Ingyenes gyerekprogramok júliusra

Júliusban is sok izgalmas programmal várnak benneteket. Lesz Pöttömkert, nyári szabadtéri előadások a Margitszigeten és idén is részt vehettek a Sportos Vakáció ingyenes edzésein.

Pöttömkert a Veronaki zenekarral

Budapest Park - július 7., 9.30 - 15.00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb ingyenes programokkal várja a lurkókat. Július 7-én a Veronaki ad koncertet, de ott lesz Kerekítő Manó, Mályki bohóc és a Batyu Színház is. A belépés (mint mindig, ezúttal is) ingyenes!

Interaktív Meseszínpad és Szent Margit kolostor-romok

Margitsziget - augusztus 31-ig

Interaktív mesejátékokkal várnak benneteket mindkét helyszínen a nyár folyamán. Szombaton 10.30-tól a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben lévő, 3 platánfa által körülhatárolt területen, míg vasárnap 10.30-tól a Szent Margit kolostor-romoknál tartják az ingyenes gyerekelőadásokat.
Ajánlott korosztály: 3 éves kortól

Sportos Vakáció a Városban

Budapest, több helyszínen - augusztus 31-ig

Iskolakapun kívüli program címmel egész éven át tartó programsorozatot szervez a Fővárosi Önkormányzat. Ennek keretén belül már harmadik éve rendezik meg a Sportos Vakáció a Városban elnevezésű nyári rendezvényt, mely – az egészséges életmód jegyében – ingyenes mozgásos és sportprogramokat kínál Budapest különböző helyszínein a vakáció két és fél hónapjában a szünidőt a városban töltő általános és középiskolások számára. A tánc több stílusában, valamint judo, ökölvívás, labdarúgás, szektorlabda (gombfoci), kézilabda, röplabda, kosárlabda, sakk sportágakban és művészeti alkotások készítésében próbálhatjátok ki magatokat. A foglalkozásokra előképzettségtől függetlenül várják az edzők, programadók az érdeklődőket.

Szabihíd 2019

Szabadság-híd - július 6-28.

2019 nyarán 4 hétvégére ismét gyalogos híddá alakul át a Szabadság híd. A köztérként működő teljes híd ad helyet az önkéntes alapon szerveződő zenei, színházi, irodalmi, képzőművészeti produkcióknak, sporteseményeknek, baráti összejöveteleknek, közösségi játékoknak.

Zenélő szökőkút

Margitsziget, Zenélő Kút - augusztus 31-ig

2019 nyarán is üzemel majd a Margitszigeti Zenélő Szökőkút! A szökőkút medencéje 1.000 négyzetméter alapterületű, a 154 beépített fúvókát összesen 227 színes lámpa világítja meg. A szökőkút mindennap 10 és 22 óra között zenés fényjátékra adja elő megújult vízképét. A gyerekzenei blokk minden nap 11 órakor kezdődik.

+1 Győrkőcfesztivál

Győr, Belvárosi utcák - július 5-7., 10.00 - 18.00

A Vaskakas Bábszínház immár 12. alkalommal rendezi meg a Győrkőcfesztivált, ezúttal július 5. és 7. között. A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa. A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken a fesztiválnyitó koncertek után veszi kezdetét a szombat-vasárnap reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig.