egy palota az emlékeit? Miről mesélhet egy csokipapír? És egy buszjegy? Lehet egy galambnak betűgyűjtő szenvedélye? Az első felvonásban megismerkedhettek Hildával, a hírhedt betűgyűjtő galambbal és Palival, a palotával, aki rajong a hűtőmágnesekért és a városi történetekért. A második felvonásban pedig a Petőfi-tárlatot fedezhetitek fel, nem is akárhogyan! Elfelejtett, mókás vagy éppen különös tárgyak után kutathattok és nehézséget nem ismerve kinyomozhatjátok, kik használták vagy alkották őket! S ha elfáradtatok a nagy felfedezésben, rejtélybogozásban, az Ősök csarnokában közösen megalkothatjátok a palota első hűtőmágnes-kiállítását!
A programok ingyenesek, de a szervezők kérik, hogy előre regisztráljatok a muzeumped@pim.hu e-mail címen.

Gyereknap a Miniversumban

Miniversum - május 26., 10.00 - 19.00

Ezen a hétvégén vidám vetélkedőkkel és különleges tárlatvezetéssel is várnak benneteket a Miniversumban. Próbára tehetitek magatokat a csokievő versenyen, elkészíthetitek kedvenc mesehőseiteket és részt vehettek egy vezetett túrán is, ahol megtudhattok mindent a terepasztalok építési titkairól, a tervezés és a kivitelezés részleteiről, valamint magyarázatot kaphattok az elsőre oda nem illő jelenetekre is: mit keres egy dinoszaurusz Sopronban, és hogyan szállhatott le egy ufó Pannonhalmán.