Így tedd biztonságossá a Netflixet gyermeked számára!

A streamelős óriás a gyerekek számára is tudatos és biztonságos tartalomfogyasztás érdekében létrehozott egy szülői felügyelet funkciót, amit folyamatosan fejlesztenek.

A gyerekbiztos Netflix öt lépésben érhető el. Ha szeretnéd beállítani, hogy a gyerekeid milyen típusú tévéműsorokat és filmeket nézhessenek, állíts be személyre szabott szabályokat a profiljukhoz, vagy hozz létre kifejezetten nekik egy fiókot a Netflix Kids funkcióval! A Netflix fiókodhoz tartozó öt lehetséges profil közül legyen egy olyan, amit a családban a kicsik használnak.

A Netflix gyerekfelület használatához hozz létre egy gyerek profilt, ami egy olyan felület, amely nem engedi a közvetlen hozzáférést a fiókbeállításokhoz, és csak a gyermekek számára ajánlott tévéműsorokat és filmeket jeleníti meg. Ehhez először is lépj be a Netflix fiókodba, és keresd meg a profilok kezelése menüpontot! Ott pedig ki kell választani a profil hozzáadása almenüt.

Nevezd el a profilt, majd a Netflix gyerekfelület használatához válaszd ki a gyerekek, majd a tovább opciót. Az új profilnak meg kell jelennie a fiókod profiljainak a listáján. A szülői felügyeleti beállításokban sok hasznos funkcióval találkozhatsz: kiválaszthatod például, hogy milyen korhatár-besorolású filmek jelenjenek meg a gyerekeknek, de konkrét műsorokat is letilthatsz.

Beállíthatod azt is, hogy automatikusan elinduljanak-e a következő műsorok, vagy inkább ne, és a profilelőzményekben is böngészhetsz, ha szeretnéd látni, milyen műsorokat nézett gyermeked. Ha mindezzel kész vagy, a folyamatosan bővülő családi és gyerekfilmek kategóriában már csak választani kell, és indulhat az otthoni mozi!

A részletes beállítási útmutatókat az alábbi linkekre kattintva érheted el:

(via OpenCom)